skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | Dead Can Dance – ACT II: The Mountain

Οι Dean Can Dance επιστρέφουν με ένα νέο έργο βασισμένο στο μύθο του Διονύσου!

Τίτλος τραγουδιού“ACT II: The Mountain”

Καλλιτέχνης: Dead Can Dance

Μουσική: N/A

Σκηνοθεσία: Lukasz Pytlik

Εταιρεία: [PIAS] Recordings

Από το LP: “DIONYSUS”

Ημερομηνία κυκλοφορίας OST: 2 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Έχοντας ανακοινώσει προηγουμένως αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο τους album “Dionysus”, το αυστραλιανό duo Dead Can Dance παρουσιάζει και επίσημα τη νέα ηχογράφηση του “ACT II: The Mountain” μέσα από ένα ολοκαίνουριο music video που σκηνοθέτησε ο Lukasz Pytlik και πρωταγωνιστούν οι χορεύτριες Natalia Michalewska και Aleksandra Wójcicka.

Ακολουθώντας τo album “Anastasis” του 2012 και αντλώντας έμπνευση από το μύθο του Διονύσου, η νέα δουλειά αποτελείται από δύο πράξεις σε επτά κινήσεις που αντιπροσωπεύουν τις διάφορες όψεις του θρύλου – που μεταφέρονται μέσω μιας σειράς λαϊκών οργάνων, ηχογραφήσεων και ψαλμωδιών. Με μουσικές επιρροές από όλο τον κόσμο, οι Dead Can Dance συνεχίζουν να κινούνται σε μια ενδιαφέρουσα τροχιά τόσο πνευματικά όσο και δημιουργικά.

Το “ACT II – The Mountain” είναι η πρώτη κίνηση της δεύτερης πράξης του album για την οποία ο Brendan Perry, εξηγεί: “Οι ακροατές θα βρεθούν στο Βουνό Νῦσα. Το βουνό αυτό ήταν ο τόπος γέννησης του Διονύσου, όπου μεγάλωσε από τον κένταυρο Χείρωνα, από τον οποίο έμαθε ψαλμωδίες και χορούς καθώς και τις Βακχικές ιεροτελεστίες και μυήσεις”.

Με οδηγό την εξερεύνηση του Perry στις θρησκευτικές τελετές και τελετουργίες, στο “Dionysus”, έχει ως σύμμαχο στα “όπλα” τη Lisa Gerrard που μεταφέρει την θηλυκή πλευρά της διττής φύσης του Διόνυσου μέσα από το τραγούδι και στις δύο μορφές του: σόλο και χορωδιακής μαντρικής και, τελικά, να παίξει το ρόλο του Ψυχοπομπού, που σηματοδοτεί το ρόλο του Διονύσου ως μια αγροτική θεότητα που επιστρέφει στον υπόκοσμο του χειμώνα για να επαναλάβει το ρόλο του οδηγού στις νεκρές ψυχές.

Dead Can Dance - ACT II: The Mountain

Back To Top