skip to Main Content

Reportage | Με παιχνιδιάρικη διάθεση ο André Rieu κι η Johann Strauss Orchestra καθήλωσαν το κοινό στη 2η sold-out συναυλία τους στην Αθήνα

Ο André Rieu κι η Johann Strauss Orchestra κατάφεραν να συνδυάσουν τον “Ζορμπά” και το “Φάντασμα της Όπερας” σε ένα set 2,5 ωρών λαμβάνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό!

André Rieu and his Johann Strauss Orchestra @Ο.Α.Κ.Α. Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

Τοποθεσία: Ο.Α.Κ.Α. Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ

Ημ/νία διεξαγωγής συναυλίας: 13 Μαρτίου 2024

Φωτογραφίες: SounDarts.gr

Συμμετέχουν οι:

The Platin Tenors (Thomas Greuel, Bela Mavrak & Gary Bennett)

The Three Sopranos (Micaela Oeste, Anna Majchrzak & Madieke Marjon)

Emma Kok

Dorona Alberti

Christina Petrou

Anna Reker

Photos

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο André Rieu κι η Johann Strauss Orchestra, οι θαυμαστές τους έσπευσαν να αγοράσουν το εισιτήριό τους και για τον λόγο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακοινώθηκε και 2η ημερομηνία για μία ακόμη συναυλία του στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α. Το SounDarts.gr κι ο φακός του βρέθηκαν στον χώρο στις 13 Μαρτίου με τον κόσμο επίσης να φθάνει από νωρίς για να απολαύσουμε όλοι μαζί τον αγαπημένο μουσικό και μαέστρο.

Ο André Rieu είναι 74 χρονών, η ενέργειά του όμως ξεπερνά τη δυναμική ακόμη κι ενός 20χρονου ενήλικα. Μαζί με την ορχήστρα του, λοιπόν, με την οποία πορεύονται εδώ και 36 χρόνια ανέβηκαν στην άψογα διαμορφωμένη σκηνή και με το εμβληματικό “Entry Of The Gladiators” άνοιξαν την αυλαία λαμβάνοντας το πρώτο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Ο μαγευτικός σολίστ και μαέστρος επί 2,5 και πλέον ώρες κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον όλων με εκτελέσεις συνθέσεων και τραγουδιών που έχουν γράψει ιστορία. Η aria του Giacomo Puccini “Nessun Dorma” ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς με τον Rieu να μιλά με τα καλύτερα λόγια. Ο τρόπος που επικοινωνούσε τη μουσική ο Rieu ήταν εξίσου μοναδικός. Ουσιαστικά δεν σταμάτησε να “παίζει” με το κοινό, αλλά και τους μουσικούς του, ενώ έβρισκε αφορμές για να παρουσιάσει κάθε επόμενο τραγούδι.
Μία από αυτές ήταν το χρώμα “κόκκινο”, το οποίο προσέλκυσε στον χώρο ένα ταύρο, ο οποίος κυνηγούσε μία γυναίκα με κόκκινο φόρεμα όσο ο Rieu κι η ορχήστρα έπαιζαν το “España Cani” του Pascual Marquina.

Ο André Rieu έχει μιλήσει για την αγάπη του στην Ελλάδα ουκ ολίγες φορές. Έτσι, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μουσικό πολιτισμό μας κατάφερε να ενσωματώσει στο set του τον “Ζορμπά”, αλλά και τα “Παιδιά του Πειραιά”. Το κοινό δεν σταμάτησε να τον επευφημεί, ενώ ο ίδιος φάνηκε να το απολαμβάνει ιδιαιτέρως.

Δεν θα ξεχάσουμε πως ανάμεσα στις σοπράνο και τους τενόρους που ανέβηκαν στη σκηνή, μάς εξέπληξε η 16χρονη Emma Kok. Ένας συγκινητικός πρόλογος από τον μαέστρο σχετικά με τη μάχη που δίνει η Kok με την υγεία της αρκούσε για να αφυπνίσει συναισθηματικά τους πάντες. Η νεαρή ερμήνευσε με την ψυχή της το “Voilà” αφήνοντάς μας άφωνους. Το “Blue Danube” του Johann Strauss, αλλά και το “Think Of Me” από το “The Phantom of the Opera” που ερμήνευσε η σοπράνο Anna Majchrzak, αλλά και το πιο σύγχρονο “I Will Survive” που ερμήνευσε η Dorona Alberti θα μάς μείνουν αλησμόνητα. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως στο πλευρό του Rieu ήταν οι The Platin tenors, ονόματι Thomas Greuel, Bela Mavrak και Gary Bennett.

Πέραν της μουσικής, η παρουσίαση των μοναδικών μελωδιών συνοδεύεται από ένα εκθαμβωτικό σκηνικό. Ένα μεγάλο video wall στο πίσω μέρος της σκηνής παίζει μονίμως θέματα ταιριαστά με τις μουσικές επιλογές, ενώ τα κοστούμια ολόκληρης της ορχήστρας, που επιμελείται η Gosia Tarnowski και το αποτέλεσμα είναι παραμυθένιο, άστραφταν επί σκηνής.

Ο André Rieu κι η Johann Strauss Orchestra του έκαναν το αδύνατο δυνατό μεταφέροντάς μας σε έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να είναι πιθανά κι εν τέλει το αποτέλεσμα θα μας μείνει αξέχαστο.

Videos

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top