skip to Main Content
Menu
Start Here

Start Here

 • Οι Army of Lovers είναι μια σουηδική μουσική μπάντα που δημιουργήθηκε το 1987, και είχε μια σειρά από επιτυχίες στην Ευρώπη καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1990 με τραγούδια όπως το “Crucified”, το οποίο ήταν No.1 στο Eurochart για οκτώ συνεχείς εβδομάδες. Παραμένει ακόμα και σήμερα το καλύτερο τραγούδι τους σε διεθνές επίπεδο.
 • Οι Army of Lovers δημιουργήθηκαν με αρχικά μέλη τους Alexander Bard, Camilla Henemark (a.k.a. La Camilla) και Jean-Pierre Barda. Έγιναν γρήγορα γνωστοί για τις εξωπραγματικές εμφανίσεις τους (πολλά από τα κοστούμια τους δημιουργήθηκαν από την Camilla Thulin), και μουσικά video clips τους (συνήθως σε σκηνοθεσία Fredrik Boklund) μερικά από τα οποία είχαν καταφέρει μάλιστα να απαγορευτούν από το MTV.
 • Ενώ ο Bard ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από το συγκρότημα, ο Jean-Pierre Barda ήταν ο “υπεύθυνος” για επιτυχίες όπως τα “Crucified” και “Israelism”. Ο Bard και ο Barda ήταν τα μόνα δύο μέλη του συγκροτήματος που ήταν παρόντες καθ ‘όλη τη πορεία του και των διαφόρων line-ups της μπάντας. Όταν η La Camilla έφυγε από το συγκρότημα το 1991, που αντικαταστάθηκε από την Michaela Dornonville de la Cour. Το 1993, η Dominika Peczynski εντάχθηκε επίσης στο group, καθιστώντας το πλέον ένα τετραμελές συγκρότημα. Το 1995, η Dornonville de la Cour αποχώρησε και στη θέση της επέστρεψε η Henemark.
 • Παρά το γεγονός ότι και τα singles “Obsession” και “Ride The Bullet” έφτασαν την κορυφή των Eurocharts, η παρουσία τους στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν περιορισμένα μόνο στα club charts τους  (με μοναδική εξαίρεση το “Crucified” έφτασε στο Top 40 του UK chart το Φεβρουάριο του 1992).
 • Tο πρώτο τους album, “Disco Extravaganza” κυκλοφόρησε το 1990 (αργότερα επανεκδόθηκε ως “Army of Lovers” στις ΗΠΑ), και τους έκανε γνωστούς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το pop / dance album “Massive Luxury Overdose” (1991), το οποίο γεννήσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ( “Crucified”, “Obsession”) και κατάφερε να πουλήσει 250.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Αργότερα επανεκδόθηκε για την αγορά των ΗΠΑ, το οποίο συμπεριλάμβανε μια νέα διασκευή και τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια.
 • Το τέταρτο album τους, “The Gods of Earth and Heaven” δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις ΗΠΑ. Το πρώτο single από το album, “Israelism”, γνώρισε μεγάλο ραδιοφωνικό airplay σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενώ κατάφερε να φτάσει και στο Νο.1 των charts του Ισραήλ παρά το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο έντονης κριτικής για τη χώρα. Το πέμπτο album τους, “Glory, Glamour and Gold” (1994) υποστηρίχθηκε από μια περιοδεία σε clubs σε όλη τη Γερμανία, όπου το συγκρότημα προώθησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Το 1995, οι Army of Lovers κυκλοφόρησαν την πρώτη best-of συλλογή τους με τίτλο “Les Greatest Hits”.
 • Το συγκρότημα άλλαξε και πάλι το line-uo -για λίγο- το 2001 για να γιορτάσει την 10η επέτειο από την πρώτη τους εμφάνιση, με την κυκλοφορία ενός νέου best-of album με τίτλο “Le Grand Docu-Soap”. Η συλλογή περιείχε τρεις διασκευές, συμπεριλαμβανομένων των “Let The Sunshine In” και “Hands up”. Ουσιαστικά όμως ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους το 2007 για δύο συναυλίες, μία για το G-Α-Υ στο Λονδίνο και μια στη Μόσχα. Οι Bard, Peczyniski και Barda ήταν παρόντες, ενώ η Henemark αντικαταστάθηκε από μια φουσκωτή κούκλα.
 • To 2010 o Βασιλιάς της Σουηδίας, Carl Gustaf VXI, δέχτηκε σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ και το λαό της χώρας, όταν μία βιογραφία του αποκάλυψε το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια των Army of Lovers, La Camilla.
 • Η La Camilla και η Dominika επανενώθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και εμφανίστηκαν ως guest-τραγουδιστές στο τραγούδι “Don’t Try to Steal My Limelight”, που κυκλοφόρησε από την Σουηδέζα drag-ερμηνεύτρια και blogger Miss Inga. Οι τρεις τους αργότερα σχημάτισαν το συγκρότημα Happy Hoes που κυκλοφόρησαν τα singles “We Rule the World”, ενώ ακολούθησε και ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τίτλο “Happy Ho Ho Ho”.
 • Στα τέλη του 2012 συμμετείχαν στο μουσικό διαγωνισμό “Melodifestivalen 2013” με το τραγούδι “Rockin ‘το Ride” με την ελπίδα να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία στην Eurovision στο Malmö το 2013. Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στον τελικό και λίγες μέρες αργότερα εξέδωσαν δελτίο τύπου ανακοινώνοντας ότι η Henemark θα αντικαθιστόταν εκ νέου από το πρώην μέλος τους Dominika Peczynski. 
 • Μια ακόμα best-of συλλογή, με τέσσερα νέα τραγούδια, με τίτλο “Big Battle of Ego” κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2013, την οποία ακολούθησε η κυκλοφορία του single “Signed on My Tattoo”, το οποίο ήταν μια σύμπραξη των Lovers με το άλλο επιτυχημένο συγκρότημα με αρχηγό τον Alexander Bard, τους Gravitonas. Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο “Scandinavian Crime” το οποίο περιελάμβανε νέες ηχογραφήσεις των τραγουδιών “Rockin ‘The Ride” και “Tragedy” που εμφανίζονταν αρχικά στο album “Big Battle of Ego”. Αυτές οι νέες εκδόσεις συμπεριλάμβαναν νέα φωνητικά από την Dominika Peczynski και τον Jean-Pierre Barda, αντικαθιστώντας όλα τα μέρη που είχε τραγουδήσει προηγουμένως η Camilla Henemark. Την 1η Ιουλίου 2013, το video clip για το “Crucified 2013” έκανε πρεμιέρα στο Expressen TV. Το τραγούδι ήταν μια ανανεωμένη έκδοση του γνωστού hit της μπάντας από το 1991 και επιλέχθηκε ως ο επίσημος ύμνος για τo Copenhagen Pride 2013.
 • Οι Army of Lovers επισκέφτηκαν δύο φορές την Ελλάδα, ως καλεσμένοι στις εκπομπές «Άλλα κόλπα» και “Ciao ANT1” στα μέσα της δεκαετίας του 0.