skip to Main Content

Identify the song | Ακούστε τα τραγούδια από το 5ο επεισόδιο του “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ακούστε τα τραγούδια από το 5ο επεισόδιο της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Στο 5ο επεισόδιο -με τίτλο La Famiglia της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Maestro”, o Φάνης ετοιμάζεται για την προεκλογική του εκστρατεία, συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες με τον Χαράλαμπο και προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά του ενωμένη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Μαθαίνει για τη σχέση του Ορέστη με την Κλέλια και τον καλεί στο σπίτι με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια. Ο Ορέστης βρίσκεται σε αδιέξοδο και η αδυναμία του για την Κλέλια θα τον οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή του.

Το επεισόδιο αφηγείται αυτή τη φορά o Φάνης μέσα από μια ραδιοφωνική συνέντευξη όπου γίνεται εμφανής η αντίστιξη ότι άλλα λέει κι άλλα γίνονται τελικά! Μια γενικότερη “ονειρική” διάθεση κυριαρχεί στο επεισόδιο με αποτέλεσμα να βλέπουμε και πιο αισιόδοξες σκηνές από εκείνες της πραγματικότητας που “χτίζουν” σιγά-σιγά την ιστορία.

Όπως και σε κάθε δουλειά του Παπακαλιάτη, έτσι και εδώ, ο ίδιος αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια της σειράς, “αναγκάζοντάς” μας σε ένα ατέρμονο shazam alert, καθώς οι μουσικές του επιλογές γίνονται πάντα θέμα συζήτησης και τάσης στο ελληνικό διαδίκτυο. Στο 5ο επεισόδιο ο Παπακαλιάτης επιστρατεύει κατά κύριο λόγο τον “Mr. Sandman”. Ο Sandman είναι ένας μυθικός χαρακτήρας της ευρωπαϊκής λαογραφίας που κοιμίζει τους ανθρώπους, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας όμορφα όνειρα ρίχνοντας μαγική άμμο στα μάτια τους. Έτσι το κλασσικό και χαριτωμένο “Mr. Sandman” των The Chordettes, καταφέρνει να δώσει ακριβώς τη διάσταση που αντιπροσωπεύει ο αφηγητής του εν λόγω επεισοδίου, αφενός για τις ονειρικές καταστάσεις που αφηγείται μέσα από τη συνέντευξη που παραχωρεί αλλά και με τον ανέμελο ρυθμό του που κοντράρει έντονα με τη σκοτεινότητα των πραγματικών σκηνών.

Το ελληνικό στοιχείο αυτή τη φορά έρχεται μέσα από τις πρόβες της χορωδίας του δάσκαλου με παλιά χιλιοτραγουδισμένα όπως το “Χαράματα η ώρα τρεις”, “Το Πετεινάρι” και το θρυλικό “Τζαμάικα” (στο συνοδευτικό playlist μας σαφώς θα βρείτε τις πρωτότυπες εκτελέσεις τους)

Ορχηστρικά θέματα όπως το “I. Allegro (abridged) from Concerto For Mandolin, Strings and Harpsichord in C Major” των Frederic Hand, Herbert Harris και Scott Kuney, στην αισιόδοξη σύνθεση του Antonio Vivaldi και το “Das wohltemperierte Klavier, Buch I: Präludium Nr. I C-Dur, BWV 846” του Cédric Pescia στη σύνθεση του Johann Sebastian Bach, προσθέτουν τη δική τους δυναμική σε δύο σκηνές του επεισοδίου.

Οι Χαβανέζικοι ρυθμοί του “Lei Ilima” του Mahi Beamer, καταφέρνουν να προσφέρουν ανεμελιά και σαφώς ένα ακόμα ρετρό στοιχείο που τόσο αγαπά ο Παπακαλιάτης στα ακούσματα του.

Τα στοιχεία του μυστηρίου και της αισθαντικότητας έρχονται μέσα από πιο μοντέρνες δημιουργίες. Το “Drew” των Goldfrapp και το “Girl In The Room” των Cat’s Eyes γίνονται δύο σημαντικά εργαλεία για την υπερτόνιση των συναισθημάτων ωστόσο το τραγούδι που θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι εκείνο με το οποίο ξεκίνησε αυτή η ονειρική εξιστόρηση… καλό βράδυ Mr. Sandman!

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Maestro Ep. 5 - La Famiglia

Back To Top