skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Ed Sheeran – American Town

To “American Town” είναι το πρώτο single του Ed Sheeran μέσα από το νέο του album “Autumn Variations”

Τίτλος τραγουδιού: “American Town”

Καλλιτέχνης: Ed Sheeran

Μουσική / Στίχοι: Ed Sheeran, Aaron Dessner

Εταιρεία: Asylum/Atlantic

Από το LP: “Autumn Variations”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 29 Σεπτεμβρίου 2023

Art-Cover:

Το “American Town” είναι ένα τραγούδι του Άγγλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Ed Sheeran. Κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω των Asylum and Atlantic Records ως το βασικό single από το έβδομο studio album του, “Autumn Variations”, που κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα. O Sheeran έγραψε το τραγούδι με τον παραγωγό Aaron Dessner του συγκροτήματος The National.

Με το “Autumn Variations”, ο Sheeran μπήκε σε μια νέα σεζόν της ζωής του: πρόκειται για το πρώτο album του χωρίς μαθηματικό σύμβολο για τίτλο που συνέδεε τις προηγούμενες δουλειές του και το πρώτο LP από την εταιρεία του Βρετανού τραγουδοποιού, Gingerbread Man Records. Αλλά κοιτάζοντας το μέλλον, δεν έχει αφήσει εντελώς πίσω του το παρελθόν, καθώς πολλά από τα τραγούδια του album φέρνουν στο μυαλό τη γλυκιά απλότητα των προηγούμενων, όπως το “+” και το “x”, αν και με μια πιο ώριμη ανατροπή. Έτσι και το “American Town” στη θεματολογία του είναι παρόμοιο με το single του Sheeran, “Galway Girl” του 2017, στο οποίο τραγουδά για το ότι ερωτεύτηκε μια Αγγλίδα σε μια αμερικανική πόλη.

Το LP είναι εμπνευσμένο από τους φίλους του Sheeran «που περνούν από τόσες πολλές αλλαγές στη ζωή τους» και είναι άμεσα επηρεασμένο από το έργο του Άγγλου συνθέτη του 20ου αιώνα Edward Elgar, “Enigma Variations” που έχει παρόμοιο θέμα. Σε μια δήλωση, ο Sheeran εξήγησε: «Μετά τη ζέστη του καλοκαιριού, όλα είτε ηρέμησαν, παγιώθηκαν, διαλύθηκαν, ή καταστράφηκαν”.

Ed Sheeran - American Town

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

Back To Top