skip to Main Content
Menu
Start Here

Start Here

 • Η Anouk Teeuwe γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1975, στη Χάγη της Ολλανδίας. Ως έφηβη, πειραματίστηκε με τα ναρκωτικά και κατέληξε να περιθάλπεται σε διάφορα κέντρα φροντίδας, αφού έφυγε από την οικογένειά της σε ηλικία 14ων ετών.
 • Το ενδιαφέρον της Anouk για την μουσική πυροδοτήθηκε από την μητέρα της, η οποία ήταν τραγουδίστρια των blues. Η Anouk έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε ηλικία 15 ετών, ενώ τραγουδούσε σε γάμους και parties με το συγκρότημα Shotgun Wedding. Το 1994 ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα στο Ωδείο του Rotterdam, αλλά σταμάτησε δύο χρόνια μετά. Την ίδια περίοδο, ο τότε σύζυγος και manager της, Edwin Jansen, παρουσίασε την Anouk στον frontman των Golden Earring, Barry Hay. Ο Hay πίστεψε σε αυτήν και το ταλέντο της και προσφέρθηκε να της γράψει τραγούδια. Ένα από αυτά, το “Mood Indigo”, το οποίο συνέθεσε σε συνεργασία με ένα από τα μέλη των Golden Earring, τον George Kooymans.
 • Στη συνέχεια, αφού γνώρισε τον Bart van Veen, συνθέτη των τραγουδιών της, μαζί έγραψαν μερικά τραγούδια. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, κυκλοφόρησε το δεύτερο single της “Nobody’s Wife”, το οποίο παρέμεινε στην κορυφή των charts της Ολλανδίας για μερικές εβδομάδες, ενώ αποτέλεσε επιτυχία και για την Νορβηγία, την Σουηδία και την Ελλάδα. Το debut album της “Together Alone” αποδείχθηκε πως ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Το 1998, η Anouk κέρδισε δύο βραβεία από το ολλανδικό μουσικό κανάλι TMF κι ένα Edison Award. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έπαιξε σε διάφορα festivals.
 • Το δεύτερο album της, “Urban Solitude”, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1999 και περιλάμβανε το single “R U Kiddin’ Me”. Το τραγούδι αυτό έφτασε στο Dutch Top 100. Λίγο αργότερα, η Anouk πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπραγματευτεί με μία δισκογραφική εταιρεία. Οι διαπραγματεύσεις της με την αμερικανική εταιρεία (Sony) έληξαν άδοξα, αναγκάζοντας την να επιστρέψει στην Ολλανδία χωρίς κάποια συμφωνία. Κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Don’t” και ξεκίνησε περιοδεία στην Ολλανδία τον Φεβρουάριο του 2001.
 • Τον Μάρτιο του 2001, κυκλοφόρησε ακόμα ένα album, “Lost Tracks”, το οποίο περιείχε acoustic εκδοχές και B-sides από παλαιότερα τραγούδια της, καθώς και μερικά ντουέτα με την τραγουδίστρια των K’s Choice, Sarah Bettens και τον The Anonymous Mis. Τιμήθηκε με το βραβείο Popprijs, το 2001.
 • Τον Νοέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε το album “Graduated Fool”. Αυτό είναι το πιο rock album στην καριέρα της Anouk μέχρι σήμερα. Η Anouk έλαβε το βραβείο της Golden Harp, το 2003. Η επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά της είχε τον τίτλο “Hotel New York” (2004) και από εκεί εμφανίστηκαν τα τέσσερα singles “Girl”, “Lost”, “Jerusalem” και “One Word”.
 • Το 2006 κέρδισε το βραβείο 3FM στην κατηγορία “Best Dutch female singer”.
 • Το 2007, η Anouk κυκλοφόρησε το “Who’s Your Momma”, το οποίο ηχογράφησε με τον παραγωγό Glen Ballard. Το πρώτο single, “Good God”, ήταν μια επιτυχία και αποτέλεσε επιλογή για να το παίξει κάποιος στο video game “Guitar Hero World Tour” το 2008.
 • Το 2009, κυκλοφόρησε το album “For Bitter or Worse”. Το τραγούδι “Three Days in a Row” έφτασε στην πρώτη θέση των charts της Ολλανδίας.
 • Το album της Anouk “To Get Her Together” κυκλοφόρησε στην Ολλανδία τον Μάιο του 2011. Στις 28 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιά, η Anouk δημοσίευσε στο YouTube ένα από τα νέα της τραγούδια με τίτλο “Killer Bee”. Το πρώτο single από το album έχει τον τίτλο “Down & Dirty” και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Στις 27 Ιουνίου, η Anouk κυκλοφόρησε το single “I’m a Cliché”. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, το “Save Me” κυκλοφόρησε ως το τρίτο single από το album, ενώ το τέταρτο single είναι το “What Have You Done”. Η Anouk εμφανίστηκε στο στάδιο GelreDome στο Arnhem της Ολλανδίας για την περιοδεία της “To Get Her Together Tour” στις 8 και 11 Μαρτίου του 2012.
 • Η Anouk πρώτα αποκάλυψε πως θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision μέσω του Facebook, στις 17 Οκτωβρίου του 2012, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το κανάλι THROS. Το τραγούδι της τελικά κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου του 2013. Η Anouk ερμήνευσε το “Birds” στον πρώτο ημι-τελικό στις 14 Μαΐου του 2013, όπου προχώρησε στον τελικά στις 18 Μαΐου του 2013. Η τραγουδίστρια κατέλαβε την 9η θέση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμο, της Σουηδίας, στις 18 Μαΐου του 2013 με το τραγούδι “Birds”. Οι Ολλανδοί θεώρησαν το αποτέλεσμά της μεγάλο κατόρθωμα, καθώς ήταν αυτό που έφτασε τόσο ψηλά για την Ολλανδία τα τελευταία 14 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά σε 9 χρόνια, όπου κάποιος Ολλανδός καλλιτέχνης καταφέρνει έστω να φτάσει στον τελικό. Η Anouk έγραψε το “Walk Along” για την είσοδο της Ολλανδίας το 2015, τραγούδι που ερμηνεύτηκε από την Trijntje Oosterhuis, μαζί με τον Σουηδό συνθέτη Tobias Karlsson.
 • Το 2015, η Anouk ήταν κριτής στον έκτο κύκλο του διαγωνισμού τραγουδιών της Ολλανδίας, “The Voice”.
 • Το 2016, η Anouk κυκλοφόρησε δύο albums: το “Queen for a Day”, το οποίο περιέχει το lead single “Run Away Together”, τον Μάρτιο και το “Fake It Till We Die” στα τέλη Οκτωβρίου.