skip to Main Content

Reportage | Οι Palaye Royale “έβαλαν φωτιά” στο live τους στην Αθήνα

info

Τοποθεσία: Gagarin 205 Live Music Space

Πότε: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023

Line up

Starbenders

Oceandvst

Palaye Royale

Setlist

 1. Nightmares
 2. No Love In LA
 3. You’ll Be Fine
 4. Broken
 5. Fucking With My Head
 6. King of The Damned
 7. Paranoid
 8. Oblivion
 9. Dying In A Hot Tub
 10. Punching Bad
 11. Mr. Doctor Man
 12. Off With The Head
  Encore
 13. Lonely
 14. Fever Dream

Έπειτα από μεγάλη ζήτηση και τεράστια αναμονή, οι Palaye Royale, το αμερικανικό rock συγκρότημα πρόσθεσε μία ακόμη εμφάνιση (12/03/2023) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον χώρο του Gagarin 205 Live Music Space! Εμείς παρατηρούσαμε πριν από την ανακοίνωση των εμφανίσεών τους στην Ελλάδα ένα συγκρότημα που έχει προκαλέσει ταραχή, έχει οργανωμένο fan club και κόσμο όλων των ηλικιών που τους ακολουθεί.

Η επιλογή μας στο να βρεθούμε στις 13 Μαρτίου στο venue δεν ήταν σίγουρα λάθος, μιας κι οι Palaye Royale ξέρουν να είναι performers. Πέραν της καλής μουσικής, των στίχων που σίγουρα θα σε “αγγίξουν” και της εκκεντρικής παρουσίας τους, τα μέλη του συγκροτήματος ξέρουν να γεμίζουν τον χώρο, είτε είναι μικρός είτε μεγάλος, και σαφώς σε προκαλούν να “κοπανηθείς” μαζί τους.

Έχοντας προηγηθεί η πρώτη ημέρα τους στο Gagarin, το SounDarts.gr κι ο φωτογράφος Στάθης Κατάρας βρέθηκαν στη δεύτερη συναυλία των Palaye Royale και είμαστε σίγουροι πως καμία ημέρα δεν υστερούσε της άλλης. Με τον κόσμο να περιμένει ήδη έξω από τις 16:00, γεγονός που δηλώνει ότι όλα θα πήγαιναν καλά, το συγκρότημα δεν μας απογοήτευσε στο ελάχιστο. Οι OCEANDUST κι οι STARBENDERS έκαναν μία εντυπωσιακή προθέρμανση, ώσπου στη σκηνή ανέβηκαν οι stars της βραδιάς!

Με ένα άκρως δυναμικό “Nightmares” μάς καλωσόρισαν κι η συνέχεια ήταν εξίσου εκρηκτική με το “No Love In LA”. Ήδη από τις πρώτες νότες το κοινό δε σταμάτησε να χοροπηδά στον ρυθμό των τραγουδιών τους, ενώ τα “You’ll Be Fine” και “Broken” κατέστησαν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Από το set δε θα μπορούσαν να λείψουν τραγούδια, όπως τα “Fucking with My Head”, “King Of The Damned” και “Paranoid”, κατά τα οποία κανείς από τους παραβρισκόμενους δε σταμάτησε να τραγουδάει.

Η μπαλάντα “Oblivion” έριξε λίγο τους τόνους, αν μπορεί να το πει κανείς αυτό, αλλά τα “Dying In A Hot Tube”, “Punching Bag”, “Mr. Doctor Man” και “Off With The Head” ώθησαν τη βραδιά σε ένα εξαιρετικό φινάλε. Κανείς δε θα ξεχάσει τον frontman Remington Leith που εισέβαλε μες στο κοινό με τους πάντες να ζητωκραυγάζουν, ενώ παράλληλα δεν δίσταζε να σκαρφαλώνει ως τον εξώστη ικανοποιώντας οπτικά κάθε έναν από το κοινό. Η αγάπη τους για την Ελλάδα και την LGBTQ+ κοινότητα έδωσαν την αφορμή για να μοιράσουν κάποια μηνύματα ευαισθητοποίησης και για τους δύο αυτούς σκοπούς αντίστοιχες σημαίες ήρθαν στη σκηνή κάνοντας τους πάντες να νιώθουν “ένα” κι ίσοι!

Με τα “Lonely” και το ομότιτλο με τον τελευταίο τους δίσκο single, “Fever Dream”, επέλεξαν να “κλείσουν” τη βραδιά οι Palaye Royale, ενώ ανέβασαν στη σκηνή όλο το crew που συνέβαλε στην ολοκλήρωση του live τους κι άφησαν την υπόσχεση πως θα τα πουν ξανά σύντομα με το ελληνικό κοινό!

Μία απίστευτη rock βραδιά ήρθε εις πέρας αφήνοντάς μας τα καλύτερα συναισθήματα κι εντυπωσιακές αναμνήσεις!

Photos (by Stathis Kataras)

Videos

Back To Top