skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Dave Stewart, Boris Grebenshikov & Serhii Babkin feat. Stevie Nicks – Face to Face

Dave Stewart, Boris Grebenshikov, Serhii Babkin και Stevie Nicks, μαζί στο ολοκαίνουριο τραγούδι “Face to Face” για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Τίτλος τραγουδιού: “Face to Face

Καλλιτέχνης: Dave Stewart, Boris Grebenshikov, Serhii Babkin, Stevie Nicks

Μουσική / Στίχοι: Boris Grebenshchikov, David Stewart, Serhii Babkin

Εταιρεία: Bay Street Records

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 7 Οκτωβρίου 2022

Art-Cover:

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, καθώς η χώρα προωθεί την άμυνά της και η εισβολή της Ρωσία κλιμακώνει την απειλή πυρηνικού πολέμου, πολλοί μουσικοί συνεχίζουν να αυξάνουν την ευαισθητοποίηση και τα χρήματα για αμυντικές προσπάθειες.

Ο Dave Stewart των θρυλικών Eurythmics, η Stevie Nicks των -επίσης θρυλικών- Fleetwood Mac, ο Ρώσος τραγουδοποιός Boris Grebenshchikov και ο Ουκρανός ερμηνευτής Serhii Babkin, ένωσαν τις δυνάμεις τους για το ολοκαίνουριο single “Face To Face” . Όλα τα χρήματα που θα λαμβάνονται από τα streams αυτής της σύνθεσης θα πηγαίνουν αυτόματα στο UNITED24 @u24.gov.ua, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα για τη συλλογή χρημάτων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyi, με σκοπό την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, οι τέσσερις καλλιτέχνες ξεκίνησαν το Collaborate For Peace, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Το «Face to Face» γράφτηκε από τους τρείς άντρες ερμηνευτές του.

Γνωστός ως «Ο Bob Dylan της Ρωσίας», ο Boris Grebenshchikov, αναφέρει: «Αυτός ο πόλεμος -στο

κέντρο της Ευρώπης τον 21ο αιώνα- είναι προσβολή για όλη την ανθρωπότητα».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέρος αυτού του τραγουδιού και να ηχογραφώ με τόσο θρυλικούς μουσικούς», δήλωσε ο Babkin με τη σειρά του. «Είμαι πολύ ευγνώμων στους Dave Stewart, Boris Grebenshchikov και Stevie Nicks για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Σήμερα, ο Ουκρανικός λαός υποφέρει τόσο πολύ εξαιτίας του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία. Θέλω να εκφράσω όχι μόνο αυτόν τον τρομερό πόνο αλλά και μια ελπίδα. Με το κομμάτι μου στο τραγούδι θέλω να πω: Δεν θα είναι πάντα έτσι. Είναι μια σκληρή μάχη μεταξύ Καλού και Κακού, Φωτός και Σκότους. Και το Φως θα επικρατήσει, πιστεύω πραγματικά ότι θα επικρατήσει!».

Συζητώντας την έμπνευση πίσω από το “Face to Face”, ο Stewart είπε, “Ήθελα να γράψω ένα απαλό, ειρηνικό τραγούδι αφού είδα όλες τις φρικτές εικόνες από την Ουκρανία. Το τραγούδι είναι για το πώς όλος ο πόλεμος είναι φρικτός και είναι γραμμένο από την οπτική γωνία ενός 18χρονου νεαρού που πρέπει να πάει στον πόλεμο, χωρίς να καταλαβαίνει πραγματικά που πάει να μπλέξει».

Η Stevie Nicks προσθέτει, «Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχω κουβαλήσει την Ουκρανία και τους ανθρώπους της στην καρδιά μου. Είναι μεγάλη μου τιμή να τραγουδήσω σε αυτό το τραγούδι που έγραψε ο φίλος μου Dave Stewart, ο Boris Grebenshchikov και ο Serhii Babkin. Ελπίζω να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία. Υπενθυμίζω στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου να θυμούνται – αυτός ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει…»

Dave Stewart, Boris Grebenshikov & Serhii Babkin feat. Stevie Nicks - Face to Face

Back To Top