skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Γεωργία Νταγάκη – Matala

Η κρητική λύρα συναντά την techno μουσική στο νέο single της Γεωργία Νταγάκη, “Matala”

Τίτλος τραγουδιού: “Matala”

Καλλιτέχνης: Γεωργία Νταγάκη

Μουσική / Στίχοι: Πάνος Γεωργόπουλος, Γεωργία Νταγάκη

Εταιρεία: The Hubsters

Από το ΕP: “Short Distance”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 12 Ιανουαρίου 2024

Art-Cover:

Η Γεωργία Νταγάκη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και η μόνη γυναίκα μουσικός που έχει ταυτιστεί με την Κρητική λύρα, διαδίδοντας τον ήχο της σε όλο τον κόσμο μέσα από σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες και συναυλίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, μέλος της world/ethnic μουσικής κοινότητας, που δε διστάζει να πειραματίζεται και να εξερευνά συνεχώς νέους μουσικούς κόσμους. Το “Matala” είναι το πρώτο δείγμα από το EP με τίτλο “Short Distance” που κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου, μία ιδέα, σύνθεση και παραγωγή της ίδιας και του Πάνου Γεωργόπουλου, όπου η κρητική λύρα της Γεωργίας ανακατεύεται με techno beats ήχους , δημιουργώντας ένα ξεχωριστά πρωτότυπο άκουσμα.

«Σε όλους μας αρέσει να γυρίζουμε στο παρελθόν γιατί αυτό μας κάνει να βλέπουμε καθαρότερα το μέλλον. Είμαι σχεδόν σίγουρη πως αν άκουγαν σήμερα οι χίπις να μπλέκουν οι ρυθμοί της techno και trance μουσικής, με την ψυχεδέλεια – που για μένα κουβαλά η Κρήτη – και την κρητική λύρα, θα επέστρεφαν στα Μάταλα και θα χορεύαν στους ρυθμούς του “Matala”!», μας λέει η ίδια για το πρώτο της single.

Η Γεωργία προϊδέασε το κοινό της για το “Matala” στο TikTok και μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο ξεπέρασε τις 600.000 αναπαραγωγές.

Δ.Τ.

Γεωργία Νταγάκη - Matala

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top