skip to Main Content

Νέο E.P. | Ringo Starr – Zoom In

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2021
  • Εταιρεία: UMe
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Zoom In”:
  1. “Here’s To The Nights” Κυκλοφόρησε: 18 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ringo Starr εργάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του περασμένου έτους ηχογράφησε ένα EP με τίτλο “Zoom In”. Σε αυτό θα συναντήσουμε 13 guests-έκπληξη, συμπεριλαμβανομένων των Paul McCartney, Sheryl Crow, Lenny Kravitz και Dave Grohl. Το δελτίο τύπου είναι πρόθυμο να επισημάνει ότι ο Ringo «πήρε προφυλάξεις» και τους έβαλε στο σπίτι του σε μικρούς αριθμούς για να ηχογραφήσει, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί του χρειάστηκε επτά μήνες για να κάνει 18 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα μουσικής.

Στο album του Ringo, “Y Not” του 2010 υπήρχε ένα τραγούδι με τίτλο “The Other Side of Liverpool”, στο οποίο τραγούδησε στοργικά για τη φτώχεια στην οποία μεγάλωσε. Ο Starr υπέστη τρεις περιόδους πλευρίτιδας ως παιδί, μια περίοδος σε ένα σανατόριο για φυματίωση και 12 μήνες σε ένα παιδικό νοσοκομείο για περιτονίτιδα όπου έπεσε σε κώμα. Έχασε τόσο μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής του που ποτέ δεν κάλυψε. Ήταν ο μόνος φτωχός Beatle, μέλος μιας μπάντας που άλλαξε τον κόσμο. Δεν έγραψε το «Yellow Submarine» -ο McCartney και ο John Lennon τον έκαναν να το τραγουδήσει-. Οι εσωτερικές του συγκρούσεις και επιπλοκές, παραμένουν ανεξερεύνητες ωστόσο τείνουν να εκφράζονται πλέον όλο και πιο έντονα μέσα από τα solo albums του που συνεχίζουν να έρχονται. Τα πιο χαρούμενα τραγούδια του φαίνεται να λένε: “κοπιάστε και κοιτάξτε να φτιάξετε τον εαυτό σας στο σπίτι σας”! Αλλά το περίφημο, -και πάντα παρόν- V-sign λέει: “μείνε μακριά”!

Από το EP των πέντε τραγουδιών, το “Zoom In, Zoom Out” φαίνεται να επαινεί τη μαγική μικρο-μακροεντολή της δημοφιλούς πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που παρομοιάζονται με άλλα φιλοσοφικά ζητήματα. Υπάρχει ένα μάλλον καθαρό συναίσθημα που πηγάζει από τη δεκαετία του εξήντα στο τραγούδι, όπως ακριβώς υπάρχει και στο “Teach me to Tango”, το οποίο μας προσκαλεί να “κάνουμε μια βόλτα με τον αγαπημένο μας ντράμερ”.

Το μόνο τραγούδι που έγραψε ο Ringo είναι το “Waiting the Tide to Turn”, το οποίο είναι εμφανώς επηρεασμένο από καλλιτέχνες όπως ο Bob Marley και οι Burning Spear και δομημένο πάνω σε ένα dub beat. «Ας παίξουμε λίγη μουσική reggae και θα είναι μια καλύτερη μέρα», λέει. Αυτή είναι η ουσία του Ringo, που αναπαράγεται καλλιτεχνικά σε όλο το δίσκο από όσους γράφουν τραγούδια για αυτόν: ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειαζόμαστε περισσότερη ειρήνη και αγάπη. Το EP κλείνει με το “Not Enough Love in the World”, που γράφτηκε από τον έτερο θρύλο και φίλο του, Steve Lukather και τον τραγουδοποιό Joseph Williams, και είναι πλούσιο από έγχορδα που θυμίζουν συνθέσεις των Lennon και McCartney που κανείς δεν πλησίασε ποτέ ξανά έκτοτε.

Art Cover:

Playlist

Back To Top