skip to Main Content

Start Here

  • Ο Nahko Bear είναι Αμερικανός μουσικός. Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Έχει ένα ποικίλο ethnic background που περιλαμβάνει καταβολές από τους Απάτσι, Πουερτορικανούς και Φιλιππίνους. Η δημιουργική του έμπνευση είναι η επιθυμία του να γεφυρωθούν τα πολιτισμικά κενά. Ο Nahko Bear ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των έξι ετών, από όταν ξεκίνησε να παίζει πιάνο. Όσο μεγάλωνε, ο Nahko παρέμεινε δεμένος με τη μουσική ως δάσκαλος πιάνου και συμβατικός τραγουδοποιός. Η γραφή τραγουδιών του Nahko τοποθετήθηκε λαϊκά γύρω στο 2012, σε μία περίοδο όπου θα ταξίδευε στις Η.Π.Α. με ένα βαν και το σκυλί του.
  • Ο Nahko Bear είναι βασικό μέλος των Nahko and Medicine for the People. Πρόκειται για μία αμερικανική κολλεκτίβα παγκόσμιας μουσικής που συστάθηκε το 2008. Το εξαμελές συγκρότημα έχει ως επικεφαλής τον Nahko και η μουσική τους αποτελεί επιρροή από διάφορα πολιτισμικά μουσικά είδη. Άλλα μέλη του είναι οι Justin Chittams (drums), Chase Makai (κιθάρα), Patricio Zuñiga Labarca (μπάσο), Max Ribner (τρομπέτα) και Tim Snider (ηλεκτρονικό βιολί).
  • Σε ηλικία 18 ετών έφυγε από το σπίτι του, ακολουθώντας την αγάπη από την Αλάσκα ως την Λουιζιάνα, μόνο για να μάθει για το πως είναι οι χωρισμοί με τον δύσκολο τρόπο, συνάντησε την φυσική του μητέρα για πρώτη φορά, που τυχαία ήταν εγκαταστημένη στην Χαβάη και ξεκίνησε το πρώτο του συγκρότημα. Αυτές είναι οι ρίζες του Nahko που αντικατοπτρίζονται στην solo δισκογραφική του δουλειά του 2017, “My Name Is Bear”.
  • Μέχρι σήμερα, οι Nahko and Medicine for the People έχουν στο ενεργητικό τους τρία studio albums. Το 2013 κυκλοφόρησαν το “Dark as Night”, την επόμενη χρονιά το “On the Verge” και το 2016 σύστησαν στο κοινό τους, το “HOKA”. Το “Dark as Night” κατάφερε να ανέβει στη θέση Νο.4 στο Billboard Top Alternative Albums chart, αλλά και στη θέση Νο.6 του Billboard Top Heatseekers chart. Την ίδια πορεία, όμως, δεν ακολούθησαν τα άλλα δύο albums, μιας και το “HOKA” έφτασε μόλις στη θέση Νο.72 του Billboard 200.
  • Στις 20 Οκτωβρίου, ο Nahko Bear κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως solo καλλιτέχνης. Ο δίσκος έχει τίτλο “My Name Is Bear” και η κυκλοφορία του έγινε μέσω της SideOneDummy Records.

Πηγή: en.wikipedia.org, facebook.com

Back To Top