skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | The Killers – Land Of The Free

Οι The Killers επέστρεψαν με ένα πολιτικοποιημένο τραγούδι!

Τίτλος τραγουδιού“Land Of The Free”

Καλλιτέχνης: The Killers 

Μουσική / Στίχοι: Mahalia Jackson, Brandon Flowers

Εταιρεία: Island Records/UMG

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 14 Ιανουαρίου 2019

Art-Cover:

Οι The Killers είχαν εντοπιστεί στο studio ηχογράφησης, το Δεκέμβριο, και τώρα ξέρουμε το γιατί μιας και κυκλοφορήσαν ένα νέο single με τίτλο “Land of the Free”. Το τραγούδι έγραψε ο frontman του group Brandon Flowers, δανειζόμενος samples από τη μεγάλη ντίβα Mahalia Jackson. Επιπρόσθετα φωνητικά στο τραγούδι χάρισαν οι: Jacknife Lee, Robbie Connolly, Dorian Holley, Wil Wheaton, Sherree Brown, Akasha Mabry Hendrix και Lynn Mabry

Οι The Killers μέσα από τους στίχους του τραγουδιού παίρνουν μια ισχυρή πολιτική στάση, τραγουδώντας για πως θα έπρεπε να είναι -παρά τις στρεβλωμένες απόψεις του Donald Trump- η δέσμευση των Η.Π.Α. για ελευθερία και πολυπολιτισμικότητα. O Flowers ερμηνεύει το τραγούδι με κύρια συνοδεία ένα πιάνο, το οποίο αναμοχλεύεται με τα φωνητικά της προαναφερθείσας gospel χορωδίας. Στη συνέχεια, σχολιάζει το διαλυμένο σύστημα δικαιοσύνης της χώρας και πιο συγκεκριμένα τις φυλακές της. O Flowers απευθύνονται αργότερα κατευθείαν στον τοίχο των συνόρων του Trump.

Το “Land of the Free” παρουσιάστηκε μέσα από το συνοδευτικό του music video που είναι σε σκηνοθεσία του Spike Lee. Για το video, ο Lee ταξίδεψε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να καταγράψει σκηνές από οικογένειες μεταναστών.

Σε μια συνέντευξη με του, ο Flowers, αναφέρθηκε περαιτέρω στα θέματα της μεταρρύθμισης της χρήσης όπλων και της φυλετικής βίας της αστυνομίας: “Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή και το τραγούδι προέρχεται από τη λέξη “αρκετά”. Ξεκίνησε στο μυαλό μου μετά από τα όσα συνέβησαν στο Sandy Hook και ως πατέρας, αυτό με επηρέασε αρκετά και στη συνέχεια άρχισε να με γεμίζει. Ήταν πράγματα όπως ο Eric Garner, ο Trayvon Martin, πράγματα όπως αυτά που συμβαίνουν στον τοίχο. Ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα απλά δεν φαίνεται να είναι σε αρμονία με τις αξίες πάνω στις οποίες πίστευα ότι ιδρύθηκε η χώρα μου. Θα ξεκινούσα το τραγούδι και στη συνέχεια θα το έβαζα μακριά και θα έλεγα: “Δεν είμαι ο τύπος για να το κάνω αυτό”. Ή θα ένιωθα ανεπαρκής, περιμένοντας … πως κάποιος θα έγραφε αυτό το τραγούδι. Και έπειτα συσσωρεύτηκε και τελικά, απλά, ξέρετε, Λας Βέγκας, Ορλάντο, Parkland και απλά μου έρχονταν. Αισθανόμουν πως έπρεπε να το κυκλοφορήσω”.

The Killers - Land Of The Free

Back To Top