skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | Francis Mercier, Rachid Taha & Clyde P – Ya Rayah (Win Msafer)

Ο Francis Mercier διασκευάζει το “Ya Rayah” που ερμηνεύει η σημαντική καλλιτεχνική φιγούρα της Αλγερινής κοινότητας, ο Rachid Taha.

Τίτλος τραγουδιού: “Ya Rayah (Win Msafer)”

Καλλιτέχνης: Francis Mercier, Rachid Taha & Clyde P

Μουσική / Στίχοι: Amrani Abderrahmane

Εταιρεία: Universal Music/Barclay

Από το LP: Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 13 Οκτωβρίου 2023

Art-Cover:

Ο παγκοσμίου φήμης DJ/παραγωγός Francis Mercier -με καταγωγή από την Αϊτή- συνεχίζει την καυτή σειρά κυκλοφοριών του με ένα νέο single, το “Ya Rayah (Win Msafer)”, με το οποίο τιμά τον αείμνηστο, σπουδαίο Αλγερινό μουσικό Rachid Taha. Το τραγούδι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον γιο του Taha, έναν έμπειρο παραγωγό της house μουσικής που ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα Clyde P.

Μετά την επιτυχία του Francis Mercier με τα remakes του σε κλασικές επιτυχίες από παγκοσμίως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες των περασμένων δεκαετιών, το ίδρυμα του Rachid Taha κάλεσε προσωπικά τον Francis να δώσει νέα πνοή στην επιτυχία του “Ya Rayah”, ένα κλασικό, Αλγερινό τραγούδι που κυκλοφόρησε αρχικά το 1997. Η σύγχρονη προσαρμογή του Francis προσθέτει  τη δράση ” Win Msafer” στον τίτλο -που μεταφράζεται σε «μετανάστη, πού πας;»- μια υπενθύμιση να μην ξεχνάς ποτέ τις ρίζες σου και να αναγνωρίσεις τη σημασία της επιστροφής στο σπίτι σου. Χρησιμεύει ως ένας ισχυρός φόρος τιμής στον Taha, ο οποίος πέθανε το 2018 σε ηλικία 59 ετών.

Ηχητικά, ο Francis Mercier δείχνει βαθύ σεβασμό στο έργο του Rachid Taha, αφήνοντας τα αυθεντικά φωνητικά ανέγγιχτα καθώς ανανεώνει την παραγωγή.

Τώρα εμποτισμένο με Afro house, χορευτικούς ρυθμούς, για τους οποίους έχει γίνει διάσημος ο Francis, το “Ya Rayah (Win Msafer)” έχει κάνει ήδη τον γύρο στην χορευτική μουσική σκηνή από το περασμένο καλοκαίρι καθώς το γερμανικό ηλεκτρονικό trio της house και techno, οι Keinemusik το έχουν υποστηρίξει με την προσθήκη του στα sets τους.

Ο Rachid Taha περιγράφηκε από το NPR ως «ένας από τους πιο χαρισματικούς και πιο σημαντικούς τραγουδιστές της Γαλλίας». Γεννημένος στην Αλγερία, ο Taha κέρδισε αρχικά αναγνώριση ως frontman του συγκροτήματος Carte de Séjour και αργότερα αναδείχθηκε ως solo καλλιτέχνης που πέτυχε παγκόσμια επιτυχία με το “Ya Rayah”, ένα τραγούδι με στίχους που μιλούσε για τις δυσκολίες της εμπειρίας των μεταναστών. To τραγούδι έγινε γνωστό και στα ελληνικά όταν ο Goran Bregovic και ο Γιώργος Νταλάρας το διασκεύασαν με τίτλο “Κι αν σε θέλω” για το album τους “Θεσσαλονίκη-Γιάννενα Με Δυο Παπούτσια Πάνινα” το 1997.

Francis Mercier, Rachid Taha & Clyde P - Ya Rayah (Win Msafer)

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top