skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Buena Fe, Omara Portuondo & Yomil y Dany – Musica Vital

Η ντίβα των Buena Vista Social Club, Omara Portuondo ενώνει τη φωνή της με τους Buena Fe και Yomil y Dany στο χαρούμενο “Musica Vital”.

Τίτλος τραγουδιού: “Musica Vital”

Καλλιτέχνης: Buena Fe, Omara Portuondo & Yomil y Dany

Μουσική / Στίχοι: Israel Rojas

Σκηνοθεσία: Omar Leyva

Από το album: digital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 19 Δεκεμβρίου 2017

Unofficial Art-Cover:

Η θρυλική ερμηνεύτρια της κουβανέζικης μουσικής, Omara Portuondo (γνωστή ως η ντίβα των Buena Vista Social Club) ένωσε τη φωνή της με δύο κορυφαία ονόματα της χώρας της για ένα νέο τραγούδι. Μαζί λοιπόν με τον Buena Fe και τους Yomil y Dany ηχογράφησαν το τραγούδι «Musica Vital» που κυκλοφόρησε ως «δώρο Πρωτοχρονιάς για όλους», συνδυάζοντας την παράδοση με τον νεωτερισμό. Το video clip έκανε πρόσφατα πρεμιέρα και μας παρουσιάζει ειδυλλιακά τοπία της Κούβας.

Το τραγούδι έγραψε ο Israel Rojas (Buena Fe), αναφερόμενος στο «πάθος για τη ζωή», τη «φωτιά και τη χαρά των Κουβανών” δημιουργώντας ένα χορευτικό τραγούδι που σκοπό έχει να σκορπίσει “ζωή” την Πρωτοχρονιά, ημέρα η οποία συμπίπτει με την επέτειο της επανάστασης της χώρας τους.

«Είμαστε σαν το πεντάγραμμο. Η Κούβα είναι ένας ζωτικής, μουσικής σημασίας τόπος» αναφέρουν οι στίχοι του. Ο Rojas εξήγησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Buena Fe στο Facebook ότι το τραγούδι, το «περιλαμβάνει nengón, παραδοσιακούς αγροτικούς ρυθμούς της Κούβας, son cubano και γαλλική tumba, που έφεραν στο νησί οι σκλάβοι της Αφρικής και οι Γάλλους αποικιοκράτες που ήρθαν στην Κούβα από την Αϊτή”«Τώρα που πλησιάζει το τέλος του χρόνου, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε τίποτα καλύτερο από το τραγούδι αυτό. Απόλυτη διασκέδαση και χαρά, αυτή είναι η ιδέα» συμπλήρωσε ο μουσικός.

Το video κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, το οποίο έχει ήδη πάνω από 94.000 προβολές και περιέχει σκηνές των ερμηνευτών του από την ηχογράφηση στο studio αλλά και “καρτ-ποστάλ” -σαν αυτές των τουριστικών οδηγών – που δείχνουν εικόνες από μέρη όπως το Malecón, το Morro και το Ιστορικό Κέντρο της Αβάνας, την αποικιακή πόλη του Trinidad, την κοιλάδα Viñales και το Santiago de Cuba, την πρωτεύουσα της ανατολικής Κούβας. Δείχνει επίσης σύμβολα του πολιτισμού της Κούβας όπως τις παραδοσιακές binges και πυροτεχνήματα, την τελετή του κανονιού στο φρούριο της La Cabaña και το Στάδιο Latinoamericano στην Αβάνα, που μαρτυράει το πάθος των Κουβανών για το μπέιζμπολ.

Η χορογραφία είναι της Leah Rodriguez, μια από τις πιο γνωστές YouTubers της χώρας, και προβάλει μέσα από το video πλάνα από το project της “The Cuban Insider”, που λαμβάνει χώρα στην Αβάνα.

Buena Fe, Omara Portuondo & Yomil y Dany - Musica Vital

Back To Top