skip to Main Content

News | Δείτε όλες τις εμφανίσεις καλλιτεχνών στη συναυλία “Celebrating America”

Katy Perry, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Demi Lovato, Justin Timberlake, John Legend, Jon Bon Jovi, Tim McGraw, Tyler Hubbard και ο Ant Clemons, αποτέλεσαν το χαρούμενο σετ για την συναυλία της ορκωμοσίας του Προέδρου!

Μια συναρπαστική συναυλία με εκπροσώπους από διάφορα είδη και γενιές -ένθερμους μαχητές διάφορων κοινωνικών αιτιών- με τίτλο “Celebrating America” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου με αφορμή την ορκωμοσία του Προέδρου Joe Biden και του Αντιπροέδρου Kamala Harris: δίνοντας έμφαση στην ενότητα και αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα.

Pop stars, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και rock θρύλοι κάλυψαν μια ευρεία γκάμα του πλούσιου μουσικού τοπίου της Αμερικής, συμπεριλαμβάνοντας εμφανήσεις από τους Bruce Springsteen, Foo Fighters, Demi Lovato, Justin Timberlake, John Legend, Jon Bon Jovi και Ant Clemons. Μια ημέρα πριν από την εκδήλωση, ο Tim McGraw και ο Tyler Hubbard προστέθηκαν στους εορτασμούς, όπου το duo παρουσίασε την πρόσφατη συνεργασία τους με τίτλο ενότητα “Undivided” από το Nashville.

 

Με οικοδεσπότη τον Tom Hanks, η εκδήλωση φιλοξένησε επίσης εμφανίσεις από τις ηθοποιούς Eva Longoria και Kerry Washington, τον θρύλο του μπάσκετ Kareem Abdul-Jabbar, τον σεφ José Andrés, την αρχηγό εργασίας Dolores Huerta, και την πρώτη γυναίκα γενική διευθύντρια του Major League Baseball, Kim Ng. Ο Lin-Manuel Miranda παρουσίασε το κλασικό έργο του Ιρλανδού ποιητή Seamus Heaney, “The Cure of Troy”.

Η βραδιά περιλάμβανε επίσης σχόλια από τον Πρόεδρο Biden, ο οποίος επανέλαβε μια έκκληση για ενότητα και σεβασμό και μίλησε για αισιοδοξία για το μέλλον -μια προοπτική που περιβάλλει το γεγονός. Ο Αντιπρόεδρος Harris μίλησε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απευθυνόμενος στην αμερικανική φιλοδοξία και αποφασιστικότητα: «Ακόμα και σε σκοτεινές στιγμές, όχι μόνο ονειρευόμαστε, αλλά το κάνουμε», είπε. Οι πρώην πρόεδροι Barack Obama, George W. Bush και Bill Clinton συνεργάστηκαν επίσης για μια συνομιλία, τονίζοντας περαιτέρω την έκκληση για ενότητα.

Ο Bruce Springsteen άνοιξε το μουσικό set, ερμηνεύοντας το “Land of Hope and Dreams”, ένα τραγούδι που ξεκίνησε να παίζει με τους E Street Band το 1999, το οποίο αργότερα εμφανίστηκε στο studio album του 2012, “Wrecking Ball”. Παρουσίασε το τραγούδι με τους ήχους από ακουστική κιθάρα ενώ στεκόταν στα σκαλιά δίπλα στο Μνημείο του Λίνκολν στο National Mall. Ο μουσικός εξέφρασε την υποστήριξή του για τον Biden τον περάσμένο Οκτώβριο όταν συμμετείχε στη διαφήμιση της καμπάνιας “Hometown” του Scranton, Pennslyvania, με το τραγούδι του “My Hometown” να λειτουργεί ως soundtrack.

 

Ο Jon Bon Jovi, ο οποίος έκανε εκστρατεία για τον Biden, ακολούθησε με μια συγκινητική, πιστή απόδοση του «Here Comes the Sun» των Beatles μαζί με το διάσημο συγκρότημα του ενώ ήταν σε μια προβλήτα στο Μαϊάμι και, σε μια τυχαία στιγμή, ο ήλιος ξεπρόβαλε καθώς έπαιζαν. Το πολιτικά φορτισμένο album “Bon Jovi 2020” κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ο σχετικά νεοφερμένος Ant Clemons και ο βετεράνος Justin Timberlake συνεργάστηκαν για το σετ τους, το οποίο μεταδόθηκε από το Stax Museum of American Soul Music στο Μέμφις του Τενεσί. Από πολλές απόψεις, η εμφάνιση του Clemons ήταν ενδεικτική του αμερικανικού ονείρου όλων των επίδοξων καλλιτεχνών. Ο τραγουδιστής σε παλιότερη δήλωσή του αποκάλυψε ότι δούλευε στο Red Lobster και κοιμόταν στο πάτωμα των φίλων του καθώς εργαζόταν για να ενταχθεί στην κοινότητα των μουσικοσυνθετών. Τελικά συνεργάστηκε με τον Jeremih και μετά με τον Kanye West.

Στη συναυλία ερμήνευσε το “Better Days” μαζί με τον Timberlake και τα αισθαντικά φωνητικά τους προσέφεραν την διαβεβαίωση ότι «έρχονται καλύτερες μέρες». Το σετ μεταδόθηκε μέσα από το μουσείο, σύντομα μεταφέρθηκε στο δρόμο καθώς φοιτητές και αποφοίτοι της Stax Music Academy ενώθηκαν μαζί τους με επικεφαλής τον Adam Blackstone για ένα εντυπωσιακό φινάλε.

 

Οι Foo Fighters παρουσίασαν το “Times Like These”, το οποίο ο Dave Grohl αφιέρωσε στους δασκάλους, ανάμεσα στους οποίους  μητέρα του, η Virginia και η Πρώτη Κυρία, Dr. Jill Biden, «συνεχίζουν να φωτίζουν τα παιδιά του έθνους κάθε μέρα». Ο Grohl είπε ότι το τραγούδι έχει αποκτήσει νέο νόημα σε αυτήν την εποχή.

 

Ο John Legend, ο οποίος έχει παίξει σε αρκετές προηγούμενες εκστρατείες των Biden και Harris και ψηφιακές εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποίησε μια αναζωογονητική εμφάνιση ερμηνεύοντας το “Feeling Good”, ξεκινώντας το a cappella προτού πάει στο πιάνο του για να το αναπτύξει σε ένα πιο jazzy set.

 

 

Σε αρκετές από τις συναυλίες της, η Demi Lovato υποστήριξε τους Biden και Harris μέχρι τις εκλογές. Από το Λος Άντζελες, τραγούδησε το κλασικό “Lovely Day” του Bill Withers, υποστηριζόμενη από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας που σχημάτησαν μια υποστηρικτική χορωδία καθώς η οικογένεια Biden παρακολουθούσε το σετ από τον Λευκό Οίκο.

 

Σε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στο National Mall, η Katy Perry ερμήνευσε τη μεγάλη της επιτυχία “Firework”, το τραγούδι που ενισχύει την ανθεκτικότητα καθώς πυροτεχνήματα φώτησαν τον ουρανό της Washington, DC για να κλείσει τους εορτασμούς.

 

Η ευχάριστη συναυλία ακολούθησε μια σειρά άλλων μουσικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Προέδρου, συμπεριλαμβανωμένων των εφμφανίσεων των Lady Gaga, Jennifer Lopez, Garth Brooks και του αλησμόνητου συγκροτήματος New Radicals που επανενώθηκαν για το πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια για να ερμηνεύσουν την τεράστια επιτυχία τους “You Get What You Give”.

Back To Top