skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Emeli Sandé – Sparrow

Ακούστε το ολοκαίνουριο “Sparrow” από την Emeli Sandé!

Τίτλος τραγουδιού“Sparrow”

Καλλιτέχνης: Emeli Sandé 

Μουσική / Στίχοι: Emeli Sandé, Laidi Saliasi

Εταιρεία: Virgin EMI

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 15 Μαρτίου 2019

Art-Cover:

Το “Sparrow” είναι το ολοκαίνουριο τραγούδι από τη Σκωτσέζα τραγουδοποιό Emeli Sandé. Κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου από την Virgin EMI Records ως το πρώτο single από το επερχόμενο, τρίτο κατά σειρά studio album της που αναμένεται μέσα στο 2019. Το “Sparrow” γράφτηκε από την ίδια την Sandé και τον Laidi Saliasi, ενώ οι Sandé μαζί με τον Troy Miller υπέγραψαν και την παραγωγή του. Το τραγούδι, είναι μια power-ballad με επιρροές από gospel, τους στίχους του οποίου, η Sande δήλωσε πως εμπνεύστηκε από την «μεθυστική θετικότητα» του Νιγηριανού μουσικού Fela Kuti.

Η Sandé έστειλε το demo του τραγουδιού στον παραγωγό Troy Miller, την δουλειά του δουλειά του οποίου γνώρισε μέσω της βρετανίδας μουσικού Laura Mvula. Η Sandé είπε πως ήθελε ένα “μαχητικό, πολεμικό ρυθμό” που να ξεχωρίσει στο τραγούδι. Ο Miller έγραψε τις συνθέσεις για τα έγχορδα του “Sparrow” και αμέσως μετά τα ηχογράφησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Abbey Road Studios στο Λονδίνο.

Το “Sparrow” κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου και την ίδια ημέρα, η Sande το ερμήνευσε ζωντανά από τα Elstree Studios για το φιλανθρωπικό τηλεμαραθώνιο “Comic Relief”, της Αγγλίας!

Emeli Sandé - Sparrow

Back To Top