skip to Main Content

SounDtrack Your Life | Sia: Music

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου 2021
  • Εταιρεία: Monkey Puzzle, Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release, Cassette
  • Παραγωγή: Jack Antonoff, Jesse Shatkin, Greg Kurstin, David Guetta, Mike Hawkins, Toby Green, Labrinth, Oliver Kraus, Sia
  • Singles από το “Music”:
  1. “Together” Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2020
  2. “Courage to Change” Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2020
  3. “Hey Boy” Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2020

Το ένατο studio album της κυκλοφόρησε η Αυστραλή τραγουδίστρια Sia, με τίτλο “Music”, ως το soundtrack της ομότιτλης ταινίας, στην οποία ανέλαβε την σκηνοθεσία!

Η Sia αποτελεί τη μεγαλύτερη “αποκάλυψη” στη μουσική βιομηχανία των τελευταίων ετών κι αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τις εκτελέσεις της σε τραγούδια, όπως τα “Titanium”, “Cheap Thrills” και φυσικά το “Chandelier”. Πέρα από τραγουδίστρια και μουσικός, η 45χρονη καλλιτέχνης έχει αναδείξει τις ικανότητές της στον χορό, ενώ τώρα μας “προκαλεί” να την απολαύσουμε κι ως σκηνοθέτη. Για του λόγου του αληθές στις 14 Ιανουαρίου του 2021 έκανε πρεμιέρα το musical “Music”, όπου η Sia ανέλαβε την σκηνοθεσία, αλλά και συνεργάστηκε με τον Dallas Clayton για το σενάριο αυτού.

Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που μοιράζει απλόχερα θετική ενέργεια είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως για να το απολαύσεις, ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι υποψηφιότητές του στα Golden Globe Awards και τις κατηγορίες “Best Picture Musical or Comedy” και “Best Actress” για την πρωταγωνίστρια Kate Hudson. Οι συμπρωταγωνιστές της Hudson ακούνε στα ονόματα των Maddie Ziegler και Leslie Odom Jr. με την 18χρονη πλέον Ziegler να κάνει το ντεμπούτο της σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πέρα, λοιπόν, από τη σκηνοθεσία η Sia δε θα μπορούσε να αφήσει το soundtrack του musical στην “τύχη” του και για τον λόγο αυτό ανέλαβε τη δημιουργία του με τη συνεργασία των Jack Antonoff, Jesse Shatkin, Greg Kurstin, David Guetta και Labrinth, ανάμεσα σε άλλους, στην παραγωγή του. Το Together μάς έβαλε για τα καλά στο κλίμα της ταινίας, αποτελώντας μία “ανεβαστική” και γεμάτη θετικά μηνύματα δημιουργία. Η θεματική του στρέφεται γύρω από την αγάπη προς τον εαυτό μας, ενώ μας προτρέπει να αφήνουμε το παρελθόν πίσω μας.

Με τον πλανήτη να ταλανίζεται από εκκωφαντικά κι άκρως ουσιαστικά ζητήματα, η Sia κάνει λόγο και για αλλαγές. Έτσι, το Courage to Change είναι εδώ για να ευαισθητοποιήσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους, αλλά κι ευάλωτους ανθρώπους να προχωρήσουν στην πολυπόθητη αλλαγή. Τα εμβληματικά φωνητικά της Sia καθιστούν την μπαλάντα εμβληματική και μία μόλις ακρόαση θα σε πείσει. Το Hey Boy αποτελεί το τρίτο, επίσημο single του soundtrack, το οποίο δεν ξεφεύγει διόλου από τον μουσικό του χαρακτήρα, με τα “παιχνιδιάρικα” ηχητικά, αλλά και φωνητικά της τραγουδίστριας να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Από το τελικό αποτέλεσμα που αποτελείται από συνολικά 14 δημιουργίες δε θα μπορούσαν να λείψουν οι συνεργασίες. Έτσι, το καλλιτεχνικό “έτερον ήμισύ” της που ακούει στο όνομα του David Guetta βρίσκεται στο πλευρό της για χάρη του “Floating Through Space”. Μπορεί η συνεργασία τους να μην αγγίζει το επίπεδο του “Titanium”, ωστόσο δεν περνά σίγουρα απαρατήρητη. Αξιοσημείωτη είναι και η μουσική σύμπραξη της Sia με τον Labrinth. Η Sia καταφέρνει να δώσει τον απαραίτητο χώρο στον τραγουδιστή της R&B και soul σκηνής, πηγαίνοντας με τα “νερά” του και με τον ήχο των εγχόρδων να δημιουργούν την πιο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ένα soundtrack που σίγουρα δε θα σε κάνει να βαρεθείς, μπορεί να γίνει το κίνητρο για να απολαύσεις και να δώσεις μία ευκαιρία το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Sia σε ρόλο σκηνοθέτη!

Art Cover:

Tracklist

1. “Together” – 3:25

2. “Hey Boy” – 2:29

3. “Saved My Life” – 3:55

4. “Floating Through Space” (with David Guetta) – 2:57

5. “Eye to Eye” – 4:19

6. “Music” – 4:58

7. “1+1” – 2:58

8. “Courage to Change” – 4:52

9. “Play Dumb” – 3:03

10. “Beautiful Things Can Happen” – 2:50

11. “Lie to Me” – 3:03

12. “Oblivion” (feat. Labrinth) – 4:14

13. “Miracle” – 3:18

14. “Hey Boy” (feat. Burna Boy) – 3:01

Playlist

Back To Top