skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Barbara Pravi – Voilà (ESC 2021: France)

Ακούστε το τραγούδι “Voilà” από την Barbara Pravi, που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Voilà

Καλλιτέχνης: Barbara Pravi

Μουσική/Στίχοι: Barbara Pravi, Lili Poe, Iggit

Εταιρεία: Capitol Music France

Από το LP: “Eurovision Song Contest 2021”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 5 Νοεμβρίου 2020

Art-Cover:

Η πρώτη χώρα των Big 5 της Eurovision αποφάσισε. Ο Γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός France 2 ήταν αποφασισμένος να φέρει την Eurovision πίσω στον γαλλικό λαό και τήρησαν την υπόσχεσή τους με την εθνική επιλογή “Eurovision France, c’est vous qui décidez!” Η εκπομπή σκοπό είχε την επιλογή του επόμενου καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ.

Αφού καταμετρήθηκαν οι ψήφοι κριτικής επιτροπής και κοινού, έγινε σαφές ότι η Barbara Pravi θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision 2021 με το τραγούδι “Voilà”, κερδίζοντας τόσο το televote όσο και την κριτική επιτροπή. Η τραγουδίστρια διαδέχεται την περσινή -παρ’ ολίγον συμμετοχή- του Tom Leeb. Ο Leeb μετά την ακύρωση της περσινής Eurovision -η πρώτη στην ιστορία του διαγωνισμού- εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισε να μην διατηρήσει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη Γαλλία και φέτος στο διαγωνισμό.

Η 27χρονη Γαλλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Barbara Parvi έχει ιρανικές και σερβικές ρίζες. Δεν είναι ξένη στον κόσμο της Eurovision, καθώς συνέγραψε δύο πρόσφατες γαλλικές συμμετοχές για το διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision, τα:

“Bim Bam Toi”, το οποίο ερμήνευσε η Carla και το “J’imagine”, ερμηνευμένο από τη Valentina που κέρδισε τον διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2020.

Η Barbara έγραψε επίσης για διάσημους Γάλλους τραγουδιστές όπως οι Yannick Noah και Chimène Badi. Ήταν το 2015 που η Barbara Pravi εντοπίστηκε από την Capitol Records και υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο. Αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο της single “Pas grandir” το 2017, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο πρώτο της EP, “Eponyme”. Την ίδια χρονιά, απέκτησε τον πρώτο της ρόλο ως ηθοποιός στην τηλεοπτική ταινία “La Sainte famille”. Τον Φεβρουάριο του 2020, κυκλοφόρησε ένα νέο EP με 5 τραγούδια που έχει τίτλο “Reviens pour hiver”.

Barbara Pravi - Voilà (ESC 2021: France)

Barbara Pravi - Voilà (ESC 2021: France)

Back To Top