skip to Main Content

Identify the song | Ακούστε τα τραγούδια από το 8ο επεισόδιο του “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ακούστε τα τραγούδια από το 8ο επεισόδιο της σειράς “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!

Στο 8ο επεισόδιο -με τίτλο “Αυτοάνοσα”- της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Maestro”, η εγκυμοσύνη της Αλεξάνδρας (Στεφανία Γουλιώτη) οδηγεί σε αδιέξοδο τον Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) που έχει πλέον αποδεχτεί τον έρωτά του για την Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου). Ο Χαράλαμπος (Γιάννης Τσορτέκης) απομακρύνει από το φεστιβάλ τη Μαρία (Μαρία Καβογιάννη) και τον Σπύρο (Γιώργος Μπένος), ο οποίος φαίνεται να αποδέχεται τη μοίρα του. Η Μαρία ανακαλύπτει κάτι για τον άντρα της που τη φτάνει στα όριά της.

Το επεισόδιο αφηγείται αυτή τη φορά o Μιχάλης (Αντίνοος Αλμπάνης), ένας από τους πιο διακριτικούς χαρακτήρες της σειράς που παρόλ’ αυτά γίνεται ο αποδέκτης ακόμα και των πιο μικρών μυστικών των ανθρώπων του νησιού, εξαιτίας της δουλειάς τους. Ο γιατρός του νησιού. Ο Μιχάλης ήρθε για το αγροτικό του, αλλά έμεινε. Είναι ήσυχος, αποστασιοποιημένος, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τα πάντα για όλους. Ο λόγος που δεν έφυγε ποτέ από το νησί ήταν ο έρωτας του για τη Σοφία. Η σχέση τους όμως τελείωσε άδοξα, λόγω του γάμου της, και τώρα πια προσπαθούν να είναι μόνο φίλοι.

Όπως και σε κάθε δουλειά του Παπακαλιάτη, έτσι και εδώ, ο ίδιος αναλαμβάνει τη μουσική επιμέλεια της σειράς, “αναγκάζοντάς” μας σε ένα ατέρμονο shazam alert, καθώς οι μουσικές του επιλογές γίνονται πάντα θέμα συζήτησης και τάσης στο ελληνικό διαδίκτυο. Οι μουσικές του επιλογές για το 8ο επεισόδιο είναι μια ακόμα “παλέτα με πολλά χρώματα” με τα οποία ζωγραφίζει τα μοναδικά του ηχοτοπία!

Στο επεισόδιο αυτό, το όνομα του Κώστα Χρηστίδη είναι αυτό που εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στο tracklist. Παλιότερες δημιουργίες του -κυρίως από τις παλιότερες συνεργασίες του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη- ενισχύουν τη μουσική επένδυση της ιστορίας άλλοτε με δυσοίωνες μελωδίες κι άλλοτε με ρομαντικές ή πιο δραματικές συνθέσεις. Τα “Absence” και “Derailed Minds” από το soundtrack του “Ένας Άλλος Κόσμος”, το “Unfaithful” από το “Aν…” και το “Full of Hearts” από το soundtrack της ταινίας “Poker Face”, βρίσκουν το δικό τους χώρο στο επεισόδιο και σίγουρα αναδεικνύουν το ταλέντο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη ανάμεσα στις νέες -και ακόμα ακυκλοφόρητες- συνθέσεις του που δημιούργησε για το “Maestro”… όπως το μουσικό θέμα με έγχορδα που ακούμε συνήθως στους τίτλους τέλους κάποιων επεισοδίων, στα trailers της σειράς και στο εν λόγω επεισόδιο ακούσαμε από ολόκληρη ορχήστρα.

Το αγαπημένο “Τυχερό Αστέρι, του Κ, Βήτα αποδίδεται από τη rock μπάντα του Αντώνη (Ορέστης Χαλκιάς) που είδαμε και στο 1ο και στο 7ο επεισόδιο (και αποτελείται από τους: Βραχιώτη Χρήστο, Ανεμογιάννη Νικόλα, Βερονίκη Σπύρο, Γραμματικό Στέφανο και Κάντα Ελένη) πάνω στην πλούσια ενορχήστρωση του Γιάννη Δίσκου. Μια νέα ορχηστρική εκδοχή του τραγουδιού, επενδύει τους τίτλους τέλους του 8ου επεισοδίου επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα διαμάντι που ο Κωνσταντίνος Βήτα είχε γράψει για το “Angel Baby”, μια θεατρική παράσταση του 2000. Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για τη δύναμη ενός έρωτα που δεν χρειάζεται φραγμούς και όρια, μόνο ατελείωτη ευγνωμοσύνη κι έτσι το καθιστά ίσως το πιο ταιριαστό τόσο για το φινάλε του επεισοδίου αλλά και για το νόημα του που κάνει νεύμα σε ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει η ίδια η σειρά.

 

 

Οι retro μουσικές αναφορές του Παπακαλιάτη στις δουλειές του δε θα μπορούσαν να λείπουν ούτε από αυτό το επεισόδιο. Έτσι ο χρόνος γυρνά πίσω στο 1965 και ακούμε τον Ιταλό τροβαδούρο Gino Paoli στο κλασσικό “Un Uomo Che Vale” ενώ ο Ryan Cain και οι the Ables,  μας συστήνονται με το What’s Happened To Me?” επαναφέροντας αναμνήσεις από Elvis Presley.

Σε ακόμα πιο μοντέρνα ακούσματα, το “Δε Με Θέλουν” του trapper FY και το χορευτικό “Beachbreeze (Scott Benoit Mix)” του Mauro Panello επιλέχτηκαν για να προσδιορίσουν το χαρακτήρα της κοπέλας του Σπύρου, Γιάννας, συμπληρώνοντας έτσι το setlist του 8ου επεισοδίου.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Guest: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιώργος Ρούφας

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης

Maestro Ep. 8 - Αυτοάνοσα

Back To Top