skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Franz Ferdinand – Always Ascending

Οι Franz Ferdinand επέστρεψαν με το πολυαναμενόμενο καινούριο album τους, “Always Ascending” και μοιράστηκαν το ομώνυμο lead single αυτού!

Τίτλος τραγουδιού: “Always Ascending”

Καλλιτέχνης: Franz Ferdinand

Μουσική / Στίχοι: Franz Ferdinand

Από το album: “Always Ascending”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 9 Φεβρουαρίου 2018

Art-Cover:

Οι Σκωτσέζοι, βετεράνοι της indie-rock μουσικής, Franz Ferdinand, επέστρεψαν με ολοκαίνουριο album και μοιράστηκαν το πρώτο single από αυτό. Σύμφωνα με την χθεσινή τους ανακοίνωση, το album ονομάζεται “Always Ascending” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, από την Domino, με μια tracklist 10 τραγουδιών.

Πρόκειται για το πρώτο album του συγκροτήματος από το 2013 και το “Right Thoughts, Right Words, Right Action”, ενώ είναι επίσης και το πρώτο album στο οποίο δεν θα συμμετέχει το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Franz Ferdinand, Nick McCarthy– ο οποίος αποχώρησε από το συγκρότημα το 2016 για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και σε άλλα μουσικά projects. Έτσι, το συγκρότημα προχώρησε στην προσθήκη νέων μελών, τα οποία είναι ο Dino Bardot (κιθάρα) και ο Julian Corrie (πλήκτρα, κιθάρα). Η ηχογράφηση του “Always Ascending” έγινε σε Λονδίνο και Παρίσι, σε παραγωγή του Γάλλου, Philippe Zdar (Phoenix, Beastie Boys).

Παράλληλα με την ανακοίνωση του album, οι Franz Ferdinand αποκάλυψαν το lead single αυτού, που ονομάζεται επίσης “Always Ascending”, και μας «άνοιξαν την όρεξη» για την καινούρια τους δουλειά. Είναι ένα τραγούδι με έναν πιο experimental ήχο, στον οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι Franz Ferdinand, ενώ περιλαμβάνει και αρκετά disco στοιχεία. «Όσον αφορά τον ήχο, το τραγούδι είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό ολόκληρου του album. Αυτό εδώ έχει έναν αρκετά διαφορετικό ήχο από τα προηγούμενα- είναι πιο ευρύτερος με λιγότερη “straight up κιθάρα” album. Είναι απλά μια δοκιμή. Πρόκειται να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες εκπλήξεις», δήλωσε ο frontman του συγκροτήματος, Alex Kapranos.

Franz Ferdinand - Always Ascending

Back To Top