skip to Main Content

News | Αυτοκτόνησε ο 17χρονος γιος της Sinead O’Connor

Έβαλε τέλος στη ζωή του , ο 17χρονος γιος της Sinead O’Connor μετά από την εξαφάνιση του από το νοσοκομείο που τον παρακολουθούσε

Η Sinead O’ Connor αποκάλυψε το πρωί του Σαββάτου ότι ο 17χρονος γιος της Shane αυτοκτόνησε λίγες μέρες αφότου εξαφανίστηκε από το θάλαμο παρακολούθησης κατά της αυτοκτονίας ενός ιρλανδικού νοσοκομείου.

«Ο όμορφος γιος μου, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, το ίδιο το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τερματίσει τον επίγειο αγώνα του σήμερα και είναι τώρα με τον Θεό», έγραψε ο τραγουδιστής στο Twitter. «Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και να μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Μωρό μου. Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ να βρεις γαλήνη”.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο του Shane O’Connor την Παρασκευή, όπως ανέφερε η Guardian. «Μετά την εύρεση ενός πτώματος στην περιοχή Bray του Wicklow την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, μια προσφυγή για τον αγνοούμενο Shane O’Connor, 17 ετών, αποσύρθηκε», ανέφεραν οι ιρλανδικές αρχές σε δήλωση. Το Bray, Ιρλανδία απέχει περίπου 15 μίλια από το Δουβλίνο, όπου βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tallaght.

Ο θάνατος του Shane ήρθε δύο ημέρες μετά την δήλωση της εξαφάνισής του αφού έφυγε από ένα ιρλανδικό νοσοκομείο όπου βρισκόταν σε επιτήρηση για τη ζωή του. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του άσκησε πίεση για την ασφαλή επιστροφή του γιου της και επέκρινε το νοσοκομείο επειδή επέτρεψε στον Shane να φύγει.

«Λοιπόν, πώς μπόρεσε να χαθεί ένας δεκαεπτάχρονος τραυματισμένος νεαρός ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΥΠΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ στο Lynn Ward του Tallaght Hosptial;;; Το νοσοκομείο φυσικά αρνείται μέχρι στιγμής να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Συμβαίνει κάτι στον γιο μου κατά την επίβλεψη τους; Νομικές Αγωγές», έγραψε η O’Connor την Παρασκευή. «Θέλω να μάθω γιατί η Lynn Ward στο νοσοκομείο Taillight, η οποία υποτίθεται ότι είχε την HCA επίβλεψη του παιδιού μου 24 ώρες το 24ωρο, κατάφεραν να το αφήσουν να ξεφύγει από τα χέρια τους σήμερα το πρωί, όταν πριν από 7 ημέρες έκανε δύο σοβαρές απόπειρες αυτοκτονίας».

Πριν από το θάνατο του γιου της, η O’Connor παρακάλεσε: «Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον γιο μου, Shane. Shane, δεν είναι πλέον αστείο όλο αυτό που εξαφανίστηκες. Με τρομάζεις υπερβολικά. Θα μπορούσες να κάνεις το σωστό και να παρουσιαστείς σε ένα [αστυνομικό] τμήμα. Εάν είστε με τον Shane, καλέστε την [αστυνομία] για την ασφάλειά του.” Ο Shane ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά της O’Connor. Πατέρας του ήταν ο Ιρλανδός μουσικός Donal Lunny.

Σε μια σειρά από tweets που ακολούθησαν το Σάββατο, η O’Connor επέκρινε την Tusla –την Υπηρεσία Παιδιών και Οικογένειας της Ιρλανδίας– τόσο για τον χειρισμό της υπόθεσης του Shane όσο και για την απάντησή τους μετά τον θάνατό του. «26 ώρες αφότου ο γιος μου πέθανε στη λεγόμενη φροντίδα του ιρλανδικού κράτους με τη μορφή της Tusla, δεν έχω έρθει ακόμη σε καμία επαφή με την Tusla ή τους εκπροσώπους τους… Καμία επαφή από την Tusla δεν είναι απαράδεκτοι», έγραψε αρχικά η O’Connor στο Twitter το Σάββατο. «Τώρα η tusla θέλει να συζητήσει μαζί μου «ένα δελτίο τύπου» αναμφίβολα επιθυμώντας να συμμετάσχω στις προσπάθειές τους να κάνουν αυτόν τον θάνατο του παιδιού μου να φαίνεται σαν να μην έγινε στα χέρια του ιρλανδικού κράτους».

Η O’Connor πρόσθεσε το απόγευμα του Σαββάτου: «Έχω πλέον αναγνωρίσει επίσημα τα λείψανα του γιου μου, Shane. Είθε ο Θεός να συγχωρήσει το ιρλανδικό κράτος γιατί εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

Την τελευταία δεκαετία, η Sinead O’Connor ήταν ανοιχτή για τις δικές της μάχες με ψυχικές ασθένειες και τις αυτοκτονίας τάσεις της, με την τραγουδίστρια να απειλεί να αυτοκτονήσει σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού τον Μάιο του 2016 όπου βρέθηκε ασφαλής αφού θεωρήθηκε «αγνοούμενη και αυτοκτονική» σε προάστιο του Σικάγο. Το επόμενο έτος, η O’Connor δημοσίευσε ένα ανησυχητικό video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέπεμπε σε αυτοκτονία.

Τον Νοέμβριο του 2020, η O’Connor ανακοίνωσε ότι ανέβαλε όλες τις συναυλίες της για το 2022 για να μπει “σε ένα πρόγραμμα θεραπείας τραυμάτων και εθισμού διάρκειας ενός έτους», όπως εξήγησε η ίδια η τραγουδίστρια, «είχα έξι πολύ τραυματικά χρόνια και φέτος ήταν το τέλος, όμως τώρα αρχίζει η ανάκαμψη».

Back To Top