skip to Main Content
Menu
Start Here

Start Here

 • Ο Cherubini γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1966 στη Ρώμη, αλλά πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας στην πατρίδα των γονιών του, Cortona , στην επαρχία του Arezzo (Τοσκάνη).
 • Μετά την ολοκλήρωση του γυμνασίου, άρχισε να δουλεύει ως DJ σε διάφορες disco και ραδιοφωνικούς σταθμούς , στην επαρχία της Ρώμης. Το 1985 μετακόμισε στο Μιλάνο . Δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1987, ενώ έπαιζε ένα DJ set στο Palinuro , συναντήθηκε με τον παραγωγό δίσκων και κυνηγό ταλέντων, Claudio Cecchetto, ο οποίος του πρότεινε να αρχίσουν να εργάζονται μαζί. Την ίδια χρονιά ο Jovanotti κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο, “Walking” , και άρχισε να εργάζεται ως DJ για έναν από τους πιο εξέχοντες εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον Radio DeeJay, o οποίος ιδρύθηκε από τον Cecchetto 5 χρόνια νωρίτερα.
 • Ο Jovanotti ξεκίνησε ερμηνεύοντας τραγούδια με hip-hop, rap και disco ρυθμούς, τα οποία αφθονούν στους πρώτους του δίσκους. Πάντως, τα τελευταία χρόνια έχει πλησιάσει αρκετά άλλα μουσικά είδη, όπως η funk ακόμα και κλασικά. Όπως η μουσική του άλλαζε μορφή, το ίδιο και οι στίχοι του, άρχισε να αποβλέπει σε φιλοσοφικά, πολιτικά και θρησκευτικά θέματα.
 • O Jovanotti ήταν πίσω από μια επιτυχία του duo των Gino Latino. Πρόκειται για ένα Italo disco – house τραγούδι που κυκλοφόρησε στις αρχές του 1990 με τίτλο, “Welcome”, το οποίο έφθασε στον αριθμό 17 στο UK Singles Chart .
 • Το πρώτο του studio album, “Jovanotti for president”, κυκλοφόρησε το 1988 και έγινε το σύμβολο της ιταλικής νεολαίας τηn δεκαετία του 80, χωρίς να αναπτύσσει όμως, κανένα ενδιαφέρον για ιδεολογίες ή για την πολιτική. Παρά τις έντονα αρνητικές κριτικές, το album έγινε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στην 3h θέση του ιταλικού “e dischi Musica” albums chart σημειώνοντας πωλήσεις πάνω από 400.000 αντίτυπα στην Ιταλία. Επιπλέον, το album γέννησε 5 singles, συμπεριλαμβανομένων των νούμερο ένα επιτυχιών, “Gimme Five” και “Gimme Five (Rasta Five)” και των τραγουδιών “Go Jovanotti Go” και “Mix, Remix & The Singers”  τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στο ιταλικό Top 5.
 • Το 1998, o Jovanotti έπαιξε ένα σύντομο ρόλο στην ταινία “I Giardini dell’Eden”, σε σκηνοθεσία του Alessandro D’Alatri.
 • Το τραγούδι “Piove” κυκλοφόρησε για τη δεύτερη σεζόν της αμερικάνικής τηλεοπτικής σειράς “The Sopranos” ως τραγούδι για τους τίτλους τέλους ενός επεισοδίου.
 • Την 1η Ιανουαρίου 2010 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Baciami Ancora” για το soundtrack της ομότιτλης ταινίας του Gabriele Muccino. Την ίδια χρονιά διασκευάστηκε και στα ελληνικά από τους Κωστή Μαραβέγια και Πάνο Μουζουράκη με τίτλο “Φίλα με ακόμα” σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και επί ελληνικού εδάφους.
 • Τα περισσότερα τραγούδια του είναι στα ιταλικά. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει και διάφορες επιτυχίες του στα ισπανικά.
 • Έχει εμφανιστεί σε μία φιλανθρωπική συναυλία του Luciano Pavarotti το 1996. Έχει στενή φιλία με τον Bono των U2, λόγω του κοινού τους ενδιαφέροντος για την διαγραφή του χρέους των φτωχών αφρικανικών χωρών. Ακόμη, συνεργάστηκε δύο φορές με τον Michael Franti, έναν γνωστό Ιταλό τραγουδιστή, στους δίσκους “Capo Horn” (1999) και “Ora” (2011).
 • Το 1999 κυκλοφόρησε με την επωνυμία “LigaJovaPelù” το maxi-single “Il mio nome è mai più” για φιλανθρωπικούς σκοπούς. To τριμελές αυτό σχήμα αποτελούνταν από τους τραγουδιστές Ligabue, Pelù (πρώην τραγουδιστή των Litfiba) και σαφώς τον Jovanotti, το οποίο εκφράζει την αγανάκτηση των ερμηνευτών του ενάντια στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία και ειδικότερα της στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο. Οι LigaJovaPelù κυκλοφόρησαν μαζί μόνο αυτό τοsingle το οποίο εμπεριέχει και ένα χάρτη με 51 εν εξελίξει πολέμους μέσα στο 1999 και πολλές περιοχές με κίνδυνο πολέμου: Τα έσοδα του single δόθηκαν κυρίως στα ανθρωπιστικά έργα για το Αφγανιστάν, την Καμπότζη, τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τη Σιέρα Λεόνε.
 • Ως πεπεισμένος ειρηνιστής, συνεργάζεται συχνά με οργανισμούς όπως “Make Poverty History” και τη Διεθνή Αμνηστία , και συμβάλει στις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην ελάφρυνση του χρέους (Global Call to Action Against Poverty).
 • Για την κόρη του Teresa, έχει αφιερώσει το τραγούδι του “Per te”, μία από τις επιτυχίες του δίσκου “Capo Horn” αλλά και το το τραγούδι “Libera” από το album “Lorenzo 2015 cc”.