skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Radiohead – Ill Wind

Το τραγούδι του μήνα ήρθε από τους Radiohead και δεν είναι άλλο από το “Ill Wind”!

Τίτλος τραγουδιού“Ill Wind”

Καλλιτέχνης: Radiohead

Μουσική / Στίχοι: Colin Greenwood, Jonny Greenwood, Ed O’Brien, Thom Yorke, Philip Selway

Εταιρεία: XL Recordings

Από το LP: “A Moon Shaped Pool”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 8 Μαΐου 2016

Art-Cover:

Ποιος να το περίμενε ότι το βρετανικό, alternative-rock / electronica συγκρότημα θα είναι ξανά κοντά μας με νέο υλικό; Κι όμως, οι Radiohead επανήλθαν εξ απροόπτου με το τραγούδι του “Ill Wind”. Πρόκειται για μία σχεδόν instrumental δημιουργία που προστέθηκε στην special edition του album τους “A Moon Shaped Pool” ως bonus track και κυκλοφόρησε στις ψηφιακές πλατφόρμες στις 11 Ιανουαρίου του 2019. Μπορεί το εν λόγω album να κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου του 2016, οι Radiohead όμως ακολουθούν έναν δικό τους τρόπο επικοινωνίας με το κοινό τους.

Αξίζει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι η μουσική και οι στίχοι του “Ill Wind” συνυπογράφονται από τους Colin Greenwood, Jonny Greenwood, Ed O’Brien, Thom Yorke και Philip Selway, ενώ το τραγούδι ήταν διαθέσιμο για ακρόαση μόνο μέσω μίας ακριβής special edition του δίσκου. Η ‘δυσπρόσιτη’ αυτή έκδοση κατέστησε ανέφικτο το γεγονός να γνωρίσει το παγκόσμιο κοινό το τραγούδι.

Χαρακτηριστικά του “Ill Wind” είναι οι bossanova ‘πινελιές’ του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει σε ένα ‘παγωμένο’, synth δημιούργημα. Μία διαφορετική τοποθέτηση των Radiohead μπορεί να ήρθε κάπως καθυστερημένα, ωστόσο εξέπληξε θετικά άπαντες.

Radiohead – Ill Wind

Back To Top