skip to Main Content

Νέο Album | Cindy Blackman Santana – Give The Drummer Some

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Present Future, LLC
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “Give The Drummer Some”:
  1. “Imagine” Κυκλοφόρησε: 30 Μαΐου 2020
  2. “She’s Got It Goin’ On” Κυκλοφόρησε: 10 Ιουλίου 2020
  3. “We Came To Play” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2020
  4. “Everybody’s Dancin'” Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2020

Το νέο album της Cindy Blackman Santana“Give The Drummer Some” κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. Τρία χρόνια σε διαδικασία δημιουργίας, ο δίσκος είναι μια απόδειξη της απαράμιλλης μουσικής και συνθετικής γνώσης της συζύγου του μεγάλου θρύλου Carlos Santana, με 17 τραγούδια (τόσο instrumental όσο και με φωνητικά) που οδηγούν τους ακροατές σε ένα συναρπαστικό και όμορφο διαρκές ταξίδι. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει συμμετοχές από καλλιτέχνες όπως: Carlos Santana (όπως ήταν αναμενόμενο, σε 8 τραγούδια), John McLaughlin (σε 2 τραγούδια), τον Kirk Hammett (σε 1 τραγούδι), τον Vernon Reid (σε 3 τραγούδια), σε παραγωγή των Narada Michael Walden, Cindy Blackman Santana και Carlos Santana.

Στο «We Came to Play», που κυκλοφόρησε πρόσφατα συνοδευόμενο από το επίσημο music video του, η Cindy συμμετέχει σε μια συναρπαστική μουσική συνομιλία με τον βραβευμένο με Grammy, John McLaughin αλλά και τον μπασίστα Matt Garrison. Η Cindy δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία αυτή: «Έχω την τιμή να συνεργαστώ με τον John McLaughlin στο album. Είναι ένας από τους ήρωές μου και τον σέβομαι τόσο πολύ”.

Μια από τις συνεργασίες της με τον διάσημο σύζυγο της, είναι και το “Everybody’s Dancin’”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από το δίσκο και επιβεβαιώνει την ευχάριστη διάθεση που θα διέπει το album αυτό. «Pop, funk, rock, jazz – αγκαλιάζω τη δημιουργικότητα σε όλα αυτά (τα είδη) και νιώθω τόσο εμπνευσμένη όταν το παίζω. Αυτό ήθελα να νιώσουν οι άνθρωποι όταν ακούνε το album – έμπνευση. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω τόσα πολλά φωνητικά τραγούδια σε αυτό το album», συνέχισε. «Είμαι, και θα είμαι πάντα drummer, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό να δείχνω την πλευρά της τραγουδίστριας. Θέλω οι άνθρωποι να περάσουν υπέροχα. Ξεκίνησα να κάνω ένα δίσκο που ήταν διασκεδαστικός και αναζωογονητικός, αλλά περισσότερο από αυτό ήθελα να έχουν σημασία τα μηνύματα. Αν οι άνθρωποι απομακρυνθούν από αυτό νιώθοντας όλα όσα έβαλα, τότε έκανα τη δουλειά μου”.

Τα φωνητικά της Blackman Santana έρχονται στην προσοχή του κοινού με το single, “She’s Got it Goin’ On”, ένα ξεσηκωτικό track με ξεχωριστή άποψη. «Είναι ένα διασκεδαστικό, clubby, party τραγούδι που γιορτάζει την αυτοπεποίθηση που έχει μια ισχυρή γυναίκα», δήλωσε η Blackman Santana. «Είναι ντυμένη για επιτυχία, έχει τα μαλλιά της στην πένα, περπατά καμαρωτά – ξέρει ποια είναι. Ήθελα να γιορτάσω τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση με έναν πολύ cool τρόπο. Και μια γιορτή μπορεί να είναι ενδυναμωτική”.

Οι ιστορίες αγάπης αποτυπώνονται με πάθος σε κάθε πεδίο κι έτσι ο Carlos Santana μετά της συζύγου του Cindy Blackman ένωσαν για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις τους για τη διασκευή του “Imagine”. Η γνωστή κι άκρως επιτυχημένη μπαλάντα του John Lennon λαμβάνει μία εξ ολοκλήρου διαφορετική version καταλήγοντας σε μία blues-rock δημιουργία. Τα δυναμικά κρουστά της Blackman, όπως και η ιδιαίτερη φωνή της δίνουν άλλη υπόσταση στο διαχρονικό αυτό τραγούδι και για χάρη του οι δύο καλλιτέχνες κυκλοφόρησαν το music video του. Σε αυτό θα παρακολουθήσουμε την Blackman να παίζει drums κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας, ενώ τη συνοδεύει μοναδικά ο εξαιρετικός Carlos Santana.

Οι δύο καλλιτέχνες με αφορμή την πανδημία του COVID-19 συνεργάστηκαν με τον οργανισμό του Harry Chapin, WhyHunger, και της παγκόσμιας πλατφόρμας SongAid, η οποία επιτρέπει στους καλλιτέχνες να δωρίσουν έσοδά τους σε φιλανθρωπίες. Σχετικά με την εν λόγω διασκευή, η Yoko Ono δε δίστασε να δηλώσει: “Είμαι ενθουσιασμένη που η επανεκτέλεση της Cindy Blackman Santana και του Carlos Santana στο ‘Imagine’ βοηθά στο να ξεκινήσει αυτή η σημαντική εκστρατεία και φέρει το όραμα του αείμνηστου συζύγου μου John Lennon για έναν ειρηνικό κόσμο, απαλλαγμένο από την πείνα από αυτήν την κρίσιμη αιτία”.

«Αν είχα οποιοδήποτε ίχνος προγράμματος, θα ήθελα αυτό το album να τα περιλαμβάνει όλα», δήλωσε η Blackman Santana. «Pop, funk, rock, jazz – αγκαλιάζω τη δημιουργικότητα σε όλα αυτά και νιώθω τόσο εμπνευσμένη όταν το παίζω. Αυτό ήθελα να νιώσει και ο κόσμος όταν ακούσει το album- έμπνευση. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω τόσα πολλά φωνητικά τραγούδια σε αυτό το album. Είμαι, και θα είμαι πάντα drummer, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό να δείχνω την πλευρά της τραγουδίστριας που είμαι. Θέλω οι άνθρωποι να περάσουν υπέροχα. Ξεκίνησα να κάνω ένα δίσκο που ήταν διασκεδαστικός και αναζωογονητικός, αλλά περισσότερο από αυτό ήθελα να έχουν σημασία τα μηνύματα. Αν οι άνθρωποι απομακρυνθούν από αυτό νιώθοντας όλα όσα έβαλα στο δίσκο, τότε έχω κάνει τη δουλειά μου”.

Art Cover:

Tracklist:

1. Imagine 5:07

2. We Came to Play (feat. John McLaughlin) 5:41

3. She’s Got It Goin’ On 3:20

4. Miles Away 1:57

5. Everybody’s Dancin’ 4:57

6. Velocity 5:22

7. I Need a Drummer 3:50

8. Superbad (feat. John McLaughlin) 6:52

9. You Don’t Wanna Breaka My Heart 5:11

10. Evolution Revolution (feat. Kirk Hammett & Vernon Reid) 3:57

11. Change is in Your Hands (feat. Vernon Reid) 3:36

12. Dance Party 3:35

13. Fun Party Splash 5:06

14. Social Justice 2:36

15. Twilight Mask 9:13

16. Mother Earth 1:18

17. Black Pearl (feat. Vernon Reid) 7:35

Playlist

Back To Top