skip to Main Content
Menu

Soundrack Your Life : Dumplin’

Soundrack Your Life : Dumplin’
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Dolly Records, RCA Nashville
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Dolly Parton, Linda Perry
  • Singles από το “Dumplin’”:
  1. «Here I Am» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2018
  2. «Girl in the Movies» Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2018
  3. «Jolene» Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2018

Μία ταινία βασισμένη στο νεανικό μυθιστόρημα της Julie Murphy με τίτλο “Dumplin’” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου. Την σκηνοθεσία του κωμικού αυτού musical ανέλαβε η Anne Fletcher, ενώ το σενάριο αφορά αποκλειστική δουλειά της Kristin Hahn. Μέσω του Netflix θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την Jennifer Aniston στον ρόλο της Rosie Dickson, πρώην Βασίλισσα της Ομορφιάς, και την Danielle Macdonald, στον ρόλο της Dumplin’, που υποδύεται την υπέρβαρη κόρη της, η οποία με σκοπό να ανάκτηση της αυτοπεποίθησή της προβαίνει σε ακραία πράγματα.

Η ταινία “Dumplin’” έχει ήδη συζητηθεί από κοινό και κριτές κι ένας από τους λόγους αυτούς είναι η μουσική της ‘ενδυμασία’. Σε αυτή η παραγωγή επένδυσε σημαντικά τοποθετώντας την Dolly Parton στο επίκεντρο. Πασίγνωστα τραγούδια της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, αλλά και νέες δημιουργίες συνέβαλαν στην αναμενόμενη επιτυχία της ταινίας. Η RCA Nashville, αλλά και η δισκογραφική της ίδιας της Parton συνεργάστηκαν με την επιτυχημένη ερμηνεύτρια στην παραγωγή, για την οποία μάλιστα συνεργάστηκαν και με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και δισκογραφική παραγωγό, Linda Perry (γνωστή από το συγκρότημα 4 Non Blondes).

Η επίσημη κυκλοφορία του soundtrack πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και συνολικά παρουσιάστηκαν στο κοινό δώδεκα τραγούδια. Αξιοσημείωτη είναι και η streaming edition του soundtrack, όπου συναντάμε έντεκα ακόμα δημιουργίες. Η συνεργασία της Parton με την Sia ήταν η πρώτη γεύση που πήραμε από το εν λόγω soundtrack. Το τραγούδι έχει τίτλοHere I Am και αποτελεί μια επανεκτέλεση του ομότιτλου τραγουδιού της Parton, που ηχογραφήθηκε αρχικά για το album της “Coat of Many Colors” του 1971. Στην μελωδική αυτή μπαλάντα τα φωνητικά των δύο ερμηνευτριών ταίριαξαν απόλυτα και το αποτέλεσμα κατέληξε να είναι μοναδικό.

Η Sia έκανε την αρχή κι έδωσε την σκυτάλη στην Elle King, η οποία συνοδεύει την Parton σε μία δημιουργία του 1977 που φέρει ως τίτλο “Holdin’ on to You” και περιλαμβάνεται στο album της Parton με τίτλο “New Harvest…First Gathering”. Η country αυτή δημιουργία ξεσηκώνει τα πλήθη και για ακόμα μία φορά αποκαλύπτει το εύρος της φωνής της 72χρονης τραγουδίστριας. ΤοGirl in the Movies κυκλοφόρησε ως το δεύτερο επίσημο single του soundtrack και σε αυτό η Dolly Parton τραγουδάει solo από την οπτική της πρωταγωνίστριας Dumplin’.

Από ένα τέτοιο soundtrack δεν θα μπορούσε να λείπει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Parton. Ο λόγος γίνεται για το τρίτο σε σειρά single αυτού και δεν είναι άλλο από τοJolene. Αμέτρητες διασκευές έχουν πραγματοποιηθεί από μεγάλα και μικρότερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, ωστόσο κανένας ‘μαθητής’ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον ‘δάσκαλο’. Η Parton, λοιπόν, μπήκε ξανά στο studio και προσέφερε απλόχερα μία ολοκαίνουρια version του τραγουδιού, χωρίς να αλλοιώσει ίχνος από το πρωτότυπο ύφος της, ενώ παράλληλα απολαμβάνουμε μία dance version του.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεργασία που σύναψε η Parton με την Miranda Lambert για χάρη του εύρυθμου country τραγουδιού της, με τίτλο “Dumb Blonde”. Δεν είναι τυχαίο που δύο ξανθιές ερμηνεύτριες συνεργάστηκαν σε αυτό τραγούδι, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω του ντεμπούτου δίσκου της Parton, “Hello, I’m Dolly”. Πέρα από την ερμηνεία αυθεντικών τραγουδιστών, στο soundtrack απολαμβάνουμε τις φωνητικές δεξιότητες των δύο πρωταγωνιστριών, Jennifer Aniston και Danielle Macdonald. Οι δύο καλλιτέχνιδες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν μουσικά για το τραγούδι “Push and Pull”, μία ρυθμική δημιουργία που μιλάει για το δέσιμο γονέα και παιδιού, αλλά και τα συναισθήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο τραγούδι “Why” απολαμβάνουμε την gospel φωνή της Mavis Staples. Η μουσική αυτή συνεργασία καταλήγει σε ένα εμβληματικό αποτέλεσμα, από το οποίο δεν λείπουν οι country αναφορές, ούτε τα gospel και rhythm n’ blues στοιχεία. Ένα μεγαλειώδες soundtrack ξετυλίγεται μπροστά μας, προκαλώντας συγκινήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας “Dumplin’”!

Art Cover:

Tracklist:

1. «Here I Am» (with Sia) – 4:32

2. «Holdin’ on to You» (with Elle King) – 3:27

3. «Girl in the Movies» – 4:34

4. «Red Shoes» – 2:58

5. «Why» (with Mavis Staples) – 2:29

6. «Dumb Blonde» (with Miranda Lambert) – 2:34

7. «Here You Come Again» (with Willa Amai) – 3:28

8. «Who» – 2:37

9. «Push and Pull» (with Jennifer Aniston and Danielle Macdonald) – 3:33

10. «If We Don’t» (with Rhonda Vincent and Alison Krauss) – 2:28

11. «Two Doors Down» (with Macy Gray and Dorothy) – 4:06

12. «Jolene» (New String Version) – 3:20

Streaming edition bonus tracks

13. «Here You Come Again» (Dumplin’ Remix) – 1:57

14. «Jolene» (Dumplin’ Remix) – 3:24

15. «9 to 5» – 2:42

16. «Dumb Blonde» – 2:30

17. «Two Doors Down» – 3:04

18. «Jolene» – 2:41

19. «Here You Come Again» – 2:25

20. «Holdin’ on to You» – 2:47

21. «Just Because I’m a Woman» – 3:03

22. «Better Get to Livin'» – 3:35

23. «High and Mighty» (with the Christ Church Choir) – 3:09

Playlist: