skip to Main Content

Ακυκλοφόρητο Τραγούδι | Toto – Devil’s Tower

Οι Toto σε μία ακυκλοφόρητη, rock δημιουργία τους που έρχεται από το μακρινό 1982 κι έχει τίτλο “Devil’s Tower”!

Τίτλος τραγουδιού“Devil’s Tower”

Καλλιτέχνης: Toto

Μουσική / Στίχοι: Toto

Εταιρεία: Sony Music Entertainment

Από το LP: “Old Is New”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 30 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

Οι Αμερικανοί ροκάδες εντυπωσιάζουν συχνά το κοινό με τις νέες -ή και όχι τόσο- κυκλοφορίες τους. Αυτή τη φορά, οι Toto απασχολούν τα καλλιτεχνικά δρώμενα με ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι τους, που έχει τίτλο “Devil’s Tower”. Παρά το γεγονός ότι το εν λόγω τραγούδι είχε ηχογραφηθεί με σκοπό να συμπεριληφθεί στην τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, “Toto IV”, επί της ουσίας δεν υπήρξαν ποτέ στίχοι και φωνητικά. Αυτό τον ρόλο ανέλαβε προσφάτως ο Joseph Williams και το “Devil’s Tower” ολοκληρώθηκε και κυκλοφορεί στην αναλογική και ψηφιακή του μορφή.

Πρόκειται για μία rock δημιουργία, αναπόσπαστο κομμάτι του δίσκου “Old Is New”. Πιο συγκεκριμένα το album αυτό των Toto περιλαμβάνεται στο ολοκαίνουριο box set που κυκλοφόρησαν υπό τον τίτλο “All In”. Σε αυτό βρίσκουμε δεκατρία albums, ένα βιβλίο 80 σελίδων, ένα Blu-Ray DVD με τη συναυλία τους στο Παρίσι το 1990, ένα live EP με την συναυλία τους στο Τόκιο το 1980, το album “Toto IV” σε ήχο 5.1 Sorround, αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια τους.

Η περίοδος που γράφτηκε το “Devil’s Tower” ήταν όταν κυκλοφόρησε και η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος, “Africa”. Ίσως οι Toto να μην ήθελαν να επισκιάσουν τις τότε δημιουργίες τους, μιας και ακούγοντας το ακυκλοφόρητο αυτό τραγούδι αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για αρκετά ‘δυνατό’ υλικό.

Αξίζει να αναφερθούμε και στις δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι Toto για αυτό: “Η πρωτότυπη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε με τον Mike και τον Jeff Porcaro πίσω στο 1981 κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ‘Toto IV’. Ποτέ δεν ηχογραφήσαμε την βασική φωνή ή δεν είχαμε τους στίχους τους τραγουδιού, έτσι ο Joseph το ολοκλήρωσε για εμάς πρόσφατα”.

Toto – Devil’s Tower

Back To Top