Reportage | Οι Il Volo έδωσαν μία ακόμη συναυλία – αριστούργημα στην Ελλάδα

Το operatic pop trio φώτισε τις καρδιές όλων στην sold-out συναυλία του στο Tae Kwon Do!
IL VOLO | 2024 - 2025 WORLD TOUR
Info
Τοποθεσία: Tae Kwon Do, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα
Ημ/νία διεξαγωγής συναυλίας: 21 Οκτωβρίου 2024
Photos/Videos: SounDarts.gr
Τί να πούμε για αυτά τα παιδιά με το αστείρευτο ταλέντο και το μοναδικό συναίσθημα που δημιουργούν;
Παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν καταφέρει κάτι που λίγοι μπορούν. Έχουν κάνει την όπερα προσιτή για όλους. Ο συνδυασμός δε των pop επιρροών τους φτάνει το αποτέλεσμα σε άλλο επίπεδο κι οι θαυμαστές τους, που είναι κάθε ηλικίας, τους απολαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία!
Οι Il Volo έπειτα από τις δύο sold-out εμφανίσεις στην Ελλάδα το 2023, επισκέφτηκαν ξανά τη χώρα μας για μία παράσταση στο πλαίσιο της “2024 – 2025 WORLD TOUR” τους. Στις 21 Οκτωβρίου, λοιπόν, οι Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble ανέβηκαν στη σκηνή του Tae Kwon Do κι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Λάτρεις του συγκροτήματος φρόντισαν να είναι εγκαίρως στον χώρο κι η πολυ-αναμενόμενη συναυλία ξεκίνησε στις 20:30. Επί δύο ώρες το operatic pop trio ερμήνευε επιτυχίες του, διασκεύασε πασίγνωστα τραγούδια μεγάλων Ιταλών ερμηνευτών και παρουσίασε δημιουργίες του φετινού δίσκου τους, “Ad Astra”.
Όλα κύλησαν ομαλά κι αβίαστα, τόσο μοναδικά όσο μόνο οι Il Volo ξέρουν να κάνουν, μιας και κατέχουν τη μαεστρία της επικοινωνίας με το κοινό που συνδυάζεται με χαριτωμένο χιούμορ. Δύο ώρες ζωντανής ερμηνείας μεταφράζεται σε περισσότερα από είκοσι τραγούδια Καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας οι Il Volo, φυσικά και δεν έχασαν καθόλου από την ενέργειά τους, ενώ σημαντικός παράγοντας στη διεξαγωγή του live ήταν κι η ορχήστρα που συνόδευε το συγκρότημα.
Έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια ως συγκρότημα, οι Il Volo μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες και τις ερμηνείες τους, ενώ κάθε ένα από τα τρία μέλη τραγούδησε solo επιδεικνύοντας κι αποδεικνύοντας το φωνητικό του εύρος. Το εμβληματικό τους “Capolavoro”, αλλά και τα ολοκαίνουρια “Ad Astra” κι “Opera” ήχησαν δυνατά στον χώρο με το κοινό να τους χαρίζει το πιο θερμό χειροκρότημα. Οι διασκευές “έδιναν κι έπαιρναν” σε αυτό το live κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά το “Miserere” των Zucchero και Luciano Pavarotti.
Ακόμη, οι Il Volo ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο το “The Sound Of Silence” των Simon & Garfunkel, αλλά και το ρομαντικό “I Did It My Away” του Frank Sinatra. Ο Ennio Morricone ως μία μεγάλη επιρροή του συγκροτήματος, δεν έλειψε από το setlist και τις διασκευές του. Αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσους περνούν δύσκολες στιγμές στον κόσμο, οι Il Volo τραγούδησαν συναισθηματικά φορτισμένοι το πασίγνωστο “Hallelujah”. Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει το “Caruso” του Lucio Dalla; Οι Il Volo πάντως τον τιμούν σε κάθε τους εμφάνιση κι η αντίδραση του κοινού είναι πάντα ένα ένθερμο χειροκρότημα.
Μία συναυλία τέτοιο βεληνεκούς δε θα μπορούσε να κλείσει με τον πιο αριστουργηματικό τρόπο. Το β, η μεγαλύτερη επιτυχία των Il Volo, έκλεισε την ρομαντική και συνάμα δυναμική και διασκεδαστική αυτή βραδιά, με τον κόσμο να έχει σηκωθεί από τις θέσεις τους και το trio να ζει μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ως τώρα. Η opera μπορεί να ακουστεί τελικά σε μία μεγάλη γκάμα κοινοί κι οι Il Volo, μοναδικοί στο είδος τους, το κάνουν πάντα με επιτυχία.