skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | IZA & Caetano Veloso – Divino Maravilhoso

Η ανερχόμενη βραζιλιάνα IZA συναντά τον μεγάλο Caetano Veloso στην ολοκαίνουρια διασκευή του τραγουδιού “Divino Maravilhoso”.

Τίτλος τραγουδιού“Divino Maravilhoso”

Καλλιτέχνης: IZA & Caetano Veloso

Μουσική / Στίχοι: Caetano Veloso, Gilberto Gil

Σκηνοθεσία: Gustavo Tolhuizen

Πρώτη Εκτέλεση: Gal Costa (1968)

Εταιρεία: Warner Music Brasil

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 18 Ιανουαρίου 2019

Art-Cover:

Η Isabela Lima (γνωστή με το ψευδώνυμο IZA), είναι μια Βραζιλιάνα τραγουδίστρια, χορεύτρια και τραγουδοποιός, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από διασκευές τραγουδιών καλλιτεχνών όπως: Beyoncé, Rihanna και Sam Smith που ανέβαζε στο κανάλι της στο YouTube. Τον Μάιο του 2016 υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την Warner Music Brasil και έτσι έχουμε φτάσει πλέον να έχουμε ενώπιον μας ένα από τα πιο μεγάλα αστέρια της βραζιλιάνικης μουσικής σκηνής!

Το τελευταίο της single είναι μια συνεργασία με τον “θρύλο”, Caetano Veloso στο τραγούδι “Divino Maravilhoso”, μια διασκευή στο τραγούδι που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Gal Costa το 1968. Η ηχογράφηση του, έγινε σε στούντιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και έγινε μάλιστα το επίσημο music video του τραγουδιού. Η σκηνοθεσία είναι του Gustavo Tolhuizen, ο οποίος είναι γνωστός για την δημιουργία των music videos του Fernando Neumayer.

Ο Caetano και ο συνάδελφός του Gilberto Gil έγραψαν το “Divino Maravilhoso” το 1968, και είναι ένα από τα πρώτα δείγματα του tropical μουσικού κινήματος. Το τραγούδι ερμήνευσε ο Gal Costa στο 4º Festival da Música Popular Brasileira και κέρδισε την τρίτη θέση. Στο τέλος αυτού του έτους, ξεκίνησε επίσης ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα στο Tupi TV, με τον ίδιο τίτλο. Ο Gal ηχογράφησε το τραγούδι την επόμενη χρονιά, στο album που φέρει ως τίτλο το όνομά του.

IZA & Caetano Veloso - Divino Maravilhoso

Original Song: Gal Costa - Divino Maravilhoso (1969)

Back To Top