skip to Main Content

Νέα Συνεργασία | The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project, Nick Cave & Debbie Harry – On The Other Side

Ο Nick Cave και η Debbie Harry των Blondie συνεργάστηκαν για να διασκευάσουν το “On The Other Side” του Jeffrey Lee Pierce των The Gun Club

Τίτλος τραγουδιού“On The Other Side

Καλλιτέχνης: The Jeffrey Lee Pierce Sessions Project, Nick Cave & Debbie Harry

Μουσική / Στίχοι: Jeffrey Lee Pierce

Εταιρεία: Glitterhouse Records

Από το LP: “The Task Has Overwhelmed Us”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 30 Ιουνίου 2023

Art-Cover:

Η διασκευή αυτή είναι το πρώτο single από τον τέταρτο και τελευταίο τόμο της σειράς του Jeffrey Lee Pierce Sessions Project με τίτλο «The Task Has Overwhelmed Us». Η σειρά έχει δημιουργηθεί από νέες ερμηνείες τραγουδιών του αείμνηστου μυαλού πίσω από τους Gun Club.

Ο Pierce ερμήνευσε ζωντανά το “On The Other Side” μόνο σε λίγες περιπτώσεις, αλλά τώρα επανέρχεται σε μορφή ντουέτου, με τον Nick Cave στο πιάνο και τα φωνητικά μαζί με την Debbie Harry των Blondie. Οι δύο ζωντανοί θρύλοι, συνοδεύονται από τον Cypress Grove στην κιθάρα, με τον Warren Ellis στo συνθεσάιζερ και τον Guido Benigni στο μπάσο.

Το «On The Other Side» σηματοδοτεί την τέταρτη φορά που ο Cave και η Harry ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ντουέτο για τη σειρά, μετά τα: “Free to Walk” στο “We Are Only Riders” του 2009, το “The Breaking Hands” από το “The Journey Is Long” του 2012 και το “Into the Fire” από το “Axels and Sockets” του 2014.

«Νοιαζόταν ειλικρινά για τους άλλους ανθρώπους», είπε ο Cave για τον Pierce σε μια συνέντευξη του. «Ήταν πολύ γνήσιος. Και ξέρεις, τον αγαπούσα πολύ. Και νομίζω ότι ήταν μεγάλος τραγουδοποιός. Είχε καλή καρδιά…”. 

H Harry πρόσθεσε: «Είχε καλή καρδιά… και, ξέρετε, είναι περίεργο πόσο υπέροχοι ήταν οι στίχοι του, πόσο πρωτότυποι ήταν».

Το «The Task Has Overwhelmed Us» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου.

Σε άλλα νέα, ο Cave αποκάλυψε πρόσφατα ότι δύο από τα μυθιστορήματά του, διασκευάζονται αυτή τη στιγμή για τη μικρή οθόνη. Σε συνέντευξή του, ο Cave μοιράστηκε ότι η προσαρμογή του βιβλίου του “The Death Of Bunny Munro” θα γίνει για μια νέα τηλεοπτική σειρά ενώ το “And The Ass Saw The Angel” είναι επίσης καθ’ οδόν. Αποκάλυψε επίσης ότι ένα «άμεσα ενδιαφέρον» νέο album από τους Bad Seeds έρχεται σύντομα, καθώς επίσης και για τις πιθανότητες για περισσότερη μουσική από τους Grinderman.

Nick Cave & Debbie Harry - On The Other Side

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top