skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Lykke Li – Unchained Melody

Η Lykke Li πιο ερωτική και μελωδική από ποτέ, διασκευάζει το “Unchained Melody” των Righteous Brothers.

Τίτλος τραγουδιού“Unchained Melody”

Καλλιτέχνης: Lykke Li

Μουσική / Στίχοι: Alex North, Hy Zaret

Πρώτη Εκτέλεση: Todd Duncan (1955)

Από το album: N/A

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 20 Ιουλίου 2017

Art-Cover:

Μέσω των social media και συγκεκριμένα του Instagram παρουσίασε η Lykke Li ένα μικρό δείγμα της διασκευής που πραγματοποίησε πάνω στο τραγούδι των Righteous Brothers, “Unchained Memory”. Το εν λόγω τραγούδι έκανε την παρθενική του εμφάνιση του 1955, στην ταινία “Unchained”, ενώ μεγαλύτερη δημοσιότητα έλαβε όταν ερμηνεύτηκε από τους The Righteous Brothers, το 1965. Έκτοτε έχει διασκευαστεί από ουκ ολίγους καλλιτέχνες και τώρα του δόθηκε ξανά η ευκαιρία μέσω της dream pop ερμηνεύτριας, Lykke Li.

Νέο αίμα, νέα ακουστική, η τεχνολογία στο πικ της και το “Unchained Melody” λαμβάνει νέα μορφή, πιο σύγχρονη. Χωρίς να χάσει την παλιά του αίγλη, η μελωδική αυτή μπαλάντα που τόσο έχουμε χορέψει και χιλιο-ακούσει πήρε ξανά ζωή. Η νεαρή τραγουδίστρια προτιμάει συχνά να ερμηνεύει το “Unchained Melody” στις συναυλίες και τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Χωρίς καμία αλλαγή στιχουργικά, το τραγούδι διατήρησε τους αρχικούς του συντελεστές, οι οποίοι είναι οι Hy Zaret (στίχοι) και Alex North (μουσική). Το σίγουρο είναι ότι η νέα εκδοχή του “Unchained Melody” δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι αποκρουστικό.

Μπορεί η Lykke Li να μην εμφανίζεται συχνά το τελευταίο διάστημα στο μουσικό προσκήνιο, ωστόσο όταν το κάνει, το κάνει με τον καλύτερο δυνατό για την ίδια τρόπο.

Lykke Li - Unchained Melody

Todd Duncun - Unchained Melody (1955)

Back To Top