skip to Main Content

Νέο Trailer | Οι Major Lazer εξερευνούν την Κούβα στο νέο τους ντοκιμαντέρ “Give Me Future”

Οι Major Lazer συστήνουν τη μουσική τους στην “ξεχασμένη” από τεχνολογικά μέσα, Κούβα!

Όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα άρχισε να χαλαρώνει τις κυρώσεις του αμερικάνικου εμπάργκο κατά της Κούβας, οι καλλιτέχνες ήταν μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που είχαν πρόσβαση στο όμορφο νησί της Καραϊβικής. Αυτό που βρήκαν ήταν μια παγωμένη στο χρόνο, χώρα. Τα παλιά αυτοκίνητα της δεκαετίας του 60, περιπλανιούνται ακόμα στους δρόμους. Οι άνθρωποι ζουν με πιο αργό ρυθμό, χωρίς να χάνουν τη φανταχτερή πραγματικότητα της ύπαρξης του Wi-Fi.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο λαός της Κούβας δε μπορεί να εκτεθεί σε πράγματα που εμείς θεωρούμε πλέον δεδομένα -για παράδειγμα, συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι Major Lazer διοργάνωσαν σχεδόν αμέσως μια συναυλία για την Κούβα, το Μάρτιο του 2016 που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν προκλήσεις. Η συνολική εμπειρία της συναυλίας και της προετοιμασίας της γυρίστηκε και επεξεργάστηκε, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο ντοκιμαντέρ με “behind-the-scenes” υλικό υπό τον τίτλο “Give Me Future”.

Παρακολουθήστε τους Diplo, Jillionaire, Walshy Fire και όλη την ομάδα των Major Lazer να προσφέρουν τη μουσική τους στον “πεινασμένο” για ψυχαγωγία αυτό λαό. Εν τω μεταξύ, ένας Κουβανός πειρατής μουσικής, γίνεται ένας ασυνήθιστος ήρωας με αποστολή να διαδώσει τη διεθνή μουσική στην Αβάνα και στο νησί. Ο τίτλος της ταινίας είναι μάλιστα, παρμένος από τους διαλόγους του. Για αυτόν, ο ήχος της ηλεκτρονικής μουσικής είναι το μέλλον, το οποίο στερείται.

Η ταινία έχει ήδη λάβει έπαινο από τους κριτικούς σε κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα μέσω της Apple Music την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Back To Top