skip to Main Content

Start Here

 • Οι Yello συγκροτήθηκαν στην Ζυρίχη την δεκαετία του 1970 από τους Boris Blank και Carlos Perón. Γνωρίστηκαν σε ένα εργαστήριο αυτοκινήτων όπου ήλθαν για να ηχογραφήσουν μηχανές αυτοκινήτων. Αφού γνωρίστηκαν, αποφάσισαν να πειραματιστούν και άρχισαν να κάνουν μουσική.
 • Ο Dieter Meier, ένας εκατομμυριούχος βιομήχανος, τζογαδόρος, επαγγελματίας παίχτης poker και δεινός golfer (μέλος της Εθνικής ομάδας golf της Ελβετίας), προσήλθε στο συγκρότημα το 1979 όταν οι δύο ιδρυτές του, συνειδητοποίησαν ότι χρειάζονταν έναν τραγουδιστή.
 • Είναι πατέρας 4 παιδιών: Eleonore, Sophie, Anna και Francis και μαζί με την γυναίκα του Monique, ζουν μόνιμα στην Ζυρίχη ενώ έχει σπίτια και στις εξής πόλεις: Hong Kong, Buones Aires, Los Angeles, Berlin και Ibiza. (μια λύπηση!)
 • Ο Meier, είναι επίσης ζωγράφος, έχοντας παραθέσει πολλές εκθέσεις τέχνης. Το 1972, στο πλαίσιο της Documenta 5, ο Meier εγκατέστησε μια αναμνηστική πλακέτα στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Kassel (Γερμανία), η οποία έγραφε το εξής: «Στις 23 Μαρτίου 1994, και 3-4 μ.μ., ο Dieter Meier θα σταθεί σε αυτή την πλακέτα». Τίμησε την υπόσχεσή του 22 χρόνια μετά.
 • Έχει σκηνοθετήσει ακόμα και πολλά μουσικά video clips, τόσο των Yello όσο και άλλων καλλιτεχνών με πιο γνωστό το “Big in Japan” των Alphaville. Ο πολυπράγμων Meier έχει σχεδιάσει φουλάρια, έχει ενισχύσει την εταιρεία ReWATCH (εταιρεία που φτιάχνει ρολόγια από ανακυκλωμένο αλουμίνιο), είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ζυρίχη, ενός καταστήματος που εμπορεύεται κρασί, κρέας, καλαμπόκι και προϊόντα από σόγια και ενός ράντζου έκτασης 2200 εκταρίων, στην Αργεντινή με το όνομα “Ojo de Agua”. Τέλος έχει πάρει και σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις σαν ηθοποιός αλλά και στον κινηματογράφο στην γερμανική ταινία “Finsterworld” του 2013.
 • Ο Blank, πριν από την μουσική του καριέρα, εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού. Σαν παιδί τον ενδιέφερε πολύ η μουσική, αλλά δεν είχε καμία επίσημη κατάρτιση ούτε την δυνατότητα να αποκτήσει. Ποτέ δεν έμαθε να διαβάζει μουσική σημειογραφία (νότες) αλλά πάντα ενδιαφερόταν για την παραγωγή νέων ήχων και δειγμάτων (samples). O Blank άρχισε να πειραματίζεται με τα tape loops και τα ηχητικά εφέ όταν ήταν ακόμα έφηβος. Ηχογραφούσε ήχους από νερό μέσα σε ένα κουβά και έπαιζε ήχους από ένα μπαμπού φλάουτο που είχε φτιάξει μόνος του.
 • Ο Blank συνθέτει και παράγει solo μουσική, με την ονομασία Avant Garden, η οποία προορίζεται αποκλειστικά με τη κατάλληλη χορήγηση αδειών στη βιομηχανία παραγωγής ταινιών και τηλεόρασης κάτι που έχει αναλάβει να κάνει η εταιρεία Extreme Music.Με το πραγματικό του όνομα έχει κυκλοφορήσει δύο solo albums, τα: “Convergence” και “Electrified” που κυκλοφόρησαν και τα 2 το 2014.
 • Ο Carlos Perón αποχώρησε από το συγκρότημα το 1983 μετά την ολοκλήρωση και του album “You Gotta Say Yes To Another Excess”, το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα. Επιδίωξε solo καριέρα αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την επιτυχία των Yello. Την επιτυχία την γνώρισε σαν μουσικός παραγωγός, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται μέχρι σήμερα.
 • Το πιο επιτυχημένο τους τραγούδι είναι το “Oh Yeah”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σε ταινίες όπως: “Ferris Bueller’s Day Off”, “The Secret of My Success”, “American Pie Presents: The Book of Love”, “K-9” κ.α. ενώ έγινε και το σήμα-κατατεθέν του χαρακτήρα Duffman στην σειρά κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”.
 • Το “The Race” έφτασε στο Νο.7 του UK Singles Chart, και συμπεριλήφθηκε στην ταινία “Nuns on the Run”.
 • Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστοί με το τραγούδι “Jungle Bill 91” καθώς ήταν το τραγούδι στους τίτλους τέλους της τηλεοπτικής σειράς “Οι Απαράδεκτοι”.
 • Έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία αυτοκινήτων Audi για την δημιουργία μουσικής στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.
 • Δισκογραφικά έχουν συνεργαστεί με πολλά άλλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, που έχουν περάσει ως guest-featurings από διάφορα τραγούδια στα albums τους. Ανάμεσα τους οι: Rush Winters, Billy MacKenzie, Stina Nordenstam, Jade Davies, Heidi Happy και η Dame, Shirley Bassey.
 • Με σκοπό την προώθηση του abum “Toy” που κυκλοφόρησε το 2016, οι Yello οργάνωσαν 4 live shows που έγιναν γρήγορα sold-out, στο Kraftwerk του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου 2016. Αυτές είναι οι πρώτες ζωντανές συναυλίες που έκαναν ποτέ.
Back To Top