skip to Main Content

Start Here

  • Οι 2Cellos είναι ένα δίδυμο για τσέλο από την Σλοβενία και την Κροατία, που απαρτίζεται από τους κλασικούς μουσικούς Luka Šulić και Stjepan Hauser. Δισκογραφικά ανήκουν στο δυναμικό της Sony Masterworks και παίζουν κυρίως instrumental διασκευές γνωστών pop και rock τραγουδιών. Το εν λόγω δίδυμο εμφανίζεται σε διεθνείς σκηνές, όπως επίσης και σε μερικά τηλεοπτικά shows στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Glee και το The Bachelor.
  • Ο Šulić, γεννημένος στο Maribor της Σλοβενίας και ο Hauser, γεννημένος στην Pula της Κροατίας, είναι και οι δύο μουσικοί της κλασσικής μουσικής, που συναντήθηκαν σε ένα master class στην Κροατία στα εφηβικά τους χρόνια. Ο Šulić –νεότερος κατά δύο χρόνια από τον Hauser- παρακολούθησε στο Academy of Music στο Ζάγκρεμπ και μετά στη Βιέννη. Αργότερα μπήκε στο London’s Royal Academy of Music. Από την πλευρά του, ο Hauser φοίτησε στο Royal Northern College of Music στο Μάντσεστερ, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Trinity Laban του Λονδίνου.
  • Οι 2Cellos κέρδισαν την εκτίμηση του κοινού με την διασκευή τους στο “Smooth Criminal”, το οποίο έγινε hit στο YouTube, καθώς συγκέντρωσε πάνω από τρία εκατομμύρια views τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια τον Μάιο του 2016. Οι οικονομικές δυσκολίες και των δύο είναι αυτές που τους παρακίνησαν για τη δημιουργία του video clip, παρά την επιτυχία που είχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το δίδυμο συναντήθηκε στην Pula, όπου ένας φίλος-σκηνοθέτης του Hauser, τους πρότεινε να δοκιμάσουν την pop μουσική σκηνή, δημιουργώντας τη διασκευή του “Smooth Criminal”. Το video αρχικά αναρτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 2011, με τους δύο τσελίστες να παραβρίσκονται σε ένα λευκό δωμάτιο, παίζοντας τη μουσική του Jackson. Στην πραγματικότητα, πριν γνωριστούν, οι δυο τους θεωρούνταν αντίπαλοι, καθώς ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε μουσικούς διαγωνισμούς.
  • Οι 2Cellos έχουν υπογράψει με την δισκογραφική Sony Masterworks και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους album τον Μάιο του 2010 (η εταιρεία στην Κροατία ονομάζεται Menart Records). Το ομώνυμο debut album τους κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου του 2011 και περιλαμβάνει διασκευές σε τραγούδια των U2, Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse και Kings of Leon. Ο Hauser told είπε στην εφημερίδα “la Repubblica” πως το album θα περιέχει μία διασκευή στο τσέλο του “Human Nature” του Michael Jackson. Το δίδυμο δήλωσε πως επέλεξαν τραγούδια, τα οποία μπορούν να διασκευαστούν μόνο για δύο τσέλο. Εν αναμονή της κυκλοφορίας του, οι 2Cellos κυκλοφόρησαν το δεύτερο single “Welcome to the Jungle“, μία διασκευή στο ομότιτλο τραγούδι των Guns N’ Roses. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων τους, τους συνόδευε ο ντράμερ Dušan Kranjc, ως περιστασιακό μέλος του group.
  • Ο Elton John, το 2011, τους ζήτησε να εμφανιστούν μαζί του στην περιοδεία του, η οποία ξεκίνησε από το Κάρντιφ της Ουαλίας, στις 8 Ιουνίου. Η αφορμή για την συμμετοχή τους στην περιοδεία τριάντα χωρών ήταν το video του “Smooth Criminal”. Ο Elton John και ο Šulić είχαν εμφανιστεί μαζί ξανά στις 25 Απριλίου του 2011 στο “The Ellen DeGeneres Show”. Οι 2Cellos εμφανίστηκαν και στο iTunes Festival του 2011 στο Λονδίνο.
  • Το δίδυμο έπαιξε το διασκευασμένο “Smooth Criminal” στον τρίτο κύκλο του τηλεοπτικού show “Glee” . Το επεισόδιο στο οποίο εμφανίστηκαν, που είχε τον τίτλο “Michael”, προβλήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2012. Η σκηνή, όπου έπαιξαν το “Smooth Criminal”, οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει με το επίσημο video clip. Στις 4 Ιουνίου του 2012, οι 2Cellos εμφανίστηκαν μαζί με τον Elton John στο Queen’s Diamond Jubilee Concert στο Buckingham Palace, ενώ στις 12 Ιουνίου του ίδιου έτους εμφανίστηκαν στο κατάμεστο Arena Zagreb.
  • Παρά τους δύο δίσκους με διασκευές κυρίως rock τραγουδιών, οι 2Cellos επιμένουν να παίζουν με ορχήστρες και δεν εγκαταλείπουν την κλασσική μουσική. Θα τους ενδιέφερε να οργανώσουν μία περιοδεία με κλασσική και σύγχρονη ορχήστρα. Το δεύτερο album τους, “In2ition”, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 και περιείχε νέες διασκευές σε κλασσικά τραγούδια με ελάχιστες φωνητικές εκπλήξεις, αλλά και μουσικές συμμετοχές από τους Elton John, Lang Lang, Naya Rivera, Steve Vai, Sky Ferreira και Zucchero. Την παραγωγή του album ανέλαβε ο Bob Ezrin.
  • Στο album περιλαμβάνονται διασκευές του τραγουδιού των AC/DC “Highway to Hell“ με τη συμμετοχή του Vai, του “Clocks” των Coldplay με τη συμμετοχή του Lang Lang και του “Supermassive Black Hole” των Muse με τη συμμετοχή της Rivera. Μία ιταλική διασκευή του “The Book of Love” των The Magnetic Fields με τίτλο “Il Libro Dell’Amore” και με τη συμμετοχή του Zucchero περιέχεται επίσης στο albums, όπως επίσης και το “Benedictus” του Karl Jenkins και το “Oh Well” με τη συμμετοχή του Elton John.
  • Τον Ιούλιο του 2013, το δίδυμο συμμετείχε σε διαφήμιση για το Ιαπωνικό κινητό τηλέφωνο Docomo, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους, το δεύτερο album τους, “In2ition”, κατέλαβε την κορυφή στα Albums Charts της Ιαπωνίας. Ως μέρος από την παγκόσμια περιοδεία τους με τον Elton John, που περιλάμβανε συναυλίες στην Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, οι 2Cellos εμφανίστηκαν και στο Madison Square Garden για δύο συνεχείς ημέρες, τον Δεκέμβριο του 2013. Τον Μάρτιο του 2014, πραγματοποίησαν μία solo περιοδεία στην Ιαπωνία.
  • Τον Φεβρουάριο του 2014, δημοσίευσαν ξανά τη διασκευή του “Thunderstruck” των AC/DC στο YouTube. Το video έγινε viral στις αρχές του Μαρτίου συγκεντρώνοντας 10 εκατομμύρια views από τις πρώτες δύο εβδομάδες. Τον Ιανουάριο του 2015, κυκλοφόρησαν το τρίτο studio album τους, “Celloverse”, για το οποίο συνέβαλαν και στην παραγωγή.

Πηγή: https://en.wikipedia.org

Back To Top