skip to Main Content

Νέα Διασκευή | Gregory Porter – Smile

O Gregory Porter τιμά τον Nat King Cole στο νέο του δίσκο!

Τίτλος τραγουδιού“Smile”

Καλλιτέχνης: Gregory Porter

Μουσική / Στίχοι: Charlie Chaplin, John Turner, Geoffrey Parsons

Πρώτη Εκτέλεση: Charlie Chaplin (1936), Nat King Cole (1954)

Από το album: “Nat King Cole & Me”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 27 Οκτωβρίου 2017

Art-Cover:

Στις 27 Οκτωβρίου, ο δύο-φορές-βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, Gregory Porter, θα κυκλοφορήσει το τρίτο του album μέσω της Blue Note, με τίτλο “Nat King Cole & Me”. όπως γίνεται σαφές από τον τίτλο, πρόκειται για ένα εγκάρδιο αφιέρωμα στο είδωλό του, τον θρυλικό τραγουδιστή, τον πιανίστα και καλλιτέχνη, Nat King Cole.

Με τη βοήθεια του ενορχηστρωτή Vince Mendoza, (αυτός έχει αποσπάσει έξι βραβεία Grammy), της ορχήστρας London Studio Orchestra, μιας μπάντας στην οποία συμμετέχει ο πιανίστας Christian Sands, ο μπασίστας Reuben Rogers και ο ντράμερ Ulysses Owens και ο τρομπετίστας Terence Blanchard σε δύο τραγούδια, τα πιο αγαπημένα κλασικά άσματα του Cole, όπως: “Mona Lisa”, “L.O.V.E.”, “Nature Boy”, “The Christmas Song”, ξαναπαίρνουν πνοή. 

Πρώτο και κύριο δείγμα του δίσκου είναι το κλασσικό “Smile” το οποίο έγινε διαθέσιμο με την προπαραγγελία του album. Το τραγούδι έγραψε και πρωτοερμήνευσε ο Charlie Chaplin, το 1936 για την ταινία του “Modern Times”, και επανεκτέλεσε ο Nat King Cole το 1954 φτάνοντας στο Νο.10 του Billboard και στο Νο.2 του 2 UK Singles Chart.

Για τον Porter, η επιρροή του Cole στη ζωή και τη μουσική του είναι πολύ βαθιά, που φτάνει πίσω σε μερικές από τις πρώτες αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας. “Ήταν μοναδικός. Μας άφησε τόσο σημαντική μουσική – τόσο όμορφα πράγματα για να ακούσουμε που δεν μπορείς παρά να επηρεαστείς από το ασυνήθιστο στυλ, τη σφραγίδα και την απόλυτη δροσιά του», δήλωσε ο Porter ενθουσιασμένος. “Είναι φυσικό να πάω στη ρίζα της έμπνευσής μου και από εκεί πού προέρχομαι. Και αυτή η ρίζα θα είναι η μητέρα μου, η gospel μουσική μου και ο Nat King Cole”.

Gregory Porter - Smile

Back To Top