skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Chica Almodóvar – En el último trago (Live)

Το “En el último trago” της Chavela Vargas ζωντανεύει ξανά από την Chica Almodóvar!

Τίτλος τραγουδιού“En el último trago”

Καλλιτέχνης: Chica Almodóvar

Μουσική / Στίχοι: José Alfredo Jiménez-Sandoval

Πρώτη εκτέλεση: Chavela Vargas (1995)

Εταιρεία: Chica Almodóvar

Από το LP: Digital Single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 27 Σεπτεμβρίου 2018

Art-Cover:

Η αγάπη της Εύας Θωμοπούλου για τον Pedro Almodóvar την ώθησε στο να συστηθεί στο κοινό ως Chica Almodóvar. ‘Παιδί’ του Ισπανού σκηνοθέτη και με αγάπη για την ethnic μουσική σκηνή, η Chica Almodóvar χαράσσει τη δική της πορεία στο χώρο της κινηματογραφικής μουσικής – κι όχι μόνο. Με σπουδές στο σύγχρονο τραγούδι, αλλά και στο πιάνο και το ακορντεόν, κατασταλαγμένη στα ‘θέλω’ της και συνάμα ονειροπόλα, μας παρουσιάζει την διασκευή που πραγματοποίησε στο τραγούδι “En el último trago”.

Το “En el último trago” έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την ταινία “El flor de mi secreto” (1995) του Pedro Almodóvar και υπό την ερμηνεία της Chavela Vargas, την διάσημη Λατίνα ερμηνεύτρια από την Costa Rica. Αναφορές από την παραδοσιακή μουσική του Μεξικό, κατά κόσμον ranchera, ηχούν καθ’ολη τη διάρκεια του τραγουδιού που η Chica Almodóvar ήρθε το 2018 για να του δώσει ξανά πνοή. Τα γλυκά φωνητικά της νεαρής ερμηνεύτριας ηχογραφήθηκαν σε μία live εμφάνισή της, με τη συνοδεία πιάνου, στο οποίο συναντάμε τον μουσικό, Ανδρέα Καρανίκα.

Την Chica Almodóvar, πέρα από τις ψηφιακές πλατφόρμες, μπορεί κανείς να την συναντήσει στις διάφορες live εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο χρόνο σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Ας κάνουμε, λοιπόν, μία αναδρομή στο παρελθόν μέσα από το “En el último trago”

Chica Almodóvar - En el último trago (Live)

Back To Top