skip to Main Content

Νέο Album | Miles Kane – Change The Show

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2022
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: 7″ vinyl, Digital Release
  • Singles από το “Change The Show”:
  1. “Blame It On The Summertime” Kυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2019
  2. “Don’t Let It Get You Down” Kυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2021
  3. “Caroline” Kυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2021
  4. “See Ya When I See Ya” Kυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2021
  5. “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough” Kυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2021
  6. “Change the Show” Kυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2022

Το τέταρτο κατά σειρά album του Miles Kane, είναι ο διάδοχος του «Coup de Grace», που έρχεται μετά από τρία χρόνια δισκογραφικής απουσίας και ξεκίνησε να παίρνει μορφή μετά από ένα session με το psych-rock ντουέτο Sunglasses For Jaws στο στούντιο τους. «Μου μετέδωσαν την ενέργειά τους, το γούστο αλλά και τις γνώσεις τους πάνω στη μουσική. Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα μεγάλος σε ηλικία.» λέει χαρακτηριστικά ο Miles Kane.

Το “Change The Show” είναι ένα album που αντιπροσωπεύει τον Miles Kane απόλυτα. Γοητευτικά αυθεντικό, δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στην pop μουσική σήμερα.  Ένα album που νέοι και παλιοί fans περιμένανε πολύ καιρό. Χωρίς να λείπουν οι επιρροές από την κλασσική και glam rock μουσική, όπως και στους προηγούμενους δίσκους του που λάτρεψε το κοινό, σε αυτό το album επικεντρώνεται περισσότερο στην soul, την R&B των 50’s και στη Motown.

Σχετικά με το album του, ο Kane δήλωσε: «Αυτό το album γεννήθηκε από μια έντονη περίοδο αυτο-προβληματισμού. έχοντας όλο αυτό τον απροσδόκητο χρόνο στα χέρια μου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», συνέχισε ο Miles. «Έγραψα τραγούδια για big highs, big lows, ονειροπολήσεις, αληθινούς φίλους και βαθιά συναισθήματα. Έμαθα να αφήνω το μέλλον να ξεδιπλώνεται από μόνο του, μένοντας πιστός στον εαυτό μου και αυτό οδήγησε σε αυτό που μου φαίνεται σαν ένα πραγματικά ανεβαστικό album!»

To “Blame It On The Summetime” κυκλοφόρησε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2019 αλλά τελικά κατάφερε να βρει τη θέση του σε κάποιο tracklist και θεωρείται το πρώτο single του album. Για το τραγούδι, ο Kane είχε αναφέρει: “Αυτό το τραγούδι έχει να κάνει με όταν αισθάνεσαι κολλημένος σε μία σχέση που έχει γίνει τοξική και τη σαφήνεια που φέρνει το καλοκαίρι σε αυτές της δίχως νόημα, αδύνατες καταστάσεις”.

Ακολούθησε το  “Don’t Let It Get You Down” στο music video του οποίου πρωταγωνιστεί ο υποψήφιος για βραβείο Emmy ηθοποιός, Jimmi Simpson. Με αυτό το τραγούδι, ο Kane, απέδειξε πως βρίσκεται στην καλύτερη του φάση, γεμάτος ενέργεια και δημιουργικότητα. Το τραγούδι ξεκινάει με ένα sample του διάσημου κωμικού Paul O’Grady.

To Caroline,  με Motown επιρροές, τον Oscar Robertson και τον David Bardon στην παραγωγή, είναι ένα τραγούδι για «το όταν προσεγγίζεις κάποιον για να του πεις ότι τον αγαπάς και είναι ιδιαίτερος για εσένα» λέει ο Miles Kane και συμπληρώνει: «Είναι τόσο σημαντικό να επικοινωνούμε μεταξύ μας στις καλές και τις κακές στιγμές, ακόμα κι όταν είναι δύσκολο να το κάνεις».

Ακολούθησε το «See Ya When I See Ya» για το οποίο ο καλλιτέχνης εξήγησε: “έχει να κάνει με το να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και να μένεις σε αυτό που σου λέει ενώ αφήνεις τον Jekyll και τον Hydes να σε προσπεράσουν”.

Ο Miles Kane ένωσε τις δυνάμεις του με την υπέροχη Corinne Bailey Rae για το single “Nothing’s Ever Gonna Be Good Enough”. Λέει ο Miles για το τραγούδι : “Mιλάει για το συναίσθημα που έχεις όταν δίνεις τα πάντα σε κάποιον αλλά νιώθεις ότι δεν παίρνεις την ίδια ενέργεια πίσω. Και τότε, όσο προσπαθείς όλο και περισσότερο να πετύχεις το σκοπό σου, τόσο ο στόχος απομακρύνεται”. Η ιδέα για το ντουέτο ήταν της Corinne – οι δυο τους “φλέρταραν” ανταλλάσσοντας τραγούδια και ιδέες. Ήθελα να πετύχω τα vibes των τραγουδιών του Ike και της Tina Turner και όχι απλά να έχω μία guest στο τραγούδι”.

Μεγάλο μέρος του album φαίνεται πως ακολουθεί μια εσωστρεφής συγγραφή. Υπάρχουν τραγούδια που υποδηλώνουν πώς η φήμη μπορεί να παραμόρφωσε τη σχέση του Kane με τον εαυτό του και τους άλλους, με αναφορές στην αυτοβοήθεια (“Tears Are Falling”) και στην μετακίνηση προς τα εμπρός (“Coming Of Age”), λασπωμένη από μια απογοητευτική αδιαφάνεια.

Αν έπρεπε να βαθμολογήσουμε συνολικά τη δουλειά αυτή σίγουρα θα βάζαμε κάτι λιγότερο από το 10άρι μιας και αυτός είναι ένας δίσκος που κάνει καλό “ποδαρικό” στα playlists της νέας χρονιάς!

Art Cover:

Playlist

Back To Top