skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | José James feat. Baloji – Dark Side of The Sun

Ο José James συνεργάζεται με τον Baloji για το “Dark Side of The Sun” του από το επερχόμενο album του “1978”

Τίτλος τραγουδιού: “Dark Side of The Sun

Καλλιτέχνης: José James feat. Baloji

Μουσική / Στίχοι: José James, Serge Tshiani Baloji, Talia Billig

Εταιρεία: Rainbow Blonde Records

Από το LP: “1978”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 8 Μαρτίου 2024

Art-Cover:

Ο José James, ο διεθνώς αναγνωρισμένος τραγουδιστής της jazz για τη γενιά του hip-hop, κυκλοφορεί το τραγούδι που γεφυρώνει το είδος του “Dark Side of the Sun”, στο οποίο συμμετέχει ο Κονγκολέζος rapper και σκηνοθέτης Baloji. Τώρα κυκλοφορεί μέσω της δικής του Rainbow Blonde Records, το τρίτο single από το επερχόμενο album του James “1978”, που εξερευνά την απόγνωση μιας γενιάς που έχει χάσει τους ήρωές της και κληρονόμησε την αβεβαιότητα της εταιρικής φήμης. Το τραγούδι επαναπροσδιορίζει επιδέξια ήχους από τη δεκαετία του ’70 με μοντέρνα επικαιρότητα, που προωθούνται από τις ανερχόμενες διασκευές εγχόρδων της υποψήφιας για Grammy Talia Billig και τα δυναμικά, παράξενα beats του drummer Jharis Yokley.

Το “Dark Side of the Sun” είναι μια συνεργασία που φτιάχνεται εδώ και 11 χρόνια. Ο James και ο Baloji διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά το 2013 και έκτοτε διατήρησαν φιλία, συναντώντας συχνά ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Το δίδυμο πάντα έτρεφε όνειρα συνεργασίας και τώρα μετά από 11 χρόνια, έχουν έρθει μαζί με ένα επείγον και πολιτικό μήνυμα, καλώντας για ενότητα στη σημερινή ταραγμένη εποχή. Η πολύγλωσση διηπειρωτική συνεργασία συνεχίζει την πλούσια παράδοση της παγκόσμιας μαύρης μουσικής, αντλώντας έμπνευση από εικονίδια όπως ο Marvin Gaye και ο Stevie

Wonder.

Ο James ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δωδέκατο studio album του, “1978”, στις 5 Απριλίου 2024. Αυτό το album ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο αυτοβιογραφικά έργα του μέχρι σήμερα. Το πρώτο μισό εμβαθύνει σε θέματα ρομαντικής αγάπης και απογοήτευσης, ενώ το δεύτερο μισό εξερευνά τις εμπειρίες του να μεγαλώσει ως Μαύρος και Λατίνος σε μια συχνά εχθρική και προκλητική κοινωνία. Συγκεκριμένα, αυτό το album σηματοδοτεί την επιστροφή του James στον ρόλο του παραγωγού για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο του album το 2008, “The Dreamer”.

Διαβάστε Ξανά

Read Again

José James feat. Baloji - Dark Side of The Sun

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top