skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Blanca Paloma – Eaea (ESC 2022: Spain 🇪🇸)

H Blanca Paloma θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην Eurovision 2023 με το τραγούδι “Eaea”

Τίτλος τραγουδιού“Eaea

Καλλιτέχνης: Blanca Paloma

Μουσική/Στίχοι: Blanca Paloma Ramos, José Pablo Polo, Álvaro Tato

Εταιρεία: Universal Music

Από το LP: “Eurovision Song Contest 2023”

Ημ/νία κυκλοφορίας version: 20 Δεκεμβρίου 2022

Art-Cover:

Το “Eaea” είναι το νέο τραγούδι από την Ισπανίδα τραγουδίστρια Blanca Paloma, που κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 2022. Το τραγούδι έχει προγραμματιστεί να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 μετά τη νίκη του Benidorm Fest 2023, τον εθνικό τελικό της Ισπανίας για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το τραγούδι αντιπροσωπεύει ένα «άσμα στην αείμνηστη γιαγιά της», που είχε εμπνεύσει μεγάλο μέρος της μουσικής της Blanca Paloma. Σύμφωνα με τον Fuster, το τραγούδι παρουσιάζει μια γιορτή της δύναμης των γυναικείων προγόνων.

Η Blanca Paloma Ramos Baeza, εκτός από τραγουδίστρια είναι επίσης σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Elche. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Miguel Hernández του Elche με πτυχίο Bachelor Καλών Τεχνών, η Ramos μετακόμισε στη Μαδρίτη για να ακολουθήσει μια καριέρα στο θέατρο το 2013. Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, ανακοινώθηκε ότι θα συμμετείχε στο Benidorm Fest 2022 με το τραγούδι της “Secreto de agua”. Συμμετείχε στον πρώτο ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό, στην 3η θέση με 79 βαθμούς. Στον τελικό ήρθε στην 5η θέση με 61 βαθμούς.

Ως μέλος των «Big Five», η Ισπανία προκρίνεται αυτόματα για να αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Liverpool της Αγγλίας.

Blanca Paloma - Eaea (ESC 2022: Spain 🇪🇸)

Blanca Paloma - Eaea | Benidorm Fest 2023

Back To Top