skip to Main Content
Menu

Discography & ID: Stromae

Discography & ID: Stromae

Ύψος

ID

ΌνομαPaul Van Haver

Καλλιτεχνικό Όνομα: Stromae

Προέλευση Ονόματος : Είναι έμπνευσης του ίδιου και σημαίνει «Maestro» με τις συλλαβές ανάποδα, όπως σχηματίζεται στην γαλλική αργκό διάλεκτο verlan.

Ημερομηνία Γέννησης12 Μαρτίου 1985

Τόπος ΓέννησηςEtterbeek, Βρυξέλλες, Βέλγιο

ΚαταγωγήΡουάντα (πατέρας) και Laken, Βέλγιο (μητέρα)

Οικογενειακή Κατάσταση: Στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 παντρεύτηκε με την Coralie Barbier.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, μουσικοσυνθέτης, μουσικός (musical keyboard, synthesizer, drums). Επίσης έχει το δικό του fashion label (Mosaert).

Ενεργός στο χώρο της μουσικής: 2000-σήμερα

Βραβεία: Ο Stromae έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 8 μουσικά βραβεία:

1 Music Industry Award, 3 Victoires de la Musique, 1 Festival International du Film Francophone de Namur, 1 SACEM, 1  NRJ Music Award και 1 Octaves de la musique.

Websitemosaert.com

Discography

Start Here
Start Here
2007 – Juste Un Cerveau, Un Flow, Un Fond Et Un Mic… (EP)
2007 – Juste Un Cerveau, Un Flow, Un Fond Et Un Mic… (EP)
2009 – Mixture Elecstro (& DJ Psar) (Mixtape)
2009 – Mixture Elecstro (& DJ Psar) (Mixtape)
2010 – Cheese
2010 – Cheese
2013 – Racine Carrée
2013 – Racine Carrée

Start Here

  • O Stromae έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα 2 studio albums, 1 extended play, 12 singles και 5 promotional singles.
  • O Stromae γεννήθηκε στο Βέλγιο. Η καταγωγή του πατέρα του είναι Τούτσι (φυλή της Ρουάντα) και φλαμανδική από την μητέρα του. Ο πατέρας του, ήταν ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας στη χώρα του και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Ρουάντα το 1994. Η μητέρα του μετακόμισε μετά από τον θάνατό του, μαζί με τον ίδιο και τα τέσσερα αδέλφια του στις Βρυξέλλες, και αργότερα σε ένα κοντινό προάστιο. Ενθάρρυνε κάθε ένα από τα παιδιά της για να μάθει ένα άθλημα και ένα όργανο. Ο Stromae σπούδασε κρουστά. Η μητέρα του τον έγραψε σε ένα σχολείο Ρωμαιοκαθολικών Ιησουιτών  αφού απέτυχε στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα στην ηλικία των 16.
  • Αργότερα σχημάτισε ένα μικρό συγκρότημα ραπ με τους φίλους του, ενώ πήγαινε ακόμα στο σχολείο.
  • Ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν αισθάνεται πάντα πως κατάγεται από το Βέλγιο, παρόλο που ανατράφηκε ως Βέλγος. Πάντα έβλεπε στον εαυτό του την πλευρά του από την Ρουάντα και ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι και η πηγή του ταλέντου του.
  • Το 2000 εμφανίστηκε ως ράπερ με το όνομα «Opsmaestro«, το οποίο άλλαξε αργότερα σε «Stromae«, που είναι η λέξη «Maestro» με τις συλλαβές αντεστραμμένες στη γαλλική αργκό που ονομάζεται verlan.
  • Το 2013, το 2ο album του «Racine Carrée» (στα γαλλικά σημαίνει «τετραγωνική ρίζα») σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, πουλώντας 2.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία και σχεδόν 600.000 αντίτυπα σε άλλες χώρες. Ο δίσκος αυτός διερευνά πολλά διαφορετικά και ασυνήθιστα θέματα μέσω της μουσικής του, όπως: την αποξένωση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, θέματα σχέσεων, τις διακρίσεις, το κάπνισμα και τον καρκίνο του πνεύμονα, το AIDS και την απουσία του πατέρα από την οικογένεια.

2007 – Juste Un Cerveau, Un Flow, Un Fond Et Un Mic… (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 2007
  • Εταιρεία: Institut national de radioélectricité et cinématographie
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. C’est Stromae

2. Ouais J’suis Yo’

3. Le Rap C’est Simple

4. J’ai Pas Ce Qu’il Faut

2009 – Mixture Elecstro (& DJ Psar) (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: Because Music, Kilomaître
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Mixture Elecstro»:

1. «Up Saw Liz» Κυκλοφόρησε: 22 Δεκεμβρίου 2009

 

Tracklist:

1 We Will Strock You 2:18

2. Elecstricien 2:16

3. Je M’excuse (Prod. Will I Am) 1:29

4. Alors On Danse (DJ Psar Edit – Intro Laidback Luke) 3:24

5. Jump To It 3:18

6. Quand J’dis Gow! 3:24

7. Quand J’dis Gow! (Remix) (Prod. Major Lazer) 0:54

8. Disco Feeling 2:50

9. Invincible (Prod. Logan DeGaulle) 2:30

10. Interlude #1 NRJ Mash Up Avec Julie, DJ’s Septik & Psar

11. J’me Sens Bien (Prod. Benny Benassi, Calvin Harris) 4:26

12. Je N’ai Pas De Flow (Prod. Laidback Luke) 2:21

13. Up Saw Liz (+ Remix) (Prod. Laidback Luke) 3:24

14. Interlude #2 NRJ Mash Up Avec Julie, DJ’s Septik & Psar

15. Encore Une Fois 2:16

16. Je Cours (Prod. Pharrell Williams) 2:46

17. Faut Que J’arrete Le Rap (Prod. Chase & Status) 2:33

18. C’est Que L’outro 2:09

2010 – Cheese

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Mosaert
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BEA: 3× Platinum, SNEP: Gold
  • Singles από το «Cheese»:
  1. «Alors on danse» Κυκλοφόρησε: 21 Σεπτεμβρίου 2009
  2. «Te Quiero» Κυκλοφόρησε: 27 Αυγούστου 2010 
  3. «House’llelujah» Κυκλοφόρησε: 2010

 

Tracklist:

1. «Bienvenue chez moi» 2:55

2. «Te Quiero» 3:23

3. «Peace or Violence» 3:08

4. «Rail de musique» 4:08

5. «Alors on danse» 3:26

6. «Summertime» 3:04

7. «Dodo» 3:58

8. «Silence» 4:40

9. «Je Cours» 3:15

10. «House’llelujah» 3:59

11. «Cheese» 3:02

 

2013 – Racine Carrée

  • Κυκλοφόρησε: 16 Αυγούστου 2013
  • Εταιρεία: Universal Music Group, B1 Recordings, Mosaert
  • Μορφή: CD, 2×LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BEA: 12× Platinum, FIMI: Platinum, IFPI SWI: 5× Platinum, MC: Platinum, SNEP: 4× Diamond
  • Singles από το «Racine Carrée»:
  1. «Papaoutai» Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2013
  2. «Formidable» Κυκλοφόρησε: 27 Μαΐου 2013
  3. «Tous les mêmes» Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2013
  4. «Ta fête» Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2014
  5. «Ave Cesaria» Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 2014
  6. «Carmen» Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2015
  7. «Quand c’est?» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Ta fête» Stromae 2:56

2. «Papaoutai» 3:52

3. «Bâtard» Stromae 3:28

4. «Ave Cesaria» 4:09

5. «Tous les mêmes» Stromae 3:33

6. «Formidable»3:33

7. «Moules frites» 2:38

8. «Carmen» («Inspired by Georges Bizet’s Carmen») 3:09

9. «Humain à l’eau» 3:59

10. «Quand c’est?» 3:00

11. «Sommeil» 3:38

12. «Merci» 3:54

13. «AVF» (feat. Maître Gims and Orelsan) 3:44

iTunes bonus track

14. «Papaoutai» (feat. Angel Haze) 3:51

Stromae Top Hits by SounDarts.gr