skip to Main Content

Νέα Συνεργασία & Cover | Omara Portuondo & Andy Montañez – Silencio

H Omara Portuondo ηχογράφησε το bolero, “Silencio” σε συνεργασία με τον Andy Montañez για τους εορτασμούς των 90ων γενεθλίων της!

Τίτλος τραγουδιού: “Silencio”

Καλλιτέχνης: Omara Portuondo & Andy Montañez

Μουσική / Στίχοι/Πρώτη Εκτέλεση: Rafael Hernández (1932)

Εταιρεία: EGREM

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 13 Νοεμβρίου 2020

Art-Cover:

Με αφορμή τα 90α της γενέθλια, η Κουβανή ντίβα, Omara Portuondo παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο single με τίτλο “Silencio”, ένα boler του Πορτορικανού, Rafael Hernández που ηχογράφησε με τον -επίσης Πορτορικανό- συνάδελφο της Andy Montañez και το οποίο θα είναι μέρος του επόμενου album της, που βρίσκεται ακόμα σε φάση προετοιμασίας!

Το «Silencio» ήταν ένα βασικό θέμα στην καριέρα της τραγουδίστριας των Buena Vista Social Club, η οποία έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Μουσικής Αριστείας από τη Λατινική Ακαδημία Ηχογραφήσεων και το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας Καλών Τεχνών από το Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού της Ισπανίας, και οι δύο μέσα στο 2019.

Η μουσική παραγωγή αυτού του single έγινε από τους Gaby Moreno και Pedro Pablo Cruz, ενώ το artwork φέρει την υπογραφή του Alejandro Armada. Η μίξη και το mastering είναι του Orestes Águila. Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο Egrem, στο Miramar (Αβάνα), στις αρχές της χρονιάς. Η Omara και ο Andy αποκαλύπτουν έτσι τον όμορφο δεσμό μεταξύ της Κούβας και του Πουέρτο Ρίκο, ενός πουλιού με δύο φτερά, όπως αναφέρει ένα παλιό ποίημα της Πορτορικανής ποιήτριας Lola Rodríguez de Tió.

Το“Silencio” (“σιωπή”) είναι ένα μπολερό που γράφτηκε το 1932 από τον μουσικό και συνθέτη Rafael Hernández. Έχει γίνει πρότυπο του ρεπερτορίου της Λατινικής μουσικής, γνωρίζοντας πολλές και αξιοσημείωτες ερμηνείες από καλλιτέχνες όπως οι Cuarteto Machín, Daniel Santos, Noro Morales και Ibrahim Ferrer.

Το τραγούδι έγινε ευρύτερα γνωστό όταν συμπεριλήφθηκε στhn ταινία-ντοκιμαντέρ του 1999, “Buena Vista Social Club”, σε σκηνοθεσία του Wim Wenders. Το “Silencio” τραγουδήθηκε από τον Ibrahim Ferrer και την Omara Portuondo, και διευθύνθηκε από τον Juan de Marcos González, με τον Ry Cooder στην κιθάρα. Το τραγούδι δεν συμπεριλήφθηκε στο ομότιτλο soundtrack του “Buena Vista Social Club”, αλλά στο album “Buena Vista Social Club Presents, Ibrahim Ferrer”, που κυκλοφόρησε το 1999 από την World Circuit.

Omara Portuondo & Andy Montañez - Silencio

Back To Top