skip to Main Content

Νέο Album | Mariah Carey – Caution

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Epic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Mariah Carey (exec.), Fred Ball, Poo Bear, Lido, Angel Lopez, Luca, DJ Mustard, Nineteen85, No I.D., Blood Orange, Skrillex, SLMN, The Stereotypes, Shea Taylor, Timbaland, Federico Vindver
  • Singles από το “Caution”:
  1. “With You” Κυκλοφόρησε: 4 Οκτωβρίου 2018

Tο τελευταίο Νο. 1 της Mariah Carey, ήταν το “Touch My Body” του 2008 και είναι ένα καλό παράδειγμα του μυστικού ταλέντου της. Η φωνή της μπορεί να συγκριθεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στην μουσική ιστορία, η προβαλλόμενη εικόνα του εαυτού της θυμίζει αφρόλουτρο με πεταλούδες αν και η πραγματική δημόσια εικόνα της αποτελείται από μια σειρά σκανδάλων και ρωγμών. Αλλά εκείνοι που λατρεύουν τα τραγούδια της ξέρουν να ψάξουν καλύτερα – τη στάση, την επιθετικότητα και τις ατμοσφαιρικές καταστάσεις που αγκαλιάζουν το όνειρο και σαν σύνολο εκφράζονται μέσα από τα τραγούδια της.

Με όλα αυτά μπορεί να ξεκινήσει κάποιου είδους επαναξιολόγηση σχετικά με την Carey τον τελευταίο καιρό. Η ανακοίνωσή της υποψηφιότητας της στο Songwriters Hall of Fame, έρχεται ως αναγνώριση της συνολικής, επιτυχημένης δισκογραφίας της, με τις πολλές “χρυσές και πλατινένιες ανταύγειες”, που συμπεριλαμβάνει 17 κορυφαίες επιτυχίες μόνο στο Billboard.

Το “Caution” είναι το πρώτο της album μέσα σε τέσσερα χρόνια και είναι μάλλον ο δίσκος που θα “μαζέψει τα σπασμένα” της τελευταίας δεκαετίας. Ξεκινώντας γλυκά από άποψη μελωδίας αλλά αρκετά επιθετικά από άποψη στίχου, με το “GTFO” (μαντέψτε μόνοι σας το μήνυμα των αρχικών), η Mariah κάνει σαφές πως πραγματοποιεί ένα δυναμικό comeback, αφήνοντας λίγα περιθώρια αμφισβήτησης. Αλλά από το “GTFO” και μετά, το album είναι αρκετά πιο απλό, ομιχλώδες και διαυγές ταυτόχρονα, ακόμα και όταν “γυαλίζει” τις πολλές διαφορετικές πλευρές της Carey.

Στο “A No No”, διοχετεύει το πνεύμα και το ρυθμό της μεγάλης επιτυχίας “No Scrubs” των TLC με το επαναλαμβανόμενο “no, no” να γίνεται ο συνδετικός κρίκος στο υποσυνείδητο κάθε ακροατή ενώ το τραγούδι που κλείνει το album, «Portrait», είναι μια όμορφη μπαλάντα που θα είχε σίγουρα μια θέση στο μιούζικαλ με θέμα τη ζωή της, αν αυτό δρομολογηθεί ποτέ. Πρόκειται για μια γλυκιά σύνθεση, βασισμένη στο πιάνο και στα φωνητικά της Carey που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το τρίτο μέρος της τριλογίας “Without You-Hero-Portrait”. Σε άλλα σημεία το album, εξαντλεί το ρομαντικό στοιχείο όπως στο πρώτο επίσημο single του, “With You”, στο οποίο ο DJ Mustard πάνω σε απλές χορδές πιάνου και ήχους κρουστών δίνει στην Carey χώρο για να ξετυλίξει ξανά το φωνητικό της ταλέντο. Το «8th Grade» αλλά και το “One MO’ Gen”  δίνουν την εντύπωση πως τα έχεις ακούσει ξανά σε κάποιο παλιότερο δίσκο της μεγάλης ντίβας ενώ οι συνεργασίες της με τον Ty Dolla $ign και Gunna κρύβουν έναν πιο bouncy ρυθμό στα “The Distance” και “Stay Long Love You”, αντίστοιχα! Ελάχιστα πιο υποτονικό αλλά διανθισμένο με synths και ήχους από ηλεκτρική κιθάρα, το “Giving Me Life” σε συνεργασία με τους Slick Rick και Blood Orange, είναι ίσως το απόλυτο highlight του album και αυτό γιατί διαφοροποιείται λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο tracklist!

Art Cover:

Tracklist:

1. “GTFO” 3:27

2. “With You” 3:47

3. “Caution” 3:15

4. “A No No” 3:07

5. “The Distance” (feat. Ty Dolla Sign) 3:27

6. “Giving Me Life” (feat. Slick Rick and Blood Orange) 6:08

7. “One Mo’ Gen” 3:25

8. “8th Grade” 4:48

9. “Stay Long Love You” (feat. Gunna) 3:01

10. “Portrait” 4:01

Japanese edition (bonus track)

11. “Runway” 3:41

Japanese iTunes Store edition (bonus tracks)

12. “Runway” (feat. KOHH) 3:41

Playlist:

Back To Top