skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | Freedom Candlemaker – Astral Body

Γνωρίστε τον Freedom Candlemaker μέσα από το ντεμπούτο του single “Astral Body”!

Τίτλος τραγουδιού“Astral Body”

Καλλιτέχνης: Freedom Candlemaker

Μουσική / Στίχοι: Lefteris Moumtzis

Σκηνοθεσία: Filep Motwary

Εταιρεία: Inner Ear

Από το LP: “Beaming Light”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: Φεβρουάριος 2019

Art-Cover:

Ο Λευτέρης Μουμτζής είναι ένας Κύπριος μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, που ζει στη Λευκωσία. Εκτός από τις ατομικές του εκδόσεις και τις διάφορες συνεργασίες του, είναι ο ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Louvana Records και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Fengaros Music Festival, του Music Village Fengaros και του Lefkosia Loop Festival.

Το μουσικό ταξίδι του Λευτέρη ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών όταν άρχισε να μαθαίνει πιάνο. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών άρχισε μαθήματα σαξόφωνου, και λίγο αργότερα εντάχθηκε στο ροκ συγκρότημα της αδελφής ως πιανίστας και μετά ως τραγουδιστής. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής του θητείας στον κυπριακό στρατό, στα δεκαοχτώ του, άρχισε να μαθαίνει κιθάρα, μπάσο και drums και συνειδητοποίησε ότι η μουσική ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του. Σπούδασε μουσική στη Βοστώνη, στη Μασαχουσέτη και αργότερα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και τελικά μετακόμισε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο, όπου σχημάτισε διάφορα συγκροτήματα όπως οι Masters of Disguise και οι Trio Tekke  διοργανώνοντας πολλές μουσικές βραδιές στο Νότιο Λονδίνο. Με την επιστροφή του στην Κύπρο ίδρυσε την Louvana Records, με τον Αντρέα Τραχωνίτη. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος, παραγωγός, μουσικός δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και θεατρικός συνθέτης.

Η επιστροφή του στα μουσικά δρώμενα γράφεται με ένα νέο όνομα, Freedom Candlemaker ένα νέο project που συστήνεται με το ολοκαίνουριο τραγούδι “Astral Body”, το πρώτο από την ολοκληρωμένη του δουλειά με αυτό το ψευδώνυμο που θα έχει τίτλο “Beaming Light”. Το album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο από την Inner Ear Records. Το τραγούδι συνοδεύεται και από το official video του που δημιούργησαν οι Filep Motwary και Αντρέας Δημητρίου (white leaf pictures).

Freedom Candlemaker - Astral Body

Back To Top