skip to Main Content

Νέο Music Video | Lucy Dacus – Hot & Heavy

Η Lucy Dacus αποκάλυψε το music video για το νέο της single με τίτλο “Hot & Heavy”.

Τίτλος τραγουδιού“Hot & Heavy”

Καλλιτέχνης: Lucy Dacus

Μουσική / Στίχοι: Lucy Dacus

Σκηνοθεσία: Lucy Dacus

Εταιρεία: Matador Records

Από το LP: “Home Video”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 13 Απριλίου 2021

Art-Cover:

Η Lucy Dacus ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τρίτου της album, “Home Video” που θα είναι διαθέσιμο στις 25 Ιουνίου από την Matador, ενώ αποκάλυψε και το single/music-video της με τίτλο “Hot & Heavy”.

Το “Home Video” βασίστηκε στις αναμνήσεις της Dacus από τα χρόνια της ενηλικίωσής της στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Πολλά από τα τραγούδια ξεκινούν με τον τρόπο ενός απομνημονεύματος και όλα περιέχουν τη συμπόνια, το χιούμορ και την ειλικρίνεια που μπορεί να διαθέτει η αυτοβιογραφική γραφή. Αυτά τα τραγούδια καταγράφουν μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο, όπου τα συναισθήματα και οι σχέσεις αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα. Αποτυπώνουν τις χαρές, τον ενθουσιασμό, τη σύγχυση, ακόμη και τη θλίψη που μπορεί να περάσεις προσπαθώντας να ανακαλύψεις ποιος είσαι και πού ταιριάζουν οι άνθρωποι στη ζωή σου και πού ταιριάζεις στη δική τους.

Στο νέο single “Hot & Heavy” η Dacus τραγουδά δυναμικά για την ντροπαλότητα και τη διαφορετικότητα. Πρόκειται για το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ που μιλάει για τα συναισθήματα της Dacus σχετικά με την επιστροφή της στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια μετά από την ξαφνική αναγνώρισιμότητα της. Ξαφνικά, άνθρωποι που δεν τους γνώριζε, την κοιτούσαν σαν να την γνώριζαν καλύτερα κι από τον εαυτό της.

«Νόμιζα ότι έγραφα το “Hot & Heavy” για έναν παλιό φίλο, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι το έγραφα για εμένα και τις προηγούμενες εκδοχές του εαυτού μου», εξηγεί η Dacus. «Ένα τόσο μεγάλο μέρος της ζωής αλλάζει και το αποχαιρετάς ακόμη κι αν δεν το θέλεις. Τώρα, όποτε πηγαίνω σε μέρη που ήταν σημαντικά για μένα, μου φαίνεται σαν να παραβιάζω το παρελθόν. Ξέρω ότι η εφηβική μου εκδοχή δεν θα με ενέκρινε τώρα, και αυτό είναι ενοχλητικό και λίγο θλιβερό, ακόμα κι αν γνωρίζω ότι μου αρέσει η ζωή μου και ποια είμαι».

Το video του “Hot & Heavy” που το σκηνοθέτησε η ίδια η Dacus, γυρίστηκε στο Byrd Theatre του Ρίτσμοντ s όπου πήγαινε συχνά για να παρακολουθήσει ταινίες κατά την εφηβεία της. Η ίδια γράφει: «Ήξερα ότι ήθελα να συμπεριλάβω μερικά από τα βίντεο που τραβούσε ο μπαμπάς μου ενώ μεγάλωνα. Ήθελα να απεικονίσω τη στιγμή που σκεφτόμαστε για πρώτη φορά την παιδική μας ηλικία, η οποία νομίζω ότι μπορεί επίσης να είναι η στιγμή που η παιδική ηλικία τελείωσε. Για μένα, νιώθω ότι υπήρχε ένας σκληρός διακόπτης όταν άρχισα να κυκλοφορώ τη μουσική μου, όταν κάτι που ήταν προσωπικό έγινε πλέον δημόσιο. Ζήτησα από την οικογένειά μου και μερικούς από τους στενότερους φίλους μου να συμμετέχουν γιατί είναι οι άνθρωποι που με γνώριζαν πριν από αυτήν την αλλαγή. Μπορεί να έχω εγκαταλείψει τη σχολή κινηματογράφου, αλλά μου αρέσει ακόμα να κάνω ταινίες και το διασκέδασα πολύ».

Τον Αύγουστο του 2019, μετά από μια μεγάλη περιοδεία και ένα μήνα απραξίας, η Dacus μπήκε ξανά στο studio μαζί με τους πιστούς φίλους και συνεργάτες Jacob Blizard, Collin Pastore, και Jake Finch για να ηχογραφήσουν το “Home Video”. H Phoebe Bridgers και η Julien Baker που μαζί με την Dacus έχουν δημιουργήσει το συγκρότημα boygenius, συμμετείχαν στα φωνητικά δύο τραγουδιών. Η μίξη του δίσκου έγινε από τον Shawn Everett και το mastering ο Bob Ludwig. Οι ακροατές μπορεί να παρατηρήσουν ότι οι μελωδίες εδώ είναι χαμηλότερες και πιο περιορισμένες από τις προηγούμενες δουλειές της Dacus, τόσο οικείες όσο ένας ψίθυρος. Η ευαισθησία αυτών των τραγουδιών απαιτούσε αυτήν την προσέγγιση.

Το “Home Video” είναι ένα υπέροχο παράδειγμα της μετασχηματιστικής δύναμης του να είσαι ευάλωτος. Η φωνή της Dacus έχει τη δύναμη του θεραπευτή που μπορεί να καταπραΰνει, να γειώνει και να εκτιμά. Αυτό το album όχι μόνο εξελίσσει την Dacus ως τραγουδοποιό, αλλά την επιβεβαιώνει ως μια από τις πιο επιδραστικές αφηγήτριες της γενιάς της.

Δ.Τ.

Lucy Dacus - Hot & Heavy

Back To Top