skip to Main Content

News | Οι Gorillaz γιορτάζουν την 20η επέτειό τους με την κυκλοφορία του βιβλίου «Almanac»

Οι Gorillaz θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους «Almanac», με αφορμή την 20η επέτειό τους!

Πάνω από 20 χρόνια μετά την πρώτη σύλληψη των Damon Albarn και Jamie Hewlett για την δημιουργία των Gorillaz, η ιστορία του συγκροτήματος κινουμένων σχεδίων θα εξερευνηθεί σε ένα εκτεταμένο “almanac” που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Το “Gorillaz Almanac”, που θα δημοσιευτεί από την Z2 Comics, θα περιλαμβάνει 120 πολύχρωμες σελίδες με έργα τέχνης του Hewlett για το συγκρότημα. Το βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο, θα διαθέτει επίσης αποκλειστικά νέα έργα τέχνης, την πρώτη κωμική ταινία με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες 2D, Noodle, Murdoc Niccals και Russel Hobbs, καθώς και «παζλ, παιχνίδια και μια σειρά από ειδικές εμφανίσεις από τους συνεργάτες των Gorillaz μέχρι τώρα».

«Κάθε fan των κόμικς και του animation ονειρεύτηκε να δει τους Gorillaz να κάνουν το ντεμπούτο τους σε κόμικ, με την ηγετική ομάδα των Z2 ανάμεσά τους», δήλωσε ο εκδότης της Z2, Josh Frankel. «Το artwork, η μουσική και οι μύθοι συμπληρώνουν όλα αυτά που προορίζονται να είναι μια από τις πιο έντονες κυκλοφορίες μας στην ιστορία και όταν οι fans δουν ακριβώς αυτό που έχουμε σχεδιάσει, ξέρω ότι όλοι θα συμφωνήσουν ότι άξιζε την αναμονή”.

«Ένα αλμανάκ είναι ένα ετήσιο βιβλίο που αποτελεί θησαυρό χρήσιμων πληροφοριών, όπως προβλέψεις καιρού, ασήμαντες πληροφορίες, παζλ και παιχνίδια», είπε ο Sridhar Reddy της Z2 Comics. «Συνήθιζαν να πουλάνε αλμανάκ σε εκθέσεις σχολικών βιβλίων, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι το Διαδίκτυο σκότωσε την ιδέα της συλλογής πληροφοριών σε έναν μόνο δημοσιευμένο τόμο. Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω, ένα Gorillaz almanac, καθώς συγκεντρώνει τόσο μεγάλο μέρος από αναμνηστικά της μπάντας σε ένα φυσικό βιβλίο με το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε, να κάνετε μια διασκεδαστική βαθιά βουτιά και να ακούσετε υπέροχη μουσική ενώ το κάνετε. Συνάδει με το ήθος της συγκέντρωσης της μπάντας”.

Ο Hewlett κυκλοφόρησε στο παρελθόν ένα “almanac” για την αγαπημένη του κωμική σειρά “Tank Girl” στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Με δύο δεκαετίες δουλειάς από τους Gorillaz, ο Hewlett εξηγεί πως οι χαρακτήρες του έχουν αλλάξει από το ομότιτλο LP τους, το 2001 μέχρι το “The Now Now” του 2019 .

«Είκοσι χρόνια ζωγραφίζοντας τους ίδιους χαρακτήρες, δεν γίνεται να αποφύγεις την αλλαγή, νομίζω ότι προσπάθησα να βάλω περισσότερο ρεαλισμό στους χαρακτήρες περίπου στο 4ο album, αλλά τώρα βλέπω τον αρχικό στιλ τους, που μου θυμίζει τα κινούμενα σχέδια της Hannah Barbera του 1970 με τα οποία μεγάλωσα», είπε ο Hewlett. «Τελικά θα ήθελα να δημιουργήσω ένα στυλ κινουμένων σχεδίων τόσο καλό όσο και το στυλ του Chuck Jones στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Επίσης, μπορώ να αγοράσω καλύτερα στυλό τώρα”.

Τους τελευταίους μήνες, τόσο η οπτική όσο και η ηχητική πλευρά των Gorillaz ενεργοποιήθηκε εκ νέου για το project “Song Machine”, το οποίο μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία των singles: “Momentary Bliss”, “Desole”, το “Aries” με τη συμμετοχή του Peter Hook και “How Far?”, με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Albarn, τον αείμνηστο Tony Allen.

Το “Gorillaz Almanac” είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία!

Back To Top