skip to Main Content

Νέο E.P. | Jeremy Zucker & Chelsea Cutler – brent ii

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου 2021
  • Εταιρεία: Hektor Grammofon
  • Μορφή: CD, Digital Release

Οι Labelmates, Jeremy Zucker και Chelsea Cutler είναι δυο τεμνόμενα πνεύματα – ταλέντα από την Νέα Υόρκη και “viral success stories” που μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για ανέμελα -αλλά όχι ανόητα- τραγούδια μαζικής παραγωγής, φωνητικές ερμηνείες -απογυμνωμένες συνήθως- και απλές, με αμεσότητα στους στίχους τους. Για τους θαυμαστές, η ιστορία του Zucker και της Cutler είναι καλά τεκμηριωμένη: Συναντήθηκαν σε ένα φοιτητικό party στο Connecticut, επανασυνδέθηκαν μέσω του κοινού τους manager και υπέγραψαν συμβόλαια με την Republic Records, γεγονός που οδήγησε τελικά στο single “better off” του 2018 και αργότερα, μέσα στο 2019, στο “brent”, το πρώτο συνεργατικό τους EP. Τα τραγούδια ήταν ζεστά και εντυπωσιακά με το πιάνο και τις ακουστικές μπαλάντες αφθονούν.

Το δεύτερο κεφάλαιο αυτής της συνεχιζόμενης ιστορίας, έρχεται τώρα και έχει τίτλο “brent ii”, που ηχογραφήθηκε κάπου στο δάσος της Νέας Υόρκης και συνεχίζει την αφήγηση από εκεί που την άφησαν τρία χρόνια πριν. «Πέστε το sequel ή follow-up», δήλωσε ο Zucker στο Apple Music. “Ειλικρινά, απλά προσπαθούσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο” . «Ήταν δεδομένο ότι επρόκειτο να το κάνουμε ξανά», πρόσθεσε η Cutler. «Εννοιολογικά, ήταν λίγο πιο συνεκτικό και λίγο περισσότερο στη σφραγίδα μας».

Παρακάτω, οι Zucker και Cutler αναλύουν τα τραγούδια του “brent ii”, ένα-ένα και μας παρουσιάζουν επίσης τα συνοδευτικά music ή lyric videos τους…

Art Cover:

Tracklist:

1. “Safe Return” – 4:48

2. “Run Away” – 5:45

3. “Queen of My Heart” – 3:10

4. “Archduke” – 4:06

5. “Devotional” – 4:32

1. this is how you fall in love

Chelsea Cutler: «Ο τρόπος που γράψαμε αυτό το τραγούδι ήταν αρκετά μοναδικός και για τους δύο. Στην πραγματικότητα ηχογραφήσαμε αυτά τα μικρά φωνητικά ad-libs στην αρχή του “γονικού τραγουδιού” και ο Jeremy είπε, “Κάνε ό,τι σου έρχεται φυσικά”. Έκανα μια λήψη τραγουδώντας, “Ω, αγάπη μου, δίπλα-δίπλα” και ερωτευτήκαμε με το στίχο. Παρατήσαμε ό, τι κάναμε και καθίσαμε στο πιάνο και ξεκινήσαμε να χτίζουμε ένα ολόκληρο τραγούδι γύρω από αυτήν την έννοια του αργού χορού και της αγάπης”.

Jeremy Zucker: «Αυτό ήταν το τελευταίο τραγούδι που κάναμε για το project. Ήταν το τραγούδι που έλειπε. Η Chelsea και εγώ το οραματιζόμασταν ως αυτό το αρχετυπικό γαμήλιο τραγούδι”.

 

2. parent song

Cutler: «Αυτό το τραγούδι αφορά τους τρόπους με τους οποίους αλλάζουν οι σχέσεις μας με τους γονείς μας. Ξέρω ότι τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια για μένα, το ότι είμαι αρκετά τυχερή που ξεκίνησα μια καριέρα αρκετά νωρίς και που απέκτησα λίγη περισσότερη ανεξαρτησία έχει δημιουργήσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα αλλαγή στη δυναμική της σχέσης μου με τους γονείς μου”.

Zucker: «Είσαι ενήλικας και πολλές φορές οι γονείς σου δεν σε βλέπουν πραγματικά ως ενήλικa. Προσπαθείτε να το εκφράσετε αλλά και πως αυτό δεν σημαίνει ότι αγαπάτε τους γονείς σας λιγότερο, αλλά και ότι δεν θέλετε να περνάτε κάθε δευτερόλεπτο μαζί τους”.

 

3. emily

Zucker: «Είμαστε και οι δύο σε πολύ δυσλειτουργικές σχέσεις -και δεν είναι μια συγκεκριμένη ιστορία και η Emily δεν είναι ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε  αυτό το όνομα. Δεν είχαμε σκοπό να απευθυνθούμε σε κάποιον εκεί έξω. Το μεσαίο όνομα της Chelsea είναι η Emily, οπότε σκέφτηκα, ‘Ω, αυτό είναι χαριτωμένο’».

4. brooklyn boy

Zucker: «Αυτό είναι σίγουρα ένα τραγούδι πανδημίας-καραντίνας. Πολλά από τα τραγούδια τα δημιουργώ βάση αυτής της φαντασίωσης στο μυαλό μου για το πώς οραματίζομαι τη ζωή μου και νιώθω απογοητευμένος που δεν μπορώ να είμαι έτσι… Δεν μπορώ καν να πάω έξω. Επίσης, στο πρώτο μετα-ρεφρέν, υπάρχει μια φωνή που λέει, «Πιστεύεις ότι τα αστέρια μας κάνουν ευχές;» Αυτή είναι η πολύ καλή μου φίλη η Lauren [που ηχογραφεί με το όνομα Lo Nightly]. Ένιωσα έτσι ένα βράδυ, και μου έστειλε την ερώτηση. Ήμουν σαν, “Αυτό είναι το πιο σαχλό αλλά και το πιο γλυκό πράγμα που έχω ακούσει ποτέ.” Της ζήτησα να ηχογραφήσει ένα φωνητικό σημείωμα και να μου το στείλει, και έφτασε στο τραγούδι”.

5. the stars

Cutler: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένιωθα ότι υπήρχε εγκυρότητα πίσω από την ιδέα ότι θέλω για πάντα με κάποιον -ή την ιδέα ότι συνεχίζεις να ξυπνάς κάθε μέρα και εξακολουθείς να εκπλήσσεσαι που θέλεις να είσαι με αυτό το άτομο. Σε προηγούμενες σχέσεις, ήταν πολύ εύκολο να απορρίψουμε αυτά τα πράγματα που όλοι αγαπάμε να ακούμε ως απλά λόγια. Μας αρέσει να ακούμε και να λέμε πράγματα, «είναι γραμμένο να είμαστε μαζί. Είναι γραμμένο στα αστέρια”. Δεν το εννοείς πραγματικά μέχρι να το εννοήσεις και νομίζω ότι ήταν η ιδέα του, «ίσως αρχίζω πραγματικά να πιστεύω σε αυτού του είδους τα πράγματα».

Back To Top