skip to Main Content

News | Δείτε την Patti Smith και πολλούς άλλους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν μαζί το “People Have The Power”

Pathway to Paris: Δείτε πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να ερμηνεύουν μαζί το «People Have the Power»!

H Patti Smith, η Joan Baez, ο Michael Stipe των R.E.M. και άλλοι καλλιτέχνες κυκλοφόρησαν μια διαδικτυακή ερμηνεία του τραγουδιού «People Have the Power» για το Pathway to Paris, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η εμφάνιση κυκλοφόρησε στην έκτη επέτειο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού -που ιδρύθηκε από την μουσικό Jesse Paris Smith και την βιολοντσελίστρια Rebecca Foon– καθώς και από την Climate Week NYC. Στο video διάρκειας οκτώ λεπτών, συμμετέχουν καλλιτέχνες, ακτιβιστές, μαθητές και άλλοι άνθρωποι από 24 χώρες, 38 πόλεις και 6 ηπείρους. Ανάμεσά τους οι: Cyndi Lauper, Lenny Kaye, Jackson Smith, Stella McCartney, Ben Harper, Tony Hawk, Chris Stills, Nikolai Feaiture (the Strokes), Nick Zinner (Yeah Yeah Yeah), Micah Nelson, Rain Phoenix, o Θιβετιανός τραγουδιστής και μέλος διοικητικού συμβουλίου της Pathway to Paris, Tenzin Choegyal, ο Ιταλός μπασκετμπολίστας Gigi Datome και πολλοί άλλοι.

«Ένα όραμα για το μέλλον περιλαμβάνει μια δίκαιη μετάβαση από την εποχή των ορυκτών καυσίμων σε μια εποχή 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων ζητημάτων της φυλετικής δικαιοσύνης, της ισότητας των φύλων, των προστατευμένων δικαιωμάτων των αυτόχθονων και του τέλους της ασφυξίας της φτώχειας”, είπε η Paris Smith σε δήλωση. «Μια υιοθέτηση πραγματικής ανθρώπινης συμπόνιας ενώ διαλύεται ένα κλίμα φόβου, αφήνοντας προκαταλήψεις και μίσος στο παρελθόν και προχωρώντας προς ένα μέλλον παγκόσμιας ενότητας».

«Η τρέχουσα πανδημία του Covid-19 που μας περιβάλλει έχει δείξει στιγμές και ακτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά έχει επίσης δείξει πόσο χαλασμένη παραμένει η επικοινωνία του πλανήτη μας», πρόσθεσε. «Αυτή η ίδια απογοήτευση βιώνεται εδώ και δεκαετίες με την κλιματική κρίση και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο επείγον παγκόσμιο ζήτημα. Παλεύουμε να προσαρμόσουμε και να επιβιώσουμε με βάση τις πληροφορίες που μας δίνονται και την τεράστια έλλειψη ευθυγράμμισης στη λήψη αποφάσεών μας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντική στιγμή για τη χώρα και τον πλανήτη να ενωθούν ως μια συλλογική δύναμη, και όμως βλέπουμε περισσότερα παραδείγματα της αποτυχίας αυτής της έννοιας να διατηρηθεί. Η τρέχουσα πραγματικότητά μας είναι μια τεράστια ταλαιπωρία και μια υπόσχεση για συνεχιζόμενη καταστροφή εάν δεν συμφωνήσουμε, αν δεν θέσουμε πιο φιλόδοξους στόχους και πάρουμε δραστικά σχέδια για αλλαγή σήμερα».

Η Smith έγραψε και ηχογράφησε τον ύμνο αυτό με τον αείμνηστο σύζυγό της Fred “Sonic” Smith το 1987 όταν ήταν έγκυος στην  Paris Smith. Συχνά κλείνει τις εμφανίσεις της με το τραγούδι αυτό και ερμηνεύεται επίσης σε κάθε εκδήλωση της Pathway to Paris από τότε που ξεκίνησε το 2014.

Το video “People Have the Power” ακολουθεί δύο εικονικές εκδηλώσεις από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό: μια γιορτή για την 50η επέτειο για την Ημέρα της Γης τον Απρίλιο και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τον Ιούνιο.

Η Paris Smith ξεκίνησε τη χρονιά κυκλοφορώντας το τραγούδι «Legacies», το πρώτο solo single της.

Pathway to Paris: People Have the Power - VOTE 2020

Back To Top