skip to Main Content

Identify the song | Ακούστε τα τραγούδια από το 2ο επεισόδιο της 2ης σεζόν της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Ακούστε τα τραγούδια από το 2ο επεισόδιο της 2ης σεζόν της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Στο 2ο επεισόδιο της 2ης σεζόν -με τίτλο “Ζούγκλα”- , o φακός του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ακολουθεί τους ήρωες του «Maestro» στη μεγάλη πόλη. Η Κλέλια και ο Αντώνης ψάχνουν διέξοδο από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν στη «ζούγκλα» της Αθήνας. Όμως η ζωή έχει άλλα σχέδια για εκείνους και τους φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με το παρελθόν.

Όπως και σε κάθε δουλειά του Παπακαλιάτη, έτσι και εδώ, ο ίδιος αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια της σειράς, “αναγκάζοντάς” μας σε ένα ατέρμονο shazam alert, καθώς οι μουσικές του επιλογές γίνονται πάντα θέμα συζήτησης και τάσης στο ελληνικό διαδίκτυο. Οι μουσικές του επιλογές για το 1ο επεισόδιο της 2ης σεζόν είναι μια ακόμα “παλέτα με πολλά χρώματα” με τα οποία ζωγραφίζει τα μοναδικά του ηχοτοπία!

Το επεισόδιο αυτό, ξεκινά με το πασίγνωστο “La donna é mobile, την πασίγνωστη άρια από την όπερα “Rigoletto” (1851) του Ιταλού συνθέτη Giuseppe Verdi, ενώ εναλλασόμενες σκηνές του αστυνομικού διευθυντή Δημοσθένη Κουβά, να επεξεργάζεται τα στοιχεία από το νεκρό σώμα το Χαράλαμπου και της Σοφίας που προετοιμάζεται για μια συνέντευξη στο πλευρό του συζύγου της, του Φάνη, προκαλούν μια χαοτική αίσθηση “ζούγκλας”. Σε αυτό το αίσθημα συμβάλει και η χρήση του “Blue Monday” των New Order, υπό τους ήχους του οποίου η Κλέλια αφηγείται γιατί βλέπει την Αθήνα σας “ζούγκλα”.

Οι δημιουργίες του Κώστα Χρηστίδη για το original score της σειράς που είναι ήδη διαθέσιμο από την περίοδο της μετάδοσης της 1ης σεζόν είναι ξανά παρούσες, “Melancholy for Klelia”, “Elegy for a Lonely Clown” κ.α. επενδύουν διάφορες σκηνές της σειράς.

Αλλά μουσικά θέματα όπως το “Madrina” (Italian Social Club) και το “Swan Lake Swing” των The David Ricard Big Band επενδύουν δυο πιο αισιόδοξες σκηνές του επεισοδίου.

Το “The Princess” του Parov Stelar γίνεται η μουσική υπόκρουση για την “πριγκιπική” διάθεση που περιβάλει το χαρακτήρα της Κλέλιας ενώ λίγο πιο μετά το αισθαντικό, γαλλικό τραγούδι “Je Veux”  του Alan Paul Ett, φανερώνει τον έντονο ερωτισμό που κρύβει μέσα της. Το ακυκλοφόρητο -τουλάχιστον μέχρι τώρα- μουσικό θέμα “Maestro Disco” της Kid Moxie -που οι περισσότεροι γνωρίσαμε μετά την επιτυχημένη της διασκευή του “Creep” των Radiohead που χρησιμοποιήθηκε στο τρέιλερ και στο τελευταίο επεισόδιο της 1ης σεζόν της σειράς- φανερώνει ένα ακόμα χαρακτηριστικό της, εκείνο της “βανίλιας”. 

Το -επίσης- γαλλικό “Stars de la pub” των Frederic Mercier και David Fairstein (Movie Music) από το soundtrack “Summer of 85” επενδύει ανέμελες στιγμές της Κλέλιας με τη νέα της κολλητή ενώ η “Ανισόπεδη Ντίσκο” του Pan Pan και της Καλλιόπης Μητροπούλου, γίνεται το soundtrack που περιγράφει την “πιο ωραία νύχτα” της Κλέλιας στην Αθήνα, με συντροφιά τη νέα της φίλη, τη Ζωή (Αιμιλία Κεφαλά). Από την άλλη το electronic anthem “Prostitutes and Video Games (Grand Son Remix)” των Break The Box, επενδύουν τη σκηνή μιας “ενδιαφέρουσας” νύχτας του Αντώνη στην Αθήνα. 

Ένα άλλο ηχητικό στιγμιότυπο είναι εκείνο που ο Ορέστης συναντά ξανά την Κλέλια σε ένα piano bar με την ατμόσφαιρα να “στάζει σιρρόπια” -και λίγη πίκρα- καθώς ακούγεται η θρυλική Nina Simone να ερμηνεύει το “Wild is The Wind”, ένα τραγούδι-σύνδεσμο με το επόμενο επεισόδιο. Μια άλλη “σιρροπιαστή” σκηνή από τη νέα καθημερινότητα της Σοφίας με τον Μιχάλη στο σπίτι του στους Παξούς αποτυπώνεται με τη συνοδεία του “Dream a Little Dream of Me” της Doris Day.

To επεισόδιο τελειώνει με τους τίτλους κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγεται το “Oh Yes” των Yello.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη

Στον ρόλο του Δημοσθένη ο Κώστας Μπερικόπουλος

Guest: Αιμιλία Κεφαλά, Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιώργος Ρούφας

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Maestro in Blue Season 2-Ep.1 | "Mother"

Back To Top