skip to Main Content

Νέα Διασκευή & Video Clip | Avenged Sevenfold feat. Warren Fitzgerald – Runaway

Οι Avenged Sevenfold εντυπωσιάζουν με τη διασκευή στο κλασσικό άσμα του Del Shannon, “Runaway”.

Τίτλος τραγουδιού: “Runaway”

Καλλιτέχνης: Avenged Sevenfold

Μουσική / Στίχοι: Del Shannon, Max Crook

Πρώτη Εκτέλεση: Del Shannon (1961)

Σκηνοθεσία: Rafa Alcantara

Από το album“The Stage”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 28 Οκτωβρίου 2016

Art-Cover:

Οι Avenged Sevenfold μεταμορφώνουν σταδιακά το τελευταίο τους album, «The Stage» , σε ένα εξελισσόμενο σώμα εργασίας με την προσθήκη μιας σειράς από νέα τραγούδια και πρόκειται να το επανακυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Η πρώτη νέα προσθήκη του album είναι μια ηλεκτρική διασκευή του πασίγνωστου παραδοσιακού μεξικάνικου τραγουδιού «Malagueña Salerosa». Ακολούθησαν τα τραγούδια “Retrovertigo” των Mr.Bungle και το “Dose” από το soundtrack του video game, «Dungeon Hunter 5».

Σειρά έχει η διασκευή στο κλασσικό τραγούδι της δεκαετίας του 60, “Runaway” που ερμήνευσε ο Del Shannon. Προσαρμοσμένο, σαφώς, στο δικό τους, σκληρό ήχο το συγκρότημα επιλέγει να δώσει μια νέα version στο κοινό τους, έχοντας συνοδοιπόρο σε αυτή τη διασκευή τον μουσικό, κιθαρίστα, τραγουδοποιό και ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρείας, Warren Fitzgerald (πιο γνωστός από τη συμμετοχή του στο συγκρότημα των The Vandals).

Το τραγούδι κυκλοφορεί με το δικό του video clip που σκηνοθέτησε ο τακτικός, πλέον, σκηνοθέτης των video clips της μπάντας, Rafa Alcantara. όπως και στα προηγούμενα έτσι και εδώ το clip είναι φτιαγμένο με πλάνα από την ηχογράφηση του τραγουδιού στο studio ενώ στο τέλος συμπεριλαμβάνεται και backstage υλικό που επιμηκύνει χωρίς κανένα ενδιαφέρον την διάρκεια του!

Το album “The Stage” κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου χωρίς να έχει προγραμματιστεί κάποιο promotion νωρίτερα. Η κυκλοφορία-έκπληξη του δίσκου, η οποία ανακοινώθηκε το βράδυ πριν την πώληση του στα απανταχού δισκάδικα, κέρδισε τις χαμηλότερες πωλήσεις για album του συγκροτήματος για τα τελευταία 11 χρόνια. Συγκεκριμένα πούλησε 76.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα, εκ των οποίων οι 73.000 ήταν φυσικές κόπιες.

Avenged Sevenfold feat. Warren Fitzgerald - Runaway

Flashback: Del Shannon - Runaway (1961)

Το “Runaway” έγινε διάσημο από τον Del Shannon το 1961. Γράφτηκε από τον ίδιο τον Shannon με την συμβολή του keyboardist, Max Crook και έγινε ένα σημαντικό διεθνές hit. Βρίσκεται στη θέση Νο. 472 του Rolling Stone “της λίστας με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών”, που συντάχθηκε το 2010.

Ο τραγουδιστής-κιθαρίστας Charles Westover και ο keyboardist, Max Crook εμφανίστηκαν μαζί ως μέλη του συγκροτήματος, “Charlie Johnson and the Big Little Show Band” που είχε έδρα το Battle Creek του Μίσιγκαν , πριν η ομάδα κερδίσει ένα συμβόλαιο ηχογράφησις το 1960. Ο Westover υιοθέτησε τότε το νέο του σκηνικό όνομα “Del Shannon” και ο Crook, έγινε “Maximilian”.

Η πρώτη ηχογράφηση τους για την Big Top Records στην πόλη της Νέας Υόρκης, ήταν ανεπιτυχής, ο διευθυντής τους Ollie McLaughlin τους έπεισε να ξαναγράψουν και να ξαναγράψουν ένα παλιότερο τραγούδι τους που είχαν γράψει με τίτλο, “Little Runaway”, για να αναδείξουν το μοναδικό instrumental sound του Crook. Στις 21 Ιανουαρίου 1961, ηχογράφησαν το “Runaway” στα Bell Sound Studios, με τον Harry Balk ως παραγωγό και τον Fred Weinberg ως ηχολήπτη.

Την ίδια χρονιά, ο Del Shannon καταλαμβάνει με το τραγούδι αυτό την πρώτη θέση στο Billboard Hot 100 αλλά και των Βρετανικών Singles Chart. Από τότε ο Shannon θα ξαναμπεί αρκετές φορές στο Βρετανικό top 40, αλλά δε θα ξαναπατήσει ποτέ στην κορυφή.

Back To Top