skip to Main Content

Νέο Album | Outpass – Tales Of Aeolus

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: RadioPro LLC
  • Μορφή: CD, Digital Download

Το 2008 ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα με το όνομα Escape, ένωσε τους Ροδίτες, Στέργο Φουτούλη (τύμπανα), Lee Μαυρόστομο (φωνητικά) και Αλέξανδρο Χούλη (κιθάρα). Οι Escape έμελλε να έχουν σύντομη ζωή στα μουσικά δρώμενα αλλά η σπίθα για τη δημιουργία νέας μουσικής δεν είχε σβήσει! Κάπως έτσι μπήκαν στην εικόνα και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος που τελικά σχημάτισαν το συγκρότημα των Outpass. To συγκρότημα μας συστήθηκε επίσημα το 2013 με τις προσθήκες των: Σοφία Βασιλαράκη (φωνητικά), Παναγιώτη Πατσάη (μπάσο), Νεκτάριου Καλομοίρη (πλήκτρα) και Αντώνη Αναστάση (τσέλο).

Σε συνέντευξη τους δήλωσαν σχετικά με την επιλογή του ονόματός τους: «Το Outpass προέκυψε καταρχάς με το εξής σκεπτικό: το pass εμπεριέχει τα αρχικά των ονομάτων των τεσσάρων που ξεκινήσαμε το γκρουπ, Παναγιώτης, Αλέκος, Στέργος & Σοφία, που σε πρώτη φάση σήμαινε επίσης και έξω από το μονοπάτι, τη ρουτίνα αν θες. Όμως έτσι ονομάζεται και το προσωρινό έγγραφο που λαμβάνει κάθε πολιτικά διωκόμενος άνθρωπος όταν μπαίνει σε μια νέα χώρα, κάτι σαν προσωρινό διαβατήριο. Και εφόσον όλοι μας είμαστε προσωρινοί σε τούτη τη Γη, το Outpass μας κάλυψε διπλά».

Το ντεμπούτο, ομώνυμο album που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο είναι ουσιαστικά μια συλλογή από ηχογραφήσεις με αφορμή κάποιο live που είχαν πραγματοποιήσει στις αρχές 2016 στο club “Rock’n’Roll” στο σμαραγδένιο νησί, όπου υπήρξαν αρκετοί που εκδήλωσαν την επιθυμία να αποκτήσουν αυτά τα δέκα τραγούδια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δίσκος αυτός περιέχει πολλά είδη μουσικής που δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους, ωστόσο ήταν κι ένα album που φανέρωσε στο κοινό τις δυνατότητες τους, ενώ ταυτόχρονα διέθεσαν και τα έσοδα του σε φιλανθρωπικό σκοπό!

Οι Outpass επανέρχονται με ένα ολοκαίνουριο album, εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από το προηγούμενο μιας και είναι ένα αμιγώς instrumental album, αλλά εξίσου ισχυρό για να παρασύρει τον ακροατή σε νέες περιπέτειες! Με τη δύναμη του Αιόλου, το συγκρότημα “φουσκώνει” τα πανιά μας και μας παίρνει σε ένα μακρινό ταξίδι που τα έχει όλα. Το “Tales of Aelous”, ξεκινά αισιόδοξα με έναν άνεμο απαλό, που δίνει δροσιά και βοηθάει στη βλάστηση… Το “Zefyr”, είναι ένα μουσικό θέμα που μεταφράζει όλα τα παραπάνω με νότες και γίνεται το ιδανικό intro για το δίσκο αυτό. Τα έντονα κρουστά στην εισαγωγή του επόμενου track προμηνύουν περισσότερη ένταση και πράγματι η μουσική “θεριεύει” με την ταχύτητα του ανέμου “σιρόκο” (“Sirocco”). Ακολουθεί ο λίβας (“Livas”) ένας άνεμος ήπιος αλλά και πολύ θερμός που αποξηραίνει τα πάντα στο διάβα του, προμηνύοντας ταυτόχρονα μια άγρια φουρτούνα (“Fortuna”), ένα ταραχώδες θέμα που προκαλεί και τη μεγαλύτερη ένταση στο μουσικό αυτό ταξίδι. Το “The Day After”, είναι μια σύνθεση που μπορεί να συλλάβει το μελαγχολικό συναίσθημα που αφήνει πίσω της μια δυνατή αναταραχή ενώ ταυτόχρονα κουβαλά μαζί και τη λύτρωση από το στρεσογόνο ρυθμό της! Πλέον ο ακροατής-“συνταξιδιώτης”, μπορεί να ησυχάσει πραγματικά και να αφεθεί στη λήθη του ονείρου (“Dreams”) μέσα από το οποίο μπορεί να οραματιστεί νέους ορίζοντες (“Horizons”) και να ξεκινήσει δυνατός για ένα νέο ταξίδι (“Journey”). Ο νέος του προορισμός, τον φέρνει σε έναν τόπο όπου έχει φθινόπωρο (“Atumn”), την εποχή που η πλάση αναγεννάται και δημιουργεί συναισθήματα προσμονής και ελπίδας.

Το “Tales of Aelous” κλείνει με την ακουστική εκδοχή του “Fortuna” όπου επικρατούν οι ήχοι του τσέλου και δίνει την υπόσχεση για μια δυναμική επιστροφή αλλά και για μεγαλύτερα πράγματα από το συγκρότημα που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή μας ξανά στο μέλλον! Η ιδιαιτερότητα της σύλληψής του είναι το στοιχείο που αποδεικνύει πως οι Outpass είναι ένα πολυεπίπεδο και πολλά υποσχόμενο μουσικό σχήμα… Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πολλά ακόμα “ταξίδια”!

Art Cover:

Tracklist:

1.Zefyr (Instrumental) 3:05

2. Sirocco (Instrumental) 3:52

3. Livas (Instrumental) 3:39

4. Fortuna (Instrumental) 4:33

5. The Day After (Instrumental) 4:23

6. Dreams (Instrumental) 3:39

7. Horizons (Instrumental) 4:23

8. Journey (Instrumental) 4:32

9. Autumn (Instrumental) 3:39

10. Fortuna (Acoustic) (Instrumental) 3:52

Playlist:

Βρείτε το “Tales of Aelous” στα:

  

Back To Top