skip to Main Content

Ο Sting και ο Shaggy κράτησαν “ζεστό” το κοινό στο βρεγμένο Ηρώδειο, στις 23 Ιουνίου (Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου)

Συναυλία: Sting Live at the Acropolis Athens

Ερμηνεύουν: Sting & Shaggy

Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Πότε: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Ώρα Έναρξης: 22:30 (λόγω βροχής) 

Λίγο παράδοξα ξεκίνησε η δεύτερη συναυλία που έδωσαν ο Sting και ο Shaggy στο Ηρώδειο στις 23 Ιουνίου. Αναφερόμαστε στην δεύτερη συναυλία κατ’ επιλογήν δική μας, καθώς η πρώτη συνήθως είναι ένα “pre-party” πριν τον μεγάλο “χαμό”.

Από τις 19:30 η ώρα λοιπόν ο κόσμος ξεκίνησε να εισέρχεται στο εσωτερικό του Ηρωδείου και μαζί με αυτόν ερχόταν ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο, το οποίο «ξέσπασε» την χαρά του για λίγη ώρα πάνω στο κοινό. Αυτό αρκούσε ώστε μερικοί να φύγουν και μερικοί λουσμένοι από τη βροχή να παραμείνουν στα λιγοστά υπόστεγα του χώρου μέχρι να περάσει η μπόρα. Οι διοργανωτές βασίστηκαν στην «αισιοδοξία» τους και στην ελπίδα ότι ο κόσμος θα παραμείνει στο θέατρο μετά το πέρας της βροχής και πράγματι έτσι έγινε. Λίγο αφότου σταμάτησε, η εταιρεία παραγωγής και ο Sting βγήκαν να σκουπίσουν τα νερά, ενώ λίγα λεπτά πριν μία πρόταση γάμου έλαβε χώρα με το κοινό να βρέχεται και να ζητωκραυγάζει.

Επεισοδιακή έναρξη, δεν μπορείς να πεις ε;

Με ελάχιστους ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο και να μην έχουν επιστρέψει ξανά, ο Sting και ο Shaggy βγήκαν εν τέλει στην σκηνή του Ηρωδείου περίπου μία ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη και το κοινό ήταν εκεί για να τους υποδεχτεί με το πιο ένθερμο χειροκρότημα. Αγαπημένες επιτυχίες για ρομαντικές ψυχές έλαβαν χώρα στον πιο εντυπωσιακό χώρο της Αττικής. “Desert Rose”, “Shape of My Heart”, “If You Love Somebody Set Them Free” ήταν μερικά από τα τραγούδια που αναζωπύρωναν την αδρεναλίνη του κοινού, το οποίο σηκωμένο από τις θέσεις του τραγουδούσε στον ρυθμό τους και χόρευε μαζί με τον Shaggy.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δυσαρεστήθηκαν με το γεγονός ότι ο Shaggy βρισκόταν καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας στο πλευρό του Sting, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως η συναυλία ήταν ξεχωριστή για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οι δύο τους έκαναν ένα μοναδικό ντουέτο και ερμηνείες τους σε πασίγνωστα τραγούδια, όπως το “Sexy Lady”, αλλά και τα “Fragile”, “Every Breath You Take” και “It Wasn’t Me” κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του ελληνικού κοινού, το οποίο ρίσκαρε έστω και μουσκεμένο να παραμείνει στον χώρο για να απολαύσει τον Sting, που από το 2001 δεν μας έκανε την χάρη να μας επισκεφθεί ξανά παρά από φέτος.

Μπορεί η διοργανώτρια εταιρεία λοιπόν της συναυλίας να μην είχε κάνει κάποια πρόβλεψη για την προστασία του κοινού σε περίπτωση βροχής, αλλά μόνο των μηχανημάτων της παραγωγής (η προστασία βέβαια μπορεί να έγινε από την ίδια την παραγωγή που δεν ήθελε να ρισκάρει κάποια πιθανή ολική καταστροφή τους), το κοινό όμως ρίσκαρε την ακεραιότητά του και παρέμεινε για να απολαύσει το φαντασμαγορικό αυτό υπερθέαμα που χρόνια περίμενε.

Back To Top